Tuesday, April 26, 2011

salah ke berangan??

"we will!!"
aku mmg suka berangang..sejak dari kecik
sampai skrg..best giler..biar ar org cakap 
"gile ape budak ni senyum sorang sorang" haha..
korang pun kn??cisss..aku akan paksa korang 
angguk gakk..cer citer cer citer..


statement 1 ketika kanak-kanak:

nak jadi ketua kampung sbb nk musnahkan sekolah-sekolah kat sini..peh ayat extreme.. 
sebab aku dulu mmg tak suka pi sekolahhh...haha..naik nyampah sbb cikgu garang-garang..selalu cikgu pepuan..kot kot bulan tengah mengambang..kita jelah mangsa hahaha


statement 2 ketika sekolah rendah:

wahh!!mcm sonok jadi cikgu ni..masuk kelas..popet popet pastu tu keluar..ape dy suroh..
budak-budak ikot..kagum..nk jadi cikgu ah!!..padahal cikgu perempuan kat sekolah ni
cantik cantik..tu la nk jadi cikgu sgt..kehadiran penuhh je hahaha


statement 3 ketika sekolah menengah:

biasa ar..membesar lah katakan..belajar bab 4 sains form3..pasal proses pembiakan..betul tak??lupe dahh peh peh.terus pike nak kawin..cikgu suroh wat karangan bertajuk perlunya kawan..aku buat perlunya kawen..haha..x nk lak kawen satu..sekurang-kurangnya empat..kalau sorang majok, tiga lagi backup..


statement 4 sekarang:

nak habiskn ijazah ni + kerja + beli rumah + kete sebijik + isteri sorang ?? = anak 16 org =)haha       
                                                                                                                            

korang pun mesti  pernah berangan kn..berangan itu impian..
x kesah pun berangan ttg ape pun..kita berhak..lantak lahh org nk ckp
ape pun..kalau kita berangan diiringi dengan usaha..mmg dpt!!cewahhh
pandai aku kelentong korang..haha..
xnk tulis pnjg..korang bukan bace pun =p

50 comments:

ouh ynamelyna said...

phewettt HAHAH

ouh ynamelyna said...

phewettt HAHAH

Far8 budak baik said...

piwit..haha =p

NURUL NAJWA said...

whoa!! yang last 2.. ahaha
moga angan2 jd realiti.. kih3

Arpiiz said...

masa kecik2 dulu berangan nak jadi power rangers..hahahaa

Far8 budak baik said...

najwa..hahaha cayalahh =)


arpiz..go go powe ranger..asal tak
atromen je haha

Suhami Ahmad said...

cettt! anak sampai 16.....boleh buat dua team futsal nih!

hanaahmad said...

haha, lawak la berangang kau ni. tp oke what, dari angan2 la buatkan kita ade impian, ade impian adelah cita-cita. jd, jom kita berangan! tp jgnlah angan2 kosong, pastinya ia berisi ye. :)

NOOR FATIN said...

anak 16 org?? hahaha sy slalu gak berangan! sronok!

Far8 budak baik said...

suhaimi..ingt nk wat gitu ar haha


hana..waaa pandai kau berkata kata..cehh tq =)


fatin..x pyh la sonok sgt haha =p

HAJAR hasan said...

err.. adatlah kalau suka berangan. impian bermula dari angan-angan. tapi, jangan over sgt lah. mse kecik konon nk jadi ketua kampung bagai. huahuahuahua~ err.. ngee~ ;)

DiyanaMukhtar said...

anak 16?? hahaha.. :) selamat maju jaya.. :p

JIJI YU said...

anak 16 oghang tu ko nak wat team ragbi ke hape...

MiSzy DiaN said...

hahaha.. 16? buat team bola, ada extra simpanan lagi.. hahaha..
yess.. aku orang sbah :)

syErAh said...

haha...
siap ade stage angan2 un...

akU GaDis said...

wah berangan dia,kemain lagi,, hak3..

x salah berangan.. hihi

nelly said...

jauh berangan ~

eRza farEeha said...

ank 16 org??perghh...

~~Ticer Wann~~ said...

masa sekolah rendah berangan nak jadi cikgu= alhamdulillah dah jadi cikgu... tak sesia berangan :))

Far8 budak baik said...

diyana..haha amin

jiji..ragbi siap haha

dian..sabah bha haha

sirah..tu ar psl

gadis..mesti ar..haha

nell..berangan itu mesti hihi

erza..cita cita mesti tinggi haha

ticer wan..peh peh..jeles disini hihi

Izyan Masri said...

MUAHAHA.BANYAK EKAU BERANGAN.TAPA.KITA SAMA.KADANG2 BERANGAN BOLEH JADI REAL WHAT.XD

lilY said...

berangan jer lah keje ko kan...
bek tuko dr farid budak baik ke farid budak berangan..hahahhaa..

**gurau..toingg² :P

nusha said...

@ far8

aish,wtpe ak nak perli plak..ak pon nek moto pe..huhuh..

hah,smela,syg kriss..uweekk!

moge angan2 tercapai!! =)

nusha said...

@ far8

silakn2..jgn malu2 ea nk copy ke nescafe ke yer..

~Nabilah~ said...

hahaha...pegi sek sbb ckg2 pompuan cantik...ape daaa....tw,best kot brangan...ske brangan nk kawen atas kapal.....wakakaka...btw,nabilah tag utk stu giveaway nie tau....

Woofer Storm said...

biar betul anak sampai 16 ni..larat ke derrr??ahaahaaa

*entry cool beb

DaK CoMoT said...

berangan nak kawen......kehkehkeh upssss

YOUsoF said...

Statement aku : Statement ko memang boleh tahan mantap la Farid hahaha..



dari sekarang ko dah kena plan baikkkkk punya nak jaga 16 orang anak tu.. ;DD




aku sokong kelentongan ko kali ni!

syairahmohdanuar said...

pehh!!anak 16 org.haha :D gudluck! :p

eh, statement satu lawak gilo.haha.

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe memang kuat berangan..nak cerita segan...hehe

KUREKURE COMEL said...

dgn berangan baru lengkap hidup..hahaha

~$AKURA M!AKA~ said...

puyoo!! anak 16..ramai tu..haha :D

ghost writer said...

16 orang anak tuh...okay pastikan semua lelaki,boleh buat satu team bola yang mantap!

~fais~ said...

sorry sgt2. aku lupa... aku xingat..

apik pehe said...

hehe..daripada berangan la kiter dapat semnagat..hehe

Cik Aish said...

anak 16 ea? produktif betul ko ea..hahaha..
aku pun suka berangan gak..kawen ngn shaheizy sam pastu dapat anak muka lisa surihani. ha dasat tak dasat tuh

eyjalukman said...

haah2 ,
betol3 !
keinginan utk mencuba sngt kuat . haha

Eda said...

mak ai..anak 16 org..erk..cayalah..moga impian tu tercapai..haha

kau kesah ke?? said...

tinggi angang-angan ko ehehe. 16 tuh.

HonEyBuNNy said...

ke 3 and ke 4 tu macam sama ja angan2 kita..hehe...

ila suka berangan sebelum tido..hehe

Mata Pena Fadz said...

same la...
mase kecik2 ...sy pown suke berangan...
pastu yg pelik2 lak tuh...kdg2 gelak sendiri jew...

Nuar said...

yang paling kagum...anak 16 orang...
isteri sorang tak cukup kot...kesian,tambah lagi la 4 orang baru blh 4 orang setiap isteri...

Inspirationalefeks said...

boleh pula buat karangan tentang kawan bertukar jadi perlunya kawen, hehehe habiskan ijazah dulu baru bley dpt 16 org anak . kekekeke

♥e'in♥ said...

kite mesti ade angan2.. mane taw, 1 ari ape yg kite angan2 kn selama nie jadik kenyataan.. :)

Cik TeN10 said...

aikkk.. sekarang da xnk 4 bini ke? kih3

Anna King said...

hurmm suka berangan gak... tapi kan x mustahil apa yang kita angankan tu jadi kenyataan... hehee... klu ann berangan nak beli kete pas abes study... now dah dapat... wink wink! ^^

cik azeya said...

sampai sekarang aku asyik berangan nak kahwin je. -_-'

ira-yoshida said...

ms kcik dulu aku nk jd cikgu..

last2 dah besar lpas spm, tak mhn langsung yang ada kaitan ngan cikgu..

haha

storyfromme said...

impian berubah mengikut peredaran masa.hehehe.

.izzatul.hazwani. said...

saya pun suke berangan .hehe

yang pat kawin tu syes ta ley blah . hehe