Sunday, November 28, 2010

aku eksident??huh




beb..sejak lulus jpj test ni aku asyik nak drive jeeee , kalau boleh nk bg tahu satu kampung yg aku dah leh drive..betul takk??kn kn
sejak dari itu ar aku asyik drive kete hntar adik kesekolah grrrr mcm org gaji dy lakkkk cissss
baru baru ni parent pi haji , so aku arhh yg kene jaga adikk seperti seorg ibu cewahhh mithali lak tuu hee, haish..mcm mcm karenah adik adik ni..
nak pi kedai lah nak pi pantai lah , mcm nak kene cepuk je huh


p/s duit byk tau ibu kaci sebelum pi haji hihihi


ok..seperti biasa kalau hari minggu je aku akan bawa adik jalan jalan pi tempat yg best best beb ,
korang mesti jeles kn??hihi


minyak full lahhh perghhh ibu isi dari hari tu lagi , bila nak abis ni???hahaha
cantekkk!!!cun cun x payah susah susah korek tabung lagii hihi
gara gara hasil dari keluaran pusat memandu yg bertauliah
aku teruss cek air cukup ke tak , cek singnal siap , dan terjahhh ke bahagian cermin
sisi n belakang, adjust kerusi hahaha skema kn??mestilahh..ilmu masih didada =D


aku suroh adik bace doa naik kete , dy rembat doa mkn lakkk adoyaiiii
mcm nk kene backhand jee slmt dy wat muke comel hihi


sunyiiii gileee!! x best kn kalau radio tak berbunyi??okehhh hot.fm pilihan hati
ngam ngam je lagu  kekasih gelapku (ungu) , tension tol arrr , lagu tema  time bercinta dulu dulu kot kah3
taknak ar " luka lama berdarah kembali " heee


siap nyanyi ngan adik lirik ni hihi


ku ingin kau tahu
diri ku disini menanti dirimu
mungkin ku tunggu hingga hujung waktu mu


p/s mcm merdu lakkk hihi


mcm biasa ar kalau hot.fm je  mesti dgr pembebelan dari Dj fara fauza dan Dj FBI knnnn ,
ngaha..lynnnn beb~


tapi ada jugak Dj tambahan yg tak berape nak laku kat dlm kete ni..
adik aku dua org tu lahhhh!!bergaduh je keje dyorg..
kecoh je psl hal on the way ke sekolah hari tuuuu..
yg abg aku kasi 2 ringgit sbb bdn dy bulat bulat hihi
yg adik aku kasi 1 ringgit sbb bdn dy kering kontang kah3
"pandai kan akuu hihi"


pastu aku pun jadi Dj gak..join dyorg berdebat..
bab aku yg mulakn pergaduhan ni dulu ngaha


p/s aku ada seorang adik je sbnrnye heeee



naik tension akuuu dgr celoteh adik adik ku yg popet popet grrrrr

mulalahhh aku gatal gatal tangan menaik kn volume radio....
fuhhhhh mmg layan beb~mcm nak tercabut je cuping telinga ni haaa


sampai tak perasan , rupanya dah nk dekat 140 km/s aku memecut~
kes lupa diri punye pasal , tanpa menoleh lorong kiri n kanan aku terus mengejar
lampu isyarat hijau tuuuuu....


tiba tibaaaa




                                                                  "abanggggggg!!!!"
                                              dummmmm 1 dentuman yg kuat kedengaran
































                                       "abggg!! cepat lah bangun!!!!adik nak pi sekolah ni"
                                  dum dum dum~ adik mengetuk pintu bilik ku yg berkunci
                                                  
                                     "grrrr sibukk je ar budak KETOT ni org nak tidoo!!"




ohhhh mimpi rupanyeee cisssss!!!nak mimpi bertemu gunung ledang ke..takpe gakkk...
mimpi mcm ni pulak yg dtg , huh hampeh tol arrrrr.... haishhhhh...kene hntar adik pi sekolah
lagi pasni , kalau ikot hati mmg nk tidooo jeeee...pagii kot hihi


p/s AHAHAHA  terkene takkk??hehe..gurau gurau je ehhh..pandai tak FARID bercerita?
      first time kot wat gini hihi sebab borink sgt hari ahad ni huhu
      9 dec ni  parent FARID balik dari haji yeyyyy best best rinduu dahh=)













83 comments:

zureen said...

eh.. lagu tu lagu fav saya..
bukan kekasih gelapku..
cinta dalam hati..
:P

Far8 budak baik said...

ehhhh hahahaha
silapp lak
nyanyuk dahhh =D

Deideian said...

hahahah... saya ingat cerita suspen tadi... rupanya suspender hahaha..

Far8 budak baik said...

hahaha tapi ini mimpi betol tau
hihi thanks bace..

alexa yussida said...

hahaha pandai2....
tp yg ckp ade satu adik tp adik2 lam mimpi?aa ta paham..:p

bukan da cuti skola ke,adek amik exam ke ape?

.::: Princess MOMOY :::. said...

ceh...terkena sudah
btw, kete sape la itu...sgt2 chumil!!
suke3...

Far8 budak baik said...

yusida aku pun tak paham ape aku tuliss haha =P

puteri kete tu amik kat pakcik google je..hihi

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

adehh mimpi ke?haha

Far8 budak baik said...

haahhhh lahh LM..mimpi jelahh..
kah3

Luffy said...

boley tahan r kan..haha

Far8 budak baik said...

haha monkey D luffy..

nora said...

nak jadi adik gak leh tak =p

Far8 budak baik said...

boleyyy bhaaa meh meh aku cepuk
kau nakk haha

farah shafinaz said...

hihihihi...ohhhh awk kena kn kami yek....sy pikirkn cerita btl tad...upa-upanya......kena tipu.... hahahahahaa

Far8 budak baik said...

hahaha padan muke kau hihi
tq bace

balkieys said...

hahhaha.. ko mmng sengget ar.. t'pdya aku... huu

Far8 budak baik said...

alalala senget pun kwn kau jugakkk
=p rindu ah kat kau dik hahaha

balkieys said...

hahhaa... gelak guling3 aku bc..
hak3,

Far8 budak baik said...

kau nk ckp aku pandai cerita kn??=P
hahaha

balkieys said...

=_='.. prsan plak kau eh..
tpi bleh d'ktakn tip top jgak cte kau.. haha *aku puji nih, kau kne blnje aku! haha

balkieys said...

=_='.. prsan plak kau eh..
tpi bleh d'ktakn tip top jgak cte kau.. haha *aku puji nih, kau kne blnje aku! haha

Far8 budak baik said...

eleh kau puji tak iklasss
ni membodek namenye =P

balkieys said...

haha.. kau tngok smpai 2 aku komen tu..
ikhlas gle kot.. hik3

Far8 budak baik said...

hahaha adik , abg nk tp nnti ehh..
baru je pun aktif blog ni tapi pas
8 dec ni dah tak ley on9, smbung bljr
sedih takk..

balkieys said...

laaa.. stdy kt mna???
sdih2,, sob2 :(

Far8 budak baik said...

segan ar bagi tahu kat sini..
tgk kat facebook eh dikk hihihi

balkieys said...

ooo.. ok, tpi rse cm dh tao je..
haha.. btw, stdy rjin2 yaw.. :)

Far8 budak baik said...

hahaha okey adikk
exam elok elok jgn maleh!!!=)

balkieys said...

hehehe.. ish! diam dh ar..
pblic kot.. huhu..
yer larh.. Insyaallah..
doakn spm taun dpan.. ;) wink2

Far8 budak baik said...

perasaan ketika pmr???
hahaha =P mcm wrtawan lakk
hihi

balkieys said...

hahaha... prsaan cm nk mti, tpi spm lgi ar.. nm "balkis" nih tau2 jer ar.. mle ngn b, wahh.. xsnggop nk jwab, tmpt sah2 first skli, adeh

Far8 budak baik said...

haha spm wat leklok..
kalau boleh mkn terus buku2 tu
=P

balkieys said...

Insyaallah.. i'll do the best larh! haha... cye ark? kui3, ha! bleh jgak nk mkn bku2 skli nnti xpyh ssah2 bc kn, dh dlm bdn, nnti pndai2 dye cnnect ngn otak.. cm tuu eh.. haha.. nk bwt ar, hahaha (^_^)

Far8 budak baik said...

pandai pandai kalau boley
rendah ar buku tu dlm air..
pastu telan air tu..haha

balkieys said...

hahaha..!
bgus! klau de effct dye kau tnggung..
haha...

Far8 budak baik said...

haha kalau kau msuk hospital
jgn salahkn aku ehhhh hihi..
sekeh kau nnti

balkieys said...

hahaha.. xkre ar, nk slah kn kau jgak nnti..
siap ar kau..
hahaha

Far8 budak baik said...

hahaha degil betol ar budak KETOT
ni kah3..jom sarapan abg msh hihi

balkieys said...

sdap ke? tnye dlu tkut t'klua blik nnti ssah...
hahaha..
msk pe pgi2 nih..

Far8 budak baik said...

wahhh perli nmpkkk..
aku mkn je tahuu..
akak yg msk..kah3 =p

balkieys said...

kau nih mmng nk kne kot...
mmng xcye kau msk...
de kkak rpe nye.. kau cite de adk jek..
haha..
kau xm'mainkn prnan ar kre..
akk kau tu clon ibu mithali..
hahha.. t'bongkar rhsia!

Far8 budak baik said...

haha akak baru je balik sini hari tuu..kira aku leh on9 selalu
tak yah wat keje umah dahhh
mcm anak dara lakk kn hihi

balkieys said...

wah3! rhat mmnjng kau eh...
hahhaa... ye ar, mcm ank dara...
hahaha

Far8 budak baik said...

tapi anak dara ni tak cantik..
macho je kuwang3 =D

balkieys said...

hahhahaa..
perasan!

Far8 budak baik said...

wakaka fakta ape hihi
jeless hape..sila kagummm!!paksa!! hihi

balkieys said...

hahahhahaha...
xpe laa... aku nk buat pngumumam..
whai saudra/i sila muntah!
haha

Far8 budak baik said...

wahhh kau kejammm!!
adik x ley ar jelesss hihi

balkieys said...

haha.. lngsung xjeles..
huh,

Far8 budak baik said...

hahaha yelahhh adik menang..
hihi abg yg baik kn ahaks

balkieys said...

yes!tima ksih,kamsamida,syukran..
wuekkk.. spe kte kau baik,
hahaha angkut bkul sndri eh..
haha.. yelaa2, faridbdkjhat..
eh, t'sasul.. baik2.. haha

Far8 budak baik said...

kau perli ehh cisssss..
puji x iklass
n popet popet je tau hihi

balkieys said...

hahhaha...
bia ar, kau puji aku comel kn..
hahhahaha...
ye, kau mcho, hak3..
xbleh trme knytaan bgtu..

Far8 budak baik said...

cewahhh dy nak jugaaa..kn??
adik comel lah(ayat bodek je)=P

balkieys said...

hahahahha..
kau pon xikhlas,
hmpeh pnye bdk!

Far8 budak baik said...

haha pdn muka kau dik hii
comel lahh nah ini iklass =p

balkieys said...

hahahahha...
dh ar.. pji bnyk2 xde gnjran nnti kau tntut plak..
hahahhaha

Far8 budak baik said...

eleh dah perasan lah tuuu haha
jgn lupe lirik tu tuka
jgn lupe diri ngaha=)

balkieys said...

hahahahaah..
xde ar.. xprsan cm kau pon..
aku hnya insan biasa! cewah
hahha...

Far8 budak baik said...

hahaha mcm tajuk lagu jee
eleh kalau cun tu cun arrr jugak kn..
hihi

balkieys said...

hahha,
btol ke tjuk lgu,
redah jek sbb nmpk cm cun jgak ayt
aku hnya insn biasa..
spe kte klau cun tu cun jgak..
ala kau tngok owg2 yg cun tu haa!
nnti tue krpot jgak..
xcun dh mse tuh...

Far8 budak baik said...

hahaha mcm tu lakkk
takpe2 org laki makin tua mkin ensem
hihi

balkieys said...

hahhaha..
nk bnggakn laki plak..
=_='... ia mnenang ar!
haha

Far8 budak baik said...

tq tq terharu lagi sekali
hahaha..on9 je keje!!!x pndai tido ehh

balkieys said...

ala.. skli skla bg kau mnang..
ksian tngok ha, asyik aku je mnang
hahahhaha..
spe xpndai tdo, xwjud dlm dnia ni ar,

Far8 budak baik said...

cewahh ckp byk lakk dy ni..
yelah adik kn kene ngalah..
macho tak ayat..haha

balkieys said...

hahahha...
adk kne mnglah, abg jnis apakh bgtu?
hahahha..
erm,xbleh belah ayt 2

Far8 budak baik said...

haahhh terbalik lakkkk kah3..
kau caring eh kat aku..hik3

balkieys said...

hahhahha...
khairanan selama nya..
ble aku caring kt kau..
ayt kau cm iklan yg rye dlu ar..

Far8 budak baik said...

hahaha yelah yelah aku bgi kau menang
lahhh ngade!!kah3

balkieys said...

hahahhaa...
kau yg ngde, ish..
xabeh2 aku mnang..
haha.. best jgak,
kui3

Far8 budak baik said...

haha hok alohhh
aku ngade takpe lahh
aku kn tuan rumah ngaha..=P

balkieys said...

hahaha..
kau ngde xpe? erm,,
d'sni aku mau khabarkn bhwa bdk
si gdik ni tlah mngku dy ngde.. hrp mklum..

Far8 budak baik said...

kau ckp aku gedik!!!cissss..
betuah tol dak ni..KETOT!!..haha

balkieys said...

hahha.. yaa kau mmng gediks!
kau xde ayt lain,
ketot je mmnjng..
haha..
kau yg ketot

Far8 budak baik said...

hahahaha ngek lah kau..
tinggi okeyyy harihari minum susu kot
=P

Miss Yaty said...

adeh! baca punya semangat ni..sekali mimpi pulak..hahaha

jangan drive laju2 ;p

Far8 budak baik said...

tq yati bab bace cite ni..
aku terharu gileee makasih

balkieys said...

cehh... tipu sgt ar knyataan tuu..
lngsung xcye..
haha

Far8 budak baik said...

jahat ar kau dik..
caye ar sikit kat abg ni cewah hihi

balkieys said...

hahahhaa...
ayt kau tu mmng skar d'prcyai laa,

Far8 budak baik said...

kau mest cayakat abg tauu..
ngahaa =p

miler said...

haha. mmg pndai laa ko wt cerita ek. ekeke. whoa! ramainya komen. masyuk2. XD