Monday, April 25, 2011

sewaktu kecil ku..

=)


dulu sewaktu aku masih kecil..
aku selalu bertanya kepada ayah..


aku : "ayah ayah..nnti adik besar adik boleh jadi macam ayah tak??"
ayah : "nak jadi yang macam mane tu??"

aku : "nak jadi mcm ayah lahh..tinggi je..nk cepuk org pun senang"
ayah : "kan dah minum susu byk byk..nnti adik pnjg lahh mcm ayah"

aku : "ohh..yah yah..bila adik bolehh masuk sekolahh ayah??"
ayah : "adik x masuk sekolahh pun..adik akan masuk tadika??"

aku : "ayah kat tadika tu cikgu dy garang mcm ibu tak??"
ayah : "hahaha..selalu cikgu dy sweet sweet je..tapi adik mesti dpt yg garang..
           klo adik nakal sgt"

aku : "mcm tu ke yah??klo gitu x nk lahh msuk tadika..nak masuk U terus lahh
          mcm kakak!!"
ayah : "adik kene masuk tadika dulu..baru masuk sekolah..baru masuk U.."
           dlm hati ayah ( byk tanye pulakk budak ni sekeh kang) haha

aku : "yah yah..kalau adik masuk U nnti..U ape yang adik akan masuk yah??"
ayah : "adik mesti dapat masuk UIA nnti"

aku : "ye ye je ayah ni..badjet cool je..=p..mcm ner tahu adik msuk UIA
          tu??..x nk lahh!!jauh  dari rumah!!"
ayah : "adik kn anak ayah"

aku : "yela yela..adik x caye pun!!"
ayah : "haha..jom makan dulu ehh..ti tanye lahh lagi..ayah rela mendengar ni haha"

huh!!
pada 6dec2009 aku telah menerima tawaran dari UIA..
sebiji ikut seperti kata mcm ayah cakap kn.

setelah menerima tawaran tu..aku terus berlari kearah ayah...

aku : "ayah..dulu ayah cakap adik akan masuk UIA kn??tapi sekarang adik 
          dah masuk..mcm ner ayah tahu.. "
ayah : "sebab dulu..cita cita ayah nk masuk situ..kalau xdpt pun ayah selalu  
           berdoa agar anak ayah dapat masuk situ..."

uwaaaaaaaa...aku nangis teresak-esak.."


seee..kata-kata ibubapa kita mesti kita dengar tahu..semua yang ayah dan ibu cakap..
semua jadi kenyataan..waaahhhh..hebat kan ayah aku??..
kalau bolehh dari dulu aku dah tanye mcm ni...


aku : "ayah ayah..nnti adik dah besar adik akan kawin ngan sape??"
ayah : "haha..adik mesti kawin ngan siti nurhaliza nnti.."


seee..kalau ayah cakap mcm ni dulu..mmg datuk K frust menonggeng dah sekarang..ahahahaha
sebab ayah minat sgt kat siti tuuu..hihi..terima kasih ayah kerana spoting sgt..=)





43 comments:

♥e'in♥ said...

wah............... t'makbul kata2 ayah..

nelly said...

kecik2 dah nak masuk U ..hehehe ...

Nuar said...

anak ayah...

awEEN said...

dapat offer uia..congrats~~

Far8 budak baik said...

ain..tu laaa


nell..haha


nuar..mmg pun haha


awenn..dulu dulu nye

Dayana AZ said...

wahhh :D, haha mmg kan, kata2 tu kan doa :) insyaAllah termakbul.
tahniah msuk UIA :D!

nabila izyani said...

wah.. betul2 menjadi..

tahniah msuk uia..
len kali tanya bila besar dpat pngkat tggi tak..haha =)

HEROICzero said...

Alhamdulillah.

=)

JIJI YU said...

pergh..feelig ni..sebelo aku terpelot tulang belakang semlaam..ayah aku dah mesej aku due hari lepas..tanye camne tulang belakang aku..padahal aku sihat je..

Far8 budak baik said...

yana..haha tq..=)


nabila..tu ah psl..nk je tnye haha


zero..alhamdulilah =)


jiji..hahaha..mmg kene lah kau..kah3

cikmegipama said...

hehe..kecik2 da banyak cakap ye..besar ni xtw la tuh~ hehe

KUREKURE COMEL said...

agak2 mntk tinggi tu tercapai tak?hahahaha

minah SENYUM said...

wahh , c0ngrat yupp ! all da bezz :D

azrinrahim said...

bguslah bro..you situation same with me.. walaopon dpt twrn g overseas tpy still blajo kt UPSI juga sbb family nak tgok ak jadi cikgu. n incya-Allah i will be a teacher.. lala wish you the best.. bab kawin ngn ct tu, tak boleh belah..haahaa

| gad1s s0ypans | said...

hehehe.....
kelak0r k0wt ayah.....
leh wat ayah angkat nieh.....
c(:

~$AKURA M!AKA~ said...

wah dapat msuk uia..tahniah2.. =)

fadh leyanie said...

bagusla dapat tunaikan impian ayh^^ siap masuk UIA lagi,btw im ur junior,CFS UIA!

cik bahulu oren said...

congrat's farid
eh nnt kau tnya ayah
sape gadis yg bkl jd bini kau
hhahahaha

Zara Hannan said...

congrates yew~ sweet jek. hihi. tetibe zara rindu ayah.. emmm..

Liyana Aziz said...

wah... sweet sangat tau,,
tapi part yg siti nurhalijah tu x leh blah.. =)

erysweetie said...

tahniah skrg di uia... uia pj?

Far8 budak baik said...

cikmegi..haha..tu ar psl


mesti ar..tingi je haha


mis mina..tq tq haha


azrin..waaa..nape tak pi je??pe laa..
bab siti tu slow sikit haha


gadissopan lah sgt..hahaha


miaka..tq..=)


fadleyani..CFS pj kh??meh meh masuk gombak cpt haha


cik bhulu wehh..tu ardah tanye pun haha


zara..x pyh la rindu sgt hahaha


liyana..mmg x ley belahh pun


ery..ni cerita lama dahh..ak skrg gombak je haha

InaAchik said...

wa nyer header x camntik mana pown...
lu nyer jauh lg cantik! :)

NOOR FATIN said...

wow. doa ayah. termakbul jugak. belajar rajin2. hadiahkan ayah kejayaan :)

syairahmohdanuar said...

cute betol ayah awk punya jwpn.hihi.mmg sporting habes >.<

gmbr atas tua wk ke?cute gila!

Aisya J said...

wahhhh :') terharu dengar. taniah sbb dapat makbulkan impian ayahanda anda :)

kau kesah ke?? said...

heh comel je bunyik ko sembang ngan ayah ko.

cik ayin said...

serius macam nak nages..tahan aje..






sangat best ayah kamu :)

iekasub said...

so sweet la ayah kamu! sukaa! :D kirim salam kat ayah eh? hehe

Amirrah Zawani said...

haha!! nak sruh kawen dgn siti pulak.. :)

Miss Tira said...

Setiap kata-kata ibu bapa itu adalah doa :)

Inspirationalefeks said...

wah betul ke ni ? ak pun nak nangis teresak2 sebab terharu ...

Nadia Mashuri said...

wah...
bgs lah..
tercapai juga impian..

zOeY zAu YaH said...

gitulah kan yg x tahan tu nk cepuk org tu..kemain lagik haha

~Nabilah~ said...

apa yg ibu bapa cakap tu,adalah satu doa... :)

~Nabilah~ said...

apa yg ibu bapa cakap tu,adalah satu doa... :)

Bella Bell said...

nak tahu tak..saya baca smbil menangis..sweet nye cite ni..hehehe~~


amboi...ada hati nk khwin dgn ct ea! :)

HAZWAN17 said...

doa ibu bapa antara doa yang termakbul.tiba-tiba rindu parent pulak

DiyanaMukhtar said...

selamat kawen dengan siti nurhaliza.. haha

Ain Zulaikha said...

HAHHA! beranganlah sebab kekadang angan2 tu boleh buat kite naik semangat.. kalau keinginan kite tinggi tapi kan janganlah berangan nak kan dato siti tu, ya..

Cik Su Life Cycle said...

comei nya masa dia kecik2

=.= Cik Nami =.= said...

haha cumillnye iye mase kecik2

.izzatul.hazwani. said...

hahahah =D

seyes comel ayah kau .. :D