Monday, November 29, 2010

sBelum kaWin , mesti beli benda ni DULu!!!!!perlu tak???


wahhhhhh!!! cun tak awek@sumandak ni???perghhhh..
cun kn cun kn tapi aku lagi cun arrr hihi
ha???kawin???ececece
sebut je pasal kawin ni
semua nak kn???
tak ngaku lakkkk , cisss
aku pun nkkk..gatai sikit takpe^^
okeyyy kembali seriusss huh

sbnrnya aku ngidam sgt kamera tuuu..
ceh , mcm org ngandung lak ngidam ngidam ni hihi
name dy DSLR ehhh??
org ckp arrr , aku ikot jeee..
hihi tp yg penting nk gakk DSLR ni
tunggu alaun MARA masuk je..ngeeee
aku dah suroh dah ibu beli hari tuuu
tp ibu ckp
"jgn nak ngade ngade,sekeh kang!!"
garang kn ibu farid??mmg pun haha
aku akan beli benda ni pas dah keje nntii
nenek penah ckp
"angan angan mesti tinggi beb"
rock tak nenek aku??mmg pun haha
okey sini je farid xnk cite pnjg pnjg..jumpe lagi
p/s korang bukan bace pun kn??=P






44 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

berangan la dulu..nnt leh dapat.

Far8 budak baik said...

sokong LM!!mcm nenek aku je =p
hihi...aminn

nurnatrah said...

wahhh.nanti bole la pinjam ehh.

Far8 budak baik said...

boleh boleh tongkat dy jela
=P

wunny said...

perlu perlu. kalau jenis suka tangkap gambar lah. hehe

jom singgah!
si kaca-mata-hitam.

Far8 budak baik said...

wahhhhh!!kagummm makasih wanii=)

ShazlinaSaad said...

akak pun suke kamera tu..berangan je la bila bole dapat..huhu

Far8 budak baik said...

wahhhh nnti kita kumpul duit beli
kotak dy jelah hihi =P

alexa yussida said...

haah tak baca pon tapi mngeja...hehe..
msti ar baca...beli2..pic santekk

btw,awek tu mmg cun^^

Far8 budak baik said...

haaahhh mmg cun piwitttt
hahaha

Sca Ndx said...

awek tu yang buat cun entri ko. haha

aku pun tringin DSLR. demm mahal

Far8 budak baik said...

wahhhhh takpe niat dah ada okey ar tuu hihi awek aku tu kot =p

Burp said...

ak pon teringin nk ade DSLR.. nih lpas sume ak seumah dgn budak2 foto kat uitm... adehh... nak 1! hahaha

Far8 budak baik said...

wahhh kau mengidam sgt eh...
meh sini aku bagi satu kah3

green yg gorgeous said...

dear..canon bes ag..tp yg 18mp RM 4 @ 5 RIBAN..TEBELH KEPALA..TRUS X KAWEN!

Far8 budak baik said...

wahhh canon n DSLR lain pulakk
kawen nnti buat ar pinjaman PTPTN..
haha=)

Suhami Ahmad said...

atok nak nih la...bile lak dapek sebijik tu....emm

Far8 budak baik said...

kau lakk atok tu suspen betol arrr..
nah nah amik lah freee haha

loveynyza said...

smoga impian tcpai dpt dslr sebijik ! ;D

Far8 budak baik said...

amin..arap arap jatuh bergolek dr langit hik3 tq

~Athirah's Aunty~ said...

kalo sy nak habtaran kamera ni, boleh?

~Athirah's Aunty~ said...

*hantaran

Far8 budak baik said...

ahaksss kretif betol adik ni..
boleh sgttt haha kwin ar cpt cpt

nora said...

berangan la ko far8, aku pun ko tak dapat lagi nak berangan cik.DSLR la pulak, hahhahahaha far8 senyum sikit

Far8 budak baik said...

aha farid dah senyum=)
nnti kawin wat hntran DSLR pandai kn hihi

.::: Princess MOMOY :::. said...

momoy pun nak tp x mampu
nak tukar laptop dulu
RECENT POST: KATAK PURU boleh dimakan ???

Far8 budak baik said...

ala momoy beli ar ni dulu
bru tukar laptop hihi

Ukhti [Aki] said...

mmg rmai gile DSLR skrg! tp farid, better cpan dwit tuk khwin. tu agy pntg. (kot) hahaha~

Far8 budak baik said...

ramai??haha..BM fail lahh =P
sokong sgt..kwin first!!hik3

zureen said...

zureen dah ada nikon D90. jangan jeles. :P

Far8 budak baik said...

ceh!!!sumpahhh kau wat aku jeless
belah arrr =)hihi

ruby zaizi said...

nnt lau dh ade kmera tu ckp ngn ruby.ruby nk posin abes2 hahaha

Far8 budak baik said...

ceh ayat bunge abisss
ckp jelah kau nk jadi model hihi

apik pehe said...

hahaha..ko nk beli awek ke nk beli kamera?ahakss

Far8 budak baik said...

kalau kau??mesti nak awek kn??
mcm tu gak aku hahaha

dayah SnoW Heuka said...

haha perlu meyh :) utk kepuasan g pon gamba cantik

Far8 budak baik said...

sokong kau sangat sangat huhu

Nur Shareena.. said...

Walau aku pki Canon tp aku nasihatkan beli Nikon okey ~ chill out .

Far8 budak baik said...

ehhhhh okey okey..
aku kunci lirik tu =)

Miss Yaty said...

haha..yaty pun selalu berangan nak dslr ni..semoga angan2 kita termakbul..hihi ;)

Far8 budak baik said...

amin..nnti kita wat group geng DSLR
hihi=)

Shukjessa said...

salam,

canon? nikon? what's the different pun. masing-masing punya kekuatan tersendiri. nak kata hebat? masing2 hebat. nak kata yg hok tu ramai pro pakai, yg hok ni pun ramai pro pakai.

so in the canon = nikon, same je. its just a technology to catch moments, nothing more.

dan bile DSLR, ada yg kate bulky, berat, tak hip, leceh, so mereka beralih kepada hybrid, lebih comel, lebih kecil, lebih ringan dan kualiti sama taraf DSLR.

aku sendiri hanyalah pengguna D5000, entry level for nikon. Baru je hapgred dari D60. Kenapa tak hapgred ke D90? Byk reason, sendiri mau ingt, duit tak jatuh dari langit.

Ada orang beli D300s pun, tak reti guna gambar macam kamera kompak. Ada orang (otai) just guna D80 with kit lens tapi dah boleh buat bisnes fotografi.

Yang penting, cari ilmu tentang fotografi dulu, kamera itself? Slow2 hapgred ler. Kalo tanye otai2 pun ade yg masih simpan kamera beginner diorang sebab ada certaion benda yang kamera jenis ni ada takde dekat kamera pro.

And kalo ade org still nak brand war, suro la die belajar lagi, kaji kalau dah hebat tu takdenye nak brand war, mane yang kita rase berkenan dek hati (function dan keseragamannya) itulah kamera terbaek pun tak kisahlah kamera DSLR Sony ke, Pentax ke, Olympus ke.

Sekarang zaman dah lain beb~ ada orang pegang kamera hanya trend, ada orang pegang kamera sebab nak tunjuk hebat, ada orang pegang kamera kerana fikir tu duit mudah, dan ada yang pegang kamera sebab dia minat.

So fikir2 lah korang di kelompok yang mana. Jangan maraaa aaa =)

Far8 budak baik said...

shukjess..tq byk byk..no hal lahhh..
tak mara pun..mcm nk cepuk kau je =P
oh mcm tu lakkk..makasih bha hihi

cik sakdi said...

tak payah nak gedik beli benda tu. abang aku ade,dia potograper, nak kawen call dia., kalau kawen ngan aku, free amik gambar kahwin, HAHA
btw, kalau xtau gune DSLR tu nnt gambar x gempak la farid. aku penah gune, hampeh mcm sampah. HAHA