Wednesday, December 1, 2010

hargailah entry kawan kawan bloger!!..hihi

ASsalamualaikum..hihi rajin lakkk rid nak membebel hari ni..kah3..
okeyyy tajuk kat atas ni touching tak??mmg pun..

rid bukan nak kenekn sape sape pun..cuma rid tersentuh gak ar bab ni..
org ckp"dalam hati ada taman" hehe..mmg pun..korang selalu blog 
walking kn??..huhu..mcm mcm ayat..

"sy terjahh blog kamuu"  ,   mcm melodi lakk^^
"waccchaa!!sy terjah sini"  ,  mcm ahli tinju je dy ni haha
"cantik lah blog awk"  ,  baik nyer perli hihi
 mcm mcm ar gaya kn..kreatif betol lahhh ^^

p/s aku pun wat gitu..hahahaha

okeyy rid tersentuh gak tauu..org selalu blogwalking ni sbb nk cari follower..
betul tak??   "eh eh betul ke ape aku ckp ni???"..hahaha

p/s niat aku pun gitu gakkk ngaha

tapi kn kita mesti hargai tau entry latest update blog yg kita pi tuu...
sekurang kurang nya bace ar tajuk dy kalau tak best pun..hik3
kalau boleh komen ar sekali...hee

p/s saje nk promote korang komen kat blog aku..haha

haaaa..cite psl komen ni..korang pun satu..sengal betol lahhh
pilih lahh pop-up window!!..memudahkn lagi tuk komen..
dah ar tenet aku lembab cam siput..laju lagi siput..
betul tak??hihi=)

haaa..satu lagi..word verification..function.. "help reduce comment spam"

p/s aku pun tak paham help reduce commet spam tu..haha
     google translate siapp "membantu mengurangkn spam komen"haha

kalau nak safety first pun pilih ar "Review comments before they are published"
kn senang..mata farid dah ar sepet hihihihi
kalau fail verifying word tu..smgt nak komen tu hilang teruss..hahaha

org ckp" potong line betol arhh "(ayat tapis)hihi

okeyyy itu jeeee..
taknk ckp pnjg pnjg..

p/s korang bukan bace punn... =P












38 comments:

Hidup Ini Adalah Kenyataan said...

siyer.. semua orang mesti wat camtu gak kan...

pN.rOs said...

mmg ramai yg bw cr follower
tp ramai follower tp tak jengah2 tak guna kan?
oh ya pop up window untuk komen tu maksudnya? sori kekadang (selalu sebenarnya) i mmang sengal sket

LilY said...

aku bkn terjah..
aku singgah ng sopan santun...
ekekekekek

aku de pop up window x..?
aku de word verification x..?

hahahahahah...

meeranamera said...

hahha.. oky, aku tggalkan komeng... hahah

Far8 budak baik said...

hidup adalah kenyataan, betul betul hihi


pn.ros..pn cek kat setting komen..dy cm pop up..adeh..x tau mcm ner nk ckp


lily..hahaha..kau mmg sengal..kah3


meeraa..ciss kau perli lakk =)

.::: Princess MOMOY :::. said...

betul tu...
momoy sgt2 appreciate blogger2 yang singgah blog momoy
dan lebih2 appreciate comment dari blogger2 momoy.
thx pader awak jugak sbb selalu bg comment. wink ^^

Suhami Ahmad said...

ha boto2...ado tu kan..siap cakap cmni ha....u follow i, i follow u...amboih banyak cantik muko? dio nak follow, follow...x nak duk ontok2...

Far8 budak baik said...

momoi..terharu gak aku cbe kome kau ni..hahaha..most welkom..=)


suhaimi..haha..tapi kita mesti flw dy gakk..bab pun aku pena wat cam tu..
kah3

saiazuan said...

haha layan... :D

deena farhana said...

slm kenal:)

sy suka follow..xkisahla dia mau follow blik ka x..sy suka follow sbb suka baca blog org..mcm2 cita n ragam..and lastly,smile la sendiri..ngeh3

nyway,nice blog u have..keep it up/

sama2 sabah bah nii

Far8 budak baik said...

saiazuan kau mmg lahhh perli ah tu


deena farhana wahhh!!like gile ayat kau..stylahhh hihi..
sabah bha hihi

nora said...

semua aku setuju, cuma...p/s terkahir tu aku tak setuju. Aku baca arrr =p

nora said...

aku dah tuka coment aku jd pop-up window. time kasih kat ko ek

MIMI THE GADIS said...

sme laa kite..skrg syik blog walking dpt lebih follower,,klu tidak,,mmg tade follower

Far8 budak baik said...

nora..no hal lahhhh hihi kau mmg
spotingg..perghhh kagumm


mimi tahu pun xpe..itu lah rahsia kejayaan hahaha

Haffiz MohdNoor said...

hhahahaa betul2! bukannya nak baca entry.. lalu je :D

MIMIE AIZA said...

nak comment biar ikhlas yea..

Far8 budak baik said...

haffiz hahaha itu ar yg aku selalu buat..hihi

mimi aiza..perli yg ke4 aku dpt..haha

Nur Shareena.. said...

kadang2 entry tuh bosan sgt . malas nak bace . =)

Johari Hamzah said...

haha.. ko pakai broadband apa sampai lembab cam siput nie?? huhu... :p


p/s: Try pakai yang ni bro.. Windows Live Writer senang nak update blog..:)

rieyana ynn said...

singah sini jap...betul tu..kalau ada comment bawu semangat...;D

diana said...

akak pun dulu bw nak cari follower..
tapi sekarang tak dah..
tengok kat blog akak.
follower 900 orang tapi
traffic seratus je sehari..
jadi follower tu tak penting sebenarnye..
bab komen tu akak setuju..
kalau boleh pakai la window pop up..
orang nak komen pun semangat sikit..
kalau banyak sangat benda yang nak diklik orang putus asa nak komen..

Fatin a.k.a. Aten said...

aku kalau ada ms aku rajin la membaca, kalau x, singgah balas kunjungan je.. ada ms nnti aku singgah bc..

1 lg yg buat org mls nk komen sbb byk sgt kena klik.. leceh tul.. plak tu kekadang tak berupdate.. mcm blog aku.. uhuuk2 :p

Far8 budak baik said...

shareena haahh sape suh dy wat bosan..haha


johari..tq wehhh aku dah try nii..
aku bru je berblog..cuti nye psl


rieyana..kunci lirik tuu..=)


diana..wahhhhh mcm tu ehhh..
sebak gileeee..huh..tq..=)

n.hasleena said...

akak dah baca en3 farid...ada kebenarannya :) tapi ye...kita cuba kan baca en3 rakan2 blogger yang lain... perkongsian yang bermanfaat yang kadang kala kita tak jumpa...

Far8 budak baik said...

fatin @ aten..haha..haah betol gaakk..tgk mud kn..kah3..lahh
update lahhh cpt..aku paksa!!hihi



n.hasleen..tq kak..farid ni jenis degil sikit..hihi..terima kasih byk byk

Miss Yaty said...

betul2...mmg betul sume yng farid ckp tu..pelik gak bile dorg letak verification dan tak buat pop up window..jadi mnyusahkan kita nak mghargai latest entry org lain..huhuh

tapi kalau saya, layan je..sbb nak tak nak kne jge hati follower :)

kiwi said...

ok...cmmnt sini gk(sdg mghargai entry ini..haha)=p

ayu aziz said...

giler.tacing.entry.ni....
hahaha
p\s:...yelah2.aku.wat.pop-up.window~
;p

Far8 budak baik said...

kak yati..tu ar psl..mmg nk kene cepuk je sape tak wat mcm ni..hihi


kiwi..cissss..kau mmg lahhh haha


ayu..perghh jgn nangis sudah =p

nazirulhazwan~ said...

wah, da makin matang berhujah.hehe
tp part komen tu betol la.toksah la pakai verification.leceh

Far8 budak baik said...

haha..farid entam je tu =p

miler said...

hahhaha. ramai je baca XD ceyy, dah maju laa ko skg. ehe:P

Tiqa Natasha said...

haha sies kene btg hidung..tapi tu r..moral of story,blog walking bior ikhlas..
cuma 1 aku nak pesan,bukan nak perli or ape..ade je yang ikhlas cakap..so bersgka baik la..ko gak yang dapat pahala.:)
ngee~~~ haha

Far8 budak baik said...

milah..nope lah..aku pakse dyorg bace tu..kah3


tiqa..tq waaa..kau ni..touching gile aku bace...ngahaaa

c.i.k.a.m.i.e.a said...

kalau tak banyak, satu dua entri mesti baca punya la. no worries..

.::: Princess MOMOY :::. said...

betul tue...momoy klu bw rasanyer lama sebab nk baca entry 1 2 blog tu pastu nk comment.
klu blog tu best...makin lama la singgah
MY RECENT POST : JAPAN MAID CAFE a.k.a Cosplay Restaurant

i am S!L4H.. said...

haha. dak far8. betol tu.
kalo buh verification, agak2 mcm kesabaran tu ilang 20%. haha. lg2 line yg mcm tett ni.