Friday, July 15, 2011

rumah berjerebu..haha!!

pic xde kene mengene pun..nk ceriakn lagi je..haha..

Assalamualaikum dan hai hai..maaf tak pi blog korang..bab bz sikit..macam macam keje kena buat..pagi tadi..seperti biasa lahhh..hero kn..mesti lah bangun lambat..pas solat subuh terus tido balik..haha..ketika aku bangun tu teruslah kedapur..pastu tgk ina mengibas-ngibas...

aku         : "mira!! sejak bila jerebu pandai masuk dlm rumah nih?..tak tutup tingkap ker?..."

adik mira : " bukan lahh..abg! tolong lah kipas-kipas kn..nnti ibu nak sampai rumah dahh"

aku         : "aiyuuukkk mira..nnti ibu marh baru tahu..mira masak ape??"

adik mira : "goreng ayam je..pastu mira pi on9 jap smpai lupe pulakk psl ayam ni"

aku          :"haish mira ni ayam katik betol lahh!!yaaaa rabbi..sampai hitam haa ayam ni..dah x macam 
                  ayam dah abg tengok..haha"

adik mira  : "sedap lahh tu kutok orggg..grrrrr"

aku         : "haha..ngok ngek betol lahh..mmg x ley wat menantu kot..emak mertua leh reject kot klo
                  dy 
tahu"

adik mira : "haha wekkkk!!"

haaaaaaaa..tu lahhh..pas masak pi on9..sape suroh gedik sgt nk on9..satu lagi..tak payahhh nk ghairah sangat lahh on9 tu..pastu satu lagi aku tgk..asal on9 je smpai tak hengat pastu senyum-senyum sorang-sorang depan lappy tu..macam orang gile je..hahahaha =p..pastu satu lagi..hihi..jom tgk cite hary potter 3D tu..k see yaaa

45 comments:

yatie Awang said...

banyaknya pastu....heheh

itulah abang pergi tido buat apa...

**::CIKNUURUL::** said...

hahahaha,..kalo nk online,g msak siapsiap,.pastu dh siap msk, nk tepenyek la online smpai lebam depan lappy tu pon xpe,.hehe,.pesan kt mira tu,ckp akk yg pesan,.hehe,.

Lieyly ︱ Alia said...

HAHAH , hitam ayam...
cehh org yg ckp tuh pon sma , xpyh nk senyum sorang2 noh ^^

czueka zulaikha said...

bak sikit ayam hitam tu, lapar ^_^ haha :)

untunglahh syg adik2 :)

ILA HonEyBuNNy said...

haha...kalau dah xmacam ayam...macam rupa apa neh??heheheh

macam2 la ko neh...ada2 jah...

ILA HonEyBuNNy said...

amoi3 budak neh...suka suki ja kata kt kak senior noh....hahha..

ciap ko nanti..hanyit macam ayam tu bru tau..heheh

bukan xpndai update la..busy neh...xsempt la...uhuh

Hans said...

hahaha
nih sah buka api kuat
tu jerebu rumah

ayie said...

haha.. awat ayat yg last tu macam makcik senah membebel kat nak dia je..hehe..just kidding

tia @ Ini Kisah Tia said...

hahaa . tengok notification fb banyak kut :)

adan said...

ahaha.. agak2 la der biarkan adek masak sendiri.. ahahah.. tp ok la jugak tu.. belajar dari kecik.. tp kecik2 dah pandai on9.. maju2..

syErAh said...

erh...bukan ko pun camtu gak ke?grr

adik ko ikut perangai ko la tu..haha

aku pun penah gak camtu...cuak giler nak main kibas2 asap uh....x'0

Nisa Si Gadis said...

kalo on9 esti mcm tu punye . haha . tu nasib baik aym yg itam , kalo rumah yg itam , hah x psl2 jea . hehe

sarah mohamad said...

hehe saya pun penah kena macam tuu, seb baik just kukus je. habis kering air hehe moralnya kalau nak masak jgn online nanti lupa terusss hehe

ini aku? said...

kann... aku penah masak pastu p telepon orang terbakar kuali aku.. berlubang tau..

Aisyah Aina said...

aku pon selalu jugak buat macam tu...tapi mak mertua aku tak reject pon...hahaha

iKhRam said...

oii... bahaya tu adik oii..
jgn dibuat lg mcm nie.. hahahaha

YOUsoF said...

Hahha hero patutnya dengan pantas tolong kasi settle masalah jerebu macam tu.. Kasi ngap sekali ayam hitam manis tu pun ok je kot.. ;DD

Lama gila aku tak tengok wayang, sila jangan jeleskan aku wahai Farid!! hahha

Aemy Shamy said...

Pengajaran, jangan online sambil masak..hehe...jahatnya panggil adik ayam katik..haha :p

Miscellaneous Smiles said...

pernh terjadi jugak hehee..~~

❁ نور يوسمهانياي ❁ said...

walaweyy, bahaya niee, yusma punn penah jadi cam nie, habis mak bising.

aDieyZa said...

bahaya kalau masak boleh terlupa ni tau.. lain kali pesan kat mira jgn buat mcm tu lg..

mira ikut perangai NF la tu.. asyik on9 jer.. hihihi

teyn teyn said...

kelakarlah mira ni ..

abg die pon satu , tlg la masakkan. wahahaha

Puteri Iqa Izyan said...

nk wat caner. dah tgh online tenet panggil2. hahaha

Far8 budak baik said...

yati..dah hobi nk wat cam ner..haha


kak nurul..nnti adik smpai kn..hehe =)


cezueka..kau mmg tak pandai update eh??grrrr


ka ila..pehh bz mmg dah ada anak sedozen..hahaha


hans..tahu takpe grrrr


ayie..haha tu ar mmg hobi kot ekeke


tia..haha x paham -,-'


adan..budak zaman skrg kn..haha


syerah..eh eh..mmg pun haha


nisa..takut aku bace..haha


sarah..kukus tu hape??hahaha


ini..dasyat gile smpy gitu..peh


aisyahhh..helehhhhh


ikhram..haha ok


yousof..aalal.x pyh jeles..pasti ade plan B..haha


aemy..tu ar..x ley on9 kn..


miscelanepus..eh ehhh..tu ar kn..


yusma..tu ar kn..membebel terus kn haha


kak adieyza..x on9 sgt lahh..jaga anak ramai sgt..haha


fatin..haha maleh ar..


iqa..haha ajaib gile tenet kau ade mulut..haha

Asyila Zainuddin said...

haha.. kalo masak sup ke boley la tinggal kejap.. ni goreng, mmg berisiko tinggi nk hitam la kalo tggl2 ni.. hehe..

Asyila Zainuddin said...

haha.. kalo masak sup ke boley la tinggal kejap.. ni goreng, mmg berisiko tinggi nk hitam la kalo tggl2 ni.. hehe..

iniialahaku said...

pergh aym masak kicap yg xpyah masukkan kicap...hehe

Fathiah Hamim said...

hahhahaha baru nak berdikari adik mira tuh, tup tup. aiyak

zati embong said...

haha kebulur cm2.hihi sian ayam greng 2.

jat suka gile citer 2.lagu rain fox 2 best!

aniswany said...

ON9 PASTU SENYUM SORANG2 DEPAN PC,MCM KO SLALU WAT JE KAN ..

KANTOIII

Farhana Jafri said...

hahaha rentung!!! spe nk mkan klau dh mcm tu.. bijak betul tym goreng tggalkan..

cucu umie said...

haha..yang hang pi tido apcal..kecian adik hang..kan kt umah hang dh terjadinyer jerebu..hohoh

Amy Syaquena said...

ayam yang tidak perlu campur dengan kicap hehe..

Cik TeN10 said...

ehh aku rasa ko ni abg yg agak kuat membebel la.. betul x ?? hahaha ^^

Liyana Zahim said...

Len kali on9 tepi kuali.. Hahahahahaha~

SiS NaD said...

Salam Farid...

Hamboi... Entah2 Farid yang dok senyum sorang2 masa on9... (^_____^)V

vampire's lovex said...

kah kah sedap nye kau kutuk adik aku... ghaahhaha..

kau pon sama lah oiii ! *tetiba haha

lilypelangi said...

gambar nie ! cerita my girlfriend is gumiho . my fav cter taw !


er, rajin adik masak ? :D

d_LA said...

pic tu mmg saje nk srh aku lyn blk cite gumiho..grrrrr...
stendet dah skang senyum2 dpn lappy far8..hahaha

ïêmå å¢klê§ said...

aku rasa adik ko ikut perangai ko la..
on9 jerk..
haha

[sutera kasih] said...

hehe like brother like sista :P

Amirah Suhana said...

Terbaikkkk. Lekanyaaa adik anda on9.hehehe

cikida said...

byk giler pas tu bdk nih...ahaa,,sabo je la..=p
ayam rntung kee

deeya said...

hangus tu tandanya masak dengan rangup taw ! huhuhu ~

zEri sAfEerA said...

hahahah masak smbil nk update kat twitter n fb punya pasal kah? hakhak