Thursday, July 14, 2011

x payah nk pink sangat lah kn!! grrrrrrrr


Assalamualaikum..dan hai hai..lepas je tgk wayang semalam..muka bahagia gile pas tgk cite tu..mmg best!!..pastu pusing pusing lah kat mall tu..seperti biasa lah keje aku melihat awek-awek cun kat situ dgn ghairah haha..tanpa menghirau kn adik ina..tetibe..ina hilang dari pegangan tangan ku..

aku berlari mencari ina..nasib baik jumpe kat kedai anak patung..

aku       : "kat sini rupanye..ina tengok ape tu?"

adik ina : "tu ha teddy bear tu" ( jari comel ina menunjuk nunjuk kearah situ )

aku       : " kan dah ramai teddy bear kat rumah..ina nk lagi ker?" 

adik ina : "nak yg kaler pink tu"

aku       : " pink??ina suka warna pink ker??"

adik ina : "haah..nak!..belikn boleh???"

aku      : "ina org ckp kalau simpan teddy bear warna pink dlm bilik..tgh tgh mlm nnti dy boleh 
               hidup..pastu dy cekik  ina..haaaa..takut tak??"

adik ina : "uwaaaaaaaa..takut takut..x nk beli lahh!!"

aku       : "haaaaa..tahu pun..jom beli aiskrim ye.."

huh!!nasib baik gile ahh..selamat duit aku..hahaha..penat aku gelak dalam hati sorang sorang..kepada korang yg sukakn warna pink tuu..lagi2 yg blog wrna pink..=p..sakit mata-mata..haha..aku tahu..dah minat nye pasal kn..lumrah dah gitu femenin sikit ek..pink pun pink lahh kn..pehh..aku backup korang..baik tak aku??haha



60 comments:

Noorae said...

oh, aku xsuke pink! pastu kan...byklah ko punye "ramai" teddy bear, banyaklah wei.haha

Bigdaddyz said...

hehe tak dapat nak lari ni dgn kaler pink...

syErAh said...

grr....

sekali lagi taktik abang yang baik..bagus..save bajet kawen...haha

pink tu menawan walaupun aku tak minat..xD

Ezay Hadry said...

tipu arh..ko pn suke warne pink tu..haha geleng2 pulak

adan said...

ahahaha.. kijam ko ngan adek sendiri.. ahaha... info berguna untuk save kan duit.

azrin rahim said...

perghhh..kecian adik hang tpy biase ah budak memang mint bear kot..adik ayie jer mcm tak bnyk plakkan bear diorng..hahha

kueh bakar said...

salam..

meh join kontest farid.kokan budak engineer..

Mira R. said...

anti pink la ni? heii stended aa org pompuan suka pink. hihihih~

:)

EZAN IDMA said...

kejam ouh tipu adik. hahaha

cik helena said...

saya sangatttt suka pink!nanti kawen nak pakai pink jugak,lantaklah laki aku,hahaha

.::: Princess MOMOY :::. said...

hihi...dulu 2 suka la kaler pink
sekarang ni suka yang colourful
tapi kalau nak mood romantis tu paster kaler and pink. haha

nurfatiha blacky said...

sian kat inaaa. x baek mane nieh. HAHA

Far8 budak baik said...

noorie..ramai tu adik aku selalu guna..haha


bigdaddy..haha tu ar


syerah..tu ar..kau x minat..wahhh


hardy..hahaha =p


adan.sape x syg duit kn haha


azrin..hahaha tu ar mcm byk lak hihi


kueh..nnti tgk...


mira..haha x lahh..


cik helena..haha kejam gile kau..


momoy..rindu kot aku kat kauu..romantis lah sangat..haha


fatihah.kejam kn aku..mmg pun haha

Izzat Nazmi Saiful Bahri said...

haha... kesian adik ko tu... tegar abang dia sanggup tipu adiknya... hahha~

bunga said...

bunga lagi2 suker pink..heee

yatie Awang said...

perempuan biasalah suka warna pink, lelaki tu, kalau suka warna pink aaaa....hehehehetapi kakak suka warna maroon

Syahirah Suhaili said...

haha..blog adiela penoh dengan pink..hahaha..lantak farid la nak saket mata..nanti pakai cermin mata hitam la keyh..haha..budak eng pon minat kaler pink..tapi adiela xgirlish sgt kot :P

Mra Mastura said...

terasa lak. mra nye pink blog :P

eh ad gmbr yonghwa XD

Hans said...

kejamnya ko tipu dia
apa ko ingat bear tu patung Chucky ke?
hahahahahha

http://hanspunyablog.blogspot.com/2011/07/review-filem-harry-potter-and-deathly.html

buDAK keCIK said...

perghh sentap hati mak!!

blog ak mmg full in pink. xtaw la nape bley trsuka dgn pink plk. adk ina tu bley geng dgn ak la ek. msti dia comel mcm ak. hahaha...

kirim salam kt adk ina ek, geng baru ak. hee ;p

Cik Aish said...

ktuk pink ni yg buat aku marah ni. hahahaha....weh pink tu gaya mutu keunggulan tau..ko suka bibir pompuan wana pink ke itam? haa lu pikir la sdiri. hahahahaha

MamaEma said...

blog akak pun pink

tp tidaklah terang bederang pun

sifu im said...

hahaha..kedekut punya abang..dh la kencing adk..t dia msti caya sampai besar klu xde org perbetulkan..haha

Cik TeN10 said...

pink.. xde la xsuka langsung.. depends jugak la.. kl pink cair mcm wrna bunga sakura tu suka la.. kl yg pink terang tu mmg xsuka la.. rsa mcm nk tercabut bijik mata tgk..

mykhalis said...

jgn la ina sampai ke tua trauma..hehe

aDieyZa said...

ala, blog akk pun pink jugak!! so masa NF masuk blog akk sakit mata x?? hihihi

kalau dh minat pink, semua mmg nk pink.. kalau ada kuali pink pun nak dibelinya.. huhuhu

i am S!L4H.. said...

haha. pinky itu feminin. ke??????

Hanim Mahali said...

ahaha... dah ramai teddy kat rumah??? ramai pun boleh untuk teddy...
bagus betol cara dia takutkan adik dia... budak kecik memang mudah pecaya...

ILA HonEyBuNNy said...

hey budak...

cepat belikan akak teddy bear warna unggu neh?heheh....

warna pink ja dia idop kan...ish adik ina neh....lau x,amk ja warna lain..ehheh

Queen F said...

agak2 kalau ina tahu kau tipu, teddy bear tu cekik kau ke die yang cekik kau? ekekekek :D

eh eh ye ke kau tak sukaa pink? ntah2 pebret kaler? ekekeke :D

YOUsoF said...

Hahha ko backup orang tapi ko bagi Ina aiskrim warna pink je?... ;D


Berapa bintang tuk filem tu Farid?

Qaseh dalia adelia said...

saya suka pink..suka suki kamu mempitnah pink ye .. jaga kamu

ghost writer said...

tapi dalam hati dia mesti cakap..

"nampak sangat kelentongnya..."

"terpaksa tunjuk takut sebab tak mau buat dia malu..haha"

"teddy bear mana leh cakap..dia patung lar..".

FatinFirdaus said...

hahaha.. dia hidup ye? suke sangat menipu.. :D

.m y z. said...

hahaha jahat gila kenakan adik macam tu. grrr~ perempuan dan pink memang takkan clash sampai bila2 lah wehh. haha XP

Amy Syaquena said...

hahahaha x baik tau tipu adik..

suesue said...

huh,malangnya dapat abang macam ni..kesian adik tu..hahaha

...Minah BluR... said...

cait.. haha. dah nme adik ko pmpn. huhu.. oh mak... aku suke pink . HAHA

dayu_myself said...

bkan budak kecik punye blog wrna pink ke???hahahhaha...aku report die,aku report...ngahahaha

bese la tu,pink mlmbngkan ke'ayu'an...nama aku pun Ayu,ayu gak la kan..ngahahahaha

Ezay Hadry said...

haha ko plak bile nak update nye...cepat2 update

[sutera kasih] said...

ko ni...kedekut betul hehe
nnti aku kasi tau adik ko tu, ko tipu dia haha :P

pink tu lembut lah..ok la tu :P

HAZWAN17 said...

baru maskulin kalau laki pakai baju pink..hahaha..mesti semua ppuan pandang kau bro..cuba try sekali kau kan hero malaya

sarah mohamad said...

seb baik blog saya tak kaler pink hehehe dah orang minatnya kaler pink nak buat macam mana kan :D

Izzaty Ishak said...

Hahahaha. Alaaa kesian Ina tak dapat anak patung pink!

Lawsonia said...

hahaha..apa blog polka dot byk2 ni..serabut pulak tu..kehkehkeh

**::CIKNUURUL::** said...

bju kwin nnti je kale pink2 putih sket,.erkk!!,.haha

ayie said...

abang nak aiskrim gak??hehe

tia @ Ini Kisah Tia said...

hahaa . Tia tak suka sangat pink . pink keras boleh terima :)

Tasha said...

playful kiss, (tu je nak ckp..hahaha)

eh2,ade 2 bear pink :P

Miscellaneous Smiles said...

kalu ak dpt abg mcm nihh msti ak cepuk cepukkk ..

nak bear kaler pink..hohoo~

Puteri Iqa Izyan said...

gila kejam. kalau aku jadi budak kecik tu, bila besar aku luku kepala kau. haha

vampire's lovex said...

hahahaha teddy bear dah ramai kat rumah kah kah..lawak x hingat ayat..

kesian adik kau kena tipu hidup2..nnti dia dah besar,memang kau kena hentak apa.. hahahaha

lilypelangi said...

kedekut punya abang ta nk belikan . haha

d_LA said...

tol tu..x rock ahhh ina men teddy bear ni..lenkali mintak bli baju kaler pink ye ina..leh pakai

syAzAnA said...

aku suka pink. okayy. aku terasa.

kbai.

-.-'

cikida said...

wowowowowowowowowowwowowow....pedasss

shekyn chipsmore said...

ak ada bear bsaq pnya wana pink gak la..tapi bakal nak kena bakaq kowt..kikikiki..ex yg kasi x leh smpan2 da..huhuhuhuh


pink itu comei dowh!!!

deeya said...

aku benci pink weyh !!!

Cahaya Kehidupan said...

haip...ni yang nak tacing ni,ok,jangan dtg blog sis.kan blog sis warna pink..#kbai...*membawa hati yang lara(lah sngt)...

zEri sAfEerA said...

adoi,,, terasa la org yg suka pink. hehe