Tuesday, August 16, 2011

aku pun seperti mereka..huh!


bace dulu baru komen!! 

Assalamualaikum dan hai korang..seyes aku bz..petang2 menjual kat bazar..nasib lah ramai awek berkunjung ke bazar tu..mmg smgt lah nk keje..haha!

aku nk cite sikit pasal blogger yg suka cakap " i folo u, u folo me" tu..kita tak bolehh lahh marah dyorg siap buat post entry pasal.."aku benci ah blogger yg suka i folo u, u folo me" nak tego kene cara yg baik kn..

kalau kita terus amalkn "i folo u, u folo me" satu hari nnti pasti kita akan sedar..kalau follower dah berjuta..tapi xde pun org bace entry kita tu..x guna gak kn..<----sejuta kali dah aku bace ayat ni..haha..

sebab bukan blogger semut je wat camtu..blogger gajah pun buat gak! gajah dan semut sama je..yang penting niat kita berblog mesti baik tahu =)..kalau tersalah cakap..maaf ah


sebab ayat aku lagi dasyat woo.."i folo u,u folo i..kalau x folo, seminggu u cirit birit" haha! ugut siap..aku pun macam gitu jugakk..tgk ar follower aku skrg..dasyat tak??tu lah rahsia kejayaan haha!! lariikkkkkkkk

84 comments:

izzad b* said...

mak oi kena santau ka?kekekeke salam ramadhan!

Luqeem™ said...

kalau ada orang buat macam tu aku tak follow la..haha..

sharifahzakiah said...

Hahaha ooo ptut laa ye. Aku pun pantang orang cakap gtu. tp aku ni baik hati sikit. Follow jelah kan. Tak rugi pape pun. hik3 :P

meaw said...

meaw pon tak suka sangat prinsip gitu, tak kisah la,yg baru terjerumus dalam dunia blogging atau dah lama... penting sangat ke follower sampai paksa2?apapon,follower ramai kalau tade yg membaca penulisan kita tak guna jugakkan....

Nur Farah Hani said...

haha.. tau tak ape.. sebabtu even kekadang folower berjute juta tapi follower hantu.. hanya ada pade follower box tapi tak pernah muncul pun.. ceyh.. so jangan nak i folo u folo sangat la.. :D:D:D

..cik gugu.. said...

hah aku taw gambar atas tu cte pe.. yoo hee the witch..! *tetiba je ;p

Daktechic said...

xabes2 aweks ek,.haha

n0 komen psl nie,c0z still freshie lg dlm dunia bl0g neh,.zer0 weyh,bkn her0 cm incik farid neh,.hik2^-^

btw,thanks f0llow me back :p ahaks!

[sutera kasih] said...

terbaeklah entri ko ni dekkk..
akak suka hehe

betul la bah tu..
jgnla dmarah mereka itu..
kalau i no hal if org nk i folo dorang
janji bagitau kt komen..dgn senang hati i folo hehe

Lea IsNaw! said...

i nak folo u jual kat bazar bleh

firdaus zaman said...

i polo u u polo i yer....kekekeh

lilypelangi said...

aku sokong benor dengan entri hang nie .

bukan per , kesian gak aku tgk orang yg bagi ayat suh follow blek . tapi salah pon lau nak ckp cm tu kan .

apa yg aku perhatikan kan , kebanyakan blogger yang tak suka di suruh follow balek tu bila follower dia da beriban~ kan kan

pssssst , paham tak apa aku tulis? HAHA

cheqwa said...

weh,i dah follow u,silalah follow i balik! kalo tak, nanti takde sorg pon awak melekat tau! hahahah..*just joking ^_^

tieykah said...

u da folo i?

follow me k?

plis

am begging u

Aemy Shamy said...

klu yg guna i folo, u folo tu mcm x ikhlas ja folo kan...x drop komen pun..huhu...pas tinggalkan link trus hilang ntah ke mana :p
sy tag far8 d sini http://www.emynadira.com/2011/08/i-am-superwomen.html ^^

Tasha said...

keh3...

org glamer ni suke betol hangen yek,dulu x glemer ntah2 dia pon wat gitu,hak3

ANISA said...

setuju giler!!!
saya pun sekarang ni tak ramai follower sbb baru lagi la kn..tapi saya ada follower yang setia...tu dah memadai bagi saya hik3

bunbun said...

uhukkk kenapa ni alia? sobbb

bunbun said...

ooo macam tu, timekasih sifu.


akanku praktikkan nanti hahahahaha

syazu said...

untungglaa follower ramai..

Wanie said...

haha..skang ni ramai lak org buat entry macam ni lak..adoiyai..mmg takleh nak marah diorang pn..

tanpa diorang sape la KAU kan? lalala

zati embong said...

selamat jat follow frid,kalau x da msud wad kn crit birit.wakaka.

Cik Asma BLuppy said...

gile kejam ayat ko... siap cirit birit wo... hahahaha

si lesung pipit said...

hahaha. u follow i follow.. selalunye yg newbie ler

mocha~ said...

cirit birit? adehh..hahha

Asyila Zainuddin said...

hahaha.. betul2.. lame2 mesti diorg sedar gak bende tu.. tapi kalo yg tak sedar2 tu.. hmmm.. tak tau nk kate.. ngee..

Saiazuan said...

hoho aku balas blk "leave trace at my blog tq.." haha tp klu ikut hati aku, mau je aku tulis "klu best i follow..haha"

btw mcm prnah tgk ctira ni, my fair lady ek?

ïêmå å¢klê§ said...

kalau xbaca macam mane nak komen...
biar la mereka dengan dunia folo mereka...
huhu

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

setuju!

sukahati org lah nk amakan sikap i folo u, u folo i..x yah nk sombong sgt.. kalau kedekut sgt nk folo org..org pon kedekut ah nk folo dia (akak camtu ah..kalau org folo akak dan komen akak folo je balik apa nk kedekut sgt bukan luak pon folo org)

follower beribu tp xda org nk baca entri tu psl dia x rajin BW..sape nk baca blog picisan (cam blog akak) kalau akak x BW..

fiq. said...

org takut cirit birit ek, sebab tu akur dengan ugutan kau..

dah lame tak de entry dialog,haha

echaRierie said...

haha..
mengorat lg..x hbs2..

no komen psl tue..hahaha..sy ok jep..haha~

stuck said...

hahahhahaa...cis....cirit birit oke duh....keluar sume sisa sisa xbaik dari badan...hahhaaha~

d_LA said...

aku mengaku dulu camtu gak..mane tahu ade org marah..hehe..sbb tu aku x kisah kalo ade yg jerit atau ugut2 [xde pun sbnrnya ugut2] soh follow..

MamaEma said...

tk pernah pun pakai ayat tu...tp selalulah terima..so follow saja..

sleeping_maniac90 said...

haha sngal la ko...
larat ke nk larik tga pose nih?????

yatie Awang said...

kakak isu macam ni, sebenarnya malas sangat nak ambil tahu, suka hati dialah nak tulis apa, dia nak follow sampai rumah sekali pun biarkan dia dengan labu-labunya hahaha

ikatankasihku said...

4low secara ikhlas yang paling afdhal kan....
walau 4lower ckit pun tak de hal, yg penting cite best ramailah yang 4low nanti :P

dhiera said...

no komen..
saya tak pernah kesah pun pasal ni~ bukan susah pun nak folo orang. just klik..
gambar kat atas tu cerita apa ea.. pernah tengok tapi tak ingat tajuk~ errr

HAZWAN17 said...

patut pun..aku nak buat macam kau gak la hahaha

deeya said...

woooii ... bengong ! huhuhu ~ alor ! org ade bnyak mase pedehal kan nak kutip folower bersepah ngan care cenggitu . mesti sempat jer nak blogwaking sane sinie . tp kalau org yg selalu bz nie , xupdate blog utk 50 folower patblas ari pun da rase bersalah (sedih gile )

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

amboi siap main ugut ya.. sib baik xtercirit..hahaha

farah hanim said...

haha
no komen :D
aq taw nie mst rahsie nak maju dr hero cm ko
sbb tu ramai da terikut :D

schaze zainn said...

hihi. i polow u, u polow me.

since dulu lg mmg da ade =,="

sometimes ade juga cam hampeh, suruh org folow die, lepas dah follow die un-follow kite balik..

errr.. ayat pun dah pening sikit.

yg penting, nak follow balik pun kene cek betul2..

sometimes aku lg suke drop komen jek..ekeke tp depend kat die punye entry jugak la. kalo entry mcm hado, just drop usha2 jek. xP

syrupmasin said...

hai i folo u u folo i u folo u ifolo u i folo..oke aku pening ape aku tulis..haha

sifu im said...

hahah rahsia kejayaan ko berguna

myezatul aQma said...

dahsyatnya ayat kau!boleh cuba resepi kejayaan kau nih!

Lisa N.Yusof said...

dulu aku xsuke 'i folo u, u folo i'
tapi jgn risau kerana..
sekarang tidak lagi.

ecehh. xkisah pon senanye folo folo ni.. ishh.
nape la aku dulu pk cam tuh.. cam poyo je

saya cello191 said...

giler ugut cirit-birit~~
haha

Irnaa Chikarox said...

hahaha sayaaa setuju eh -,-'

czueka zulaikha said...

amboi2 kau haha! i folo i dapat pe? kuikui

zOeY zAu YaH said...

yup2..jgn mrh atau x ska kalau depa minta follow balik..bantu je lah kan..hihi

Afikah Aziz said...

klu ika xkisah pun org ckp cmtu hehe,g je la follow die..amboi2 psl awek je smgt erk :P

farah hanim said...

hahaaa
ko xyah nak perli aq ckp aq cntik sgtlh kan
hahaha.dala ckp nama fara sush nak bertuah
siot gila ko.hahaa

Syazwan Che Deraman said...

dulu aku selalu amalkan i folo u, u folo me.
sekarang dah tak dah.

Miz Novexx said...

kalau dia cakap follow then dia buat takpelah, ni cakap follow padahal tak follow.... sadis T_____T

Finaz Jaafar said...

aq pn dlu cmni gk ms mle2 msuk dunia blogging ni..tp xslalu buat kut sbb malu..huhu..
skrg ble org wt cmni kt aq honestly rasa annoying tapi aq folo jgk sbb aq tau itu permulaan dia..tlg2 la jgk kan..=)

ZaNa aDieyZa said...

bg akk yg lebih penting org baca hasil tulisan kita kat blog tu.. sebab kdg2 org tu follow kita but masuk blog kita sekali jer.. apapun, depends on individu tu sendiri.. kualiti atau kuantiti..

KimiCnoL said...

aku layan jep blogger ginie..nanti lame2 mesti dia sedar punye..hehe ;)

.izzati liyana. said...

tak habis-habis lagi cerita ni. huhu. saya tak masuk campur.

selamat berniaga. semoga murah rezeki. kalau baik hati, boleh hantar ke rumah saya sikit. :)

Ct Aja said...

mak ai smpai cirit birit...hi3..betul gak2, dlu sy cm2 gak, tp skang da insaf...wakakakaa

Faraa Eiman's said...

ko da follow aku blom ? follow cepat !
grr*
haha ;p

Farhana Jafri said...

hahaha tengok aku baik je.. dy sruh folo, aku folo je.. mlas nk kecoh lebih.. xke mne pun wei.. lntak la korang.. org mcm ni kjap je kt dnia blog.. hahaha

salwaismail said...

follow kalau nak je. hehe :D


saya tag awak haha
http://salwaismail.blogspot.com/2011/08/saya-mahu-duit-syiling-malaysia-siri.html

Lieyly ︱ Alia said...

perghh kejam punya ugut !
nsiblah adik dh follow abg , kahh3 !

Memey Baharom said...

i follow u and follow back ? hahaha ,. dia nie ,. asyik2 nge awekk jee, pergi bazar pom usha awek. hahaha

Liyana Zahim said...

i FOLOW U FOLOW ME IF U DONT i cekik u.. Eh caps lock lg lah.. Hahahha~

hana sudradjat said...

itu kah rahsia kejayaan?

dah tu kenapa saya masih tak follow anda lagi?hahahahaha

ok gurau. saya mmg tak follow,tapi saya selalu jugak menyibuk kat sini.

malas nak tekan butang follow.hehe

Shamsuddin Amin said...

ala... x kesah pun...
klo dorg polow...
yg sempat tu ak polow la balik... ^^

x susah pun... =P

cucu umie said...

ayie lebih selesa untuk mengumpul komen sekrng + followers sebb boleh dptkan feedback tntg sesuatu yg ayie utarakan..

bunbun said...

amek dodol koo... amek dodol ko... wahahaha

Cahaya Kehidupan said...

haha,sengal ar adik ni.ye la adik memang super..berduyun2 orang komen ni ha...=P

cIk PikA said...

a'ah.. betol tu.. :) i folo you.. u folo i.. tp law blog x best.. x syok gak kan nk folo.. hehe.. :p
ish.. ckp cam pndai je ak ni.. hehehe

Queen F said...

aku jarang tengok followers aku, jadinya tak suma yang follow aku tu aku follow balek :D kecuali yang cakap dekat shoutbox dia dah follow aku :D

ir yien 9897 said...

setuju...
bila dah jadi blogger gajah..sombong dengan blogger semut..huhuhu

i comment u,u comment i..hahaha

tia @ Ini Kisah Tia said...

kahkahhh . tips ke ni ? terbaekkk .

ILA HonEyBuNNy said...

xsuka la org cakap i folo u..u folo me...or folo me..i will folo u back..huwawawwaw..

tapi saboor ja la...

::cikjuju::◕‿◕ said...

ehe....mula2 dulu buat la..but now tak buat...kehkehkhke...:p...

weyh ko jual ape kat bazar??

murtabak ade??eheh

::cikjuju::◕‿◕ said...

ehe....mula2 dulu buat la..but now tak buat...kehkehkhke...:p...

weyh ko jual ape kat bazar??

murtabak ade??eheh

Cik TeN10 said...

perghhh patut la nenek aku cirit birit hari tu .. kau punye keje lah ni ea .. >.<
*takde kaitan kah kah kah

YOUsoF said...

Hahaha nasib baik aku selamat dari ugutan cirit birit tu... ;DD

ira-yoshida said...

jom nyanyi iklan digi tu.. i follow you.. huhuhu..

Princess Nusy said...

ahaha..sempoi je..btul tu..nk tgur kne cara yg baik..stuju3! smpai skrg dh serik guna ayat tu..huhu..blogger baru mane tau sal mende2 ni sume..nice entry! =))

Bella Bell said...

ok fine! ramai gi-la followers ko.. kalah aku oteh! haha~

bighagenjo said...

i will folo uuuuu

zEri sAfEerA said...

haha :D rahsia kejayaan wooo. caya la