Saturday, July 16, 2011

Tagline kreatif by AlyaEsprezzo

aku , adik fadhla dan nenek..bukan main lagi nenek posing..haha


                                                   jom join klik sini!!!dasyat woo hadiah nye..

Hari ni takde pape yg menarik pun nk cerita..tapi nak join tagline ni..kalau x menang pun ade 10 hadiah saguhati goldbox chocolate..cokolet ape entah..seyes x tahu bentuk dan rupa chocolate tu..sampai search kat google siap..haha..

Si Alya : "menarik sangat ker name blog kau ni??"

aku : "ckp baik sikit..mesti lahh..mendalam kot meaning nye..haha..unik lah jugak nama blog ni.."He is Nurul 
         Farid"..sebab ape??ni nak cite..kan aku lelaki..hero kot..name nurul farid..selalu budak blogger entah 
         dari celah mane entah..ade yg ckp "singgah blog akak" kat shoutmix..malu beb.. kita lelaki  kacak  dy   
         panggil kita akak..jatuh saham gua beb..haha..jadi tambah lahh "He" nampak sikit lelaki kan..haaaaa..  
         amik kau..karangan terus..haha

Si Alya : "cehhh..menarik lah sangat!!grrr..ape tagline blog kau ni??"

aku : "yelah yelah..tagline pendik je.." sape  cakap budak engineering tak leh berblog?? x kesah lah  
         korang nk cakap pape pun...redah jelahh!!" pehh..panjang pulak..haha..aku budak engineering kat 
         U..bukan nak menunjuk ke hape..tapi mmg susah woo nak berblog kalau dah masuk sem baru..tu ar 
         blog ni tenggelam timbul tengelam timbul..dah nak dekat 2 tahun dah berblog..follower ciput je..grrr..
         jadi wat ar tagline tu..kalau aku bace semangat sikit nk berblog..haha..kn kn? tangan dibahu  mata 
         keatas...haha

Si Alya : "merepek je kau nye tagline ni..dah ar pnjg! nyampah aku bace!..haha"

aku : "grrrrrr..bagi jelahh goldbox chocolate tu!..hahaha"


Alya!..memain je..haha..kepada kawan-kawan blogger..meh ar join!!! dalam hati " x payah lahh join yer..lagi sikit penyertaan..lagi cerah peluang nak menang"..hahahahaha..esok nk tgk cite Harry potter tu..ni yg last tahu..sila tengok triller ni..aku tahu korang folow cite ni dari kecik lagi kn..jom jom!! hihi

40 comments:

sabella mohamad said...

keperasanan melanda dirimu nurul farid .
haih

czueka zulaikha said...

aha ta bole blah je. syies dlu aku ingat jugak ni blog pompuan, haha. ble tgk pic bru cnfem :) all the best smoga dapt choc tu :P

♥NuR SyAFiQah♥ said...

hahaha...lawak r ko nih!!
aku takde tagline ahhh

adan said...

gila ar ko punya ayat dalam hati tu.. okay aku tak join.. tp hadiah share2 ar hero.. kita kan kawan..kan..kan

meaw said...

good luck,hehe :D

chemay said...

heee.
hope kau menang la farid yeee
kasi kau makan coklat tuh sampai gemokk
:P

~SaL IjOu~ said...

nak nengok harry potter tp blom berkesempatan..wuwuwuu~

lilypelangi said...

pelangi pon dekat 2thun berblog . follower skit gk . har3

Elie Lily said...

nk ikot tgk Harry Potter! :D

Fyqa said...

kau g tgk hry potter ke wehh.


nti rview!

Fathiah Hamim said...

sebab tuh tyme cuti neh kena blogging sampai lebam. nanti dah sibukkk

saya bukan tomato said...

huahuahuahua mmg mula egt pompuan rupenye boboi..hihi soryyyy ;p

ILA HonEyBuNNy said...

hehe..

ne nak tergelak neh....singgah blog akak ye?ngeh3...

sedangkan ko hero melaya neh..ehheh

ayie said...

saya nak kenal dengan nurul.. farid boleh pegi blah..haha.. lol

Bella Bell said...

hai akak... akak ni kacak la... hehehehe!!~


mula2 dulu aku pon ingat kau ni perempuan.. tapi bila aku add fb kau, baru aku tahu ko ni lelaki kacak.. :D



^^

Bella Bell said...

ehhh.. lupa nak cakap... good luck! good luck! dapat cokelet bagi aku sikit ok :)



^^

Bigdaddyz said...

sumpah mula2 ingatkan girl...hehe

Faraa Eiman's said...

gler perasannnnn , wakaka

Asyila Zainuddin said...

gud luck! hehe.. siyes dulu masa mula2 tgk blog ni kan, baca sekali lalu je title blog, tgk he tu dh macam she.. ngee.. pastu tgk lagi sekali, ohh, he rupenye.. :P

Pyka Rahmat said...

amboi nenek lu wockkk!!

d_LA said...

lerrrr..aku ingatkan fadhla tu gugurl..skali silap jugakkk..sori2

zati embong said...

hoho akak?mujur xde yg nk ngorat bt awek.hihi

betul,sis yg da keje leh je blog.sape kata dak2 engrg xleh berblog?

nawal addina said...

haha , tagline tercomel ;)

tomato said...

dah hupdate la .. sobsob

http://tomatokering.blogspot.com/2011/07/barney-warna-kuning.html

Cik TeN10 said...

aku pn dak engine jugak.. leh je blog..! xde hal la.. nak seribu daya tak nak seribu dalih.. tak gitu??

emm.. aku rasa kan.. aku tau nape diorg ingat ko pmpuan.. 1st sebab diorg tgk nama nurul tu.. dan sebab yg ptg skali adalah ko salu je tempek gmabr2 korea kat blog ko ni.. itu lg meyakinkan blogger2 yg singgah blog ko ni bahawa ko adlh seorang perempuan.. haha ^^ aku gurau je ekk :P

Far8 budak baik said...

sabela..hahaha grrrr


czuka..tu ar nsib x ingt pondan haha


fiqa..hahaha =)


adan..hahaha tu ar kn


meow..thanks!!


chemy..haha


kak sal..tu ar kn...


lily..kita sama ekeke


liliy..jom jomm..


fyqa..dah dah..tgk sendiri lah haha


fathiah..haha mls ar..nk relek je..


tomato..hahaha


ila..orait akak..


ayie..hahaha


bella..fokos ar kn hahaha =p


bidaday..haha


fara..haha


asyilahh..ehhh..jujur gile kau haha


dla..sengal


zati..keje tu keje je..x bljr..haaa


nawal..tahnks!!


tomato..terjahh!!haha


cik tenn..nk wat cam ner..name unik sgt..hahahaha

i am S!L4H.. said...

org keliru lah tuuu. seb bek ade he. dulu2 pon ak tersilap. eh nurul? eh farid? he x nak tgok lame2 plak kan. haha

Cik TeN10 said...

ehh ce ko cte.. mcm mana ko bleh dapat nama nurul tu?.. 1st time jugak aku jmpa laki nama nurul.. mmg unik lah..^^

[sutera kasih] said...

cehhh napa ko join ni farid??kan dh betambah saingan hehe gurau jakk..ehh ehh ehh kan suda ku gtau ko aritu, aku tggl sabah bah..adoyaiii haha


unik nama mu ni ada nurul hehe..blh tahan jgk tagline mu ni..penuh makna hehe

meaw said...

errr,dulu aku ingat ko pon pompuan,sebab apa sebab kat nama 'nurul' tu,kehkehkeh *jangan mare :P


pastu bila baca balik perkataan depan tu 'he' okay, tau dah ko laki,hahaha..nyway,good luck tau :D

cikida said...

kem slm nenek..hehee..=)

Lieyly ︱ Alia said...

xperasan pulak entry neyh , ciss macam nak cepuk ja ang neyh abg..ada saja nk ckp :D ahhah..

YOUsoF said...

Bukan Alya : Hehhe orang panggil ko akak tu dah menunjukkan keunikan ko Farid...

aku cakap kat Alya, "He is Nurul Farid okeh".. ;D


Cool lah nenek posing!! ;)

cik sakdi said...

aku follow cter ni sampai yang ke 3 je.pastu aku memang tengok, tapi aku akan tetido mase kat wayang dan aku mule bosan coz aku xfaham sangt. huahuah

deeya said...

wooi !! kau ingat kalau ko menang aku ta reti mintak share cokelat tu ?? ta kire ! aku nak gak .. bhahahah !

yesza ! sape cakap budak engineering tak leh berblog .. meh sinie aku lempang lelaju . huhuhu ~

syErAh said...

hahaha...

ko dapat ceklat bagi la aku sket..ak xnak byak pun..

ko 30-70 ak xD

PeRmAtA bIrU said...

wow.. ramainya kat sini...

:) datang dari contest alya..:) good luck k...

fatin syahirah :) said...

hehe. 'akak' menang tudung pashmina lak tu kan. hehe. buat apa lah dgn tusung tu nanti. hahaa

iMBobo said...

singgah sini..tahniah! salam perkenalan dr iMBobo :)

Farhah Azman said...

singgah sini..tahniah..:) dtg dri blog alya..:)