Monday, August 15, 2011

kalau pempuan dah shoppinggggg...grrrrrrrrrrrrr

pic nk meriah kn lagi entry ni..huh!
Assalamualaikum dan hai korang..seyes bz gile..bab teman kan ibu shopping..penat gile melayan taste ibu..kejap nk yg tu, kejap nk yg ni..grrrr..haha! 

seyes kelaka..nasib lah ade kakak tu dapat melayan karenah si ibu..mula mula nak langsir warna merah, kakak tu dah nk potong dah kain tu..ibu terus tukar nk warna pink..macam-macam..hihi

pas tu ibu beli byk gile..berapa meter entah..aku pun tanye ar..ibu, nape byk sgt..tingkap kat rumah sikit je..ibu ckp nak buat baju raya terus..biar sedondon ngan langsir..mmg jadi bahan perli org ah raya nnti..agaga

habis lahh aku..raya tahun ni warna pink!!! uwaaaaa seyes aku nyampah ngan warna ni..lagi-lagi blog yg warna pink tu..seyes nyampahh..ayu lah konon warna pink tu..sakit mata-mata tahu tak..haha lariikkkkk

pas tu..ibu nak pi beli karpet..bak kata pepatah..dimana ade karpet disitu ada bangla..haha..nasib lah bangla tu pandai melayan karenah ibu..gila manis ayat dy, kalau awek dengar mesti leh cair gile lah!! haha

pastu ibu nk beli kuih raya..ibu seorang yg bz..tahun ni kuih tunjuk je..hihi..mesti kelaka nye lahh raya nnti..semua rumah kuaih raya sama je..entah-entah semua beli kat mydin! kantoi gile..huh

mmg penat gile lahh melayan karenah ibu semalam..grrrr..aku tahu..mesti ibu tengah bace entry ni kn..haha! tiap kali pas ibu bace berita on9 mesti ibu bace blog abg diam-diam kn..mesti ar tahu..haha..nnti nk duit raya lebih k..nk kawen awal!!hahaha.. k see yaa

90 comments:

MamaEma said...

blog akak kaler pink.....

Yayan said...

hahaha , tu lah kau spe surih xsker kaler pink , kn dh baju raya kaler pink .. agagaga , blog ak kaler pink , cun ape .. bhahahaha

::cikjuju::◕‿◕ said...

kecik hati owg yg ade blog kaler pink tau....sekeh kang....

padan muke kene pakai baju kaler pink!!mnuahahahahahah....:p

.::: Princess MOMOY :::. said...

biasa la kalau shopping
sama la laki kalau tgk barang kereta
muahaha

echaRierie said...

farid..lelaki pakai pink sweetla..
xleh benci2 nt TERsuka pdn muka..hahaha..

sifu im said...

kahkahkah..di mana ade bangla di ctu ade kapet..

auuuwww..pinky nye ko hero..haha

stuck said...

aauuwwww~ pink ke?? hahahhaha~

mr.syazwan said...

time single layan karenah ibu

time berdua layan karenah isteri pulak

meka bila nak layan karenah kita erk??

>.<

haha

baju melayu warna apa?

hehe

syafa said...

tu baru ibu.. pasni ngn bini plak.. sabau j laa.. hahahaha

KimiCnoL said...

aku pong tak minat blog warna pink..wagagaa ;D

si lesung pipit said...

haha. aku geli la pakai pink. grrrr!

..cik gugu.. said...

ala nOrmal la tuh..

smlm aku shOpink pOn cmpai nk t'cabut tumit kaki. Heee~

p/s : x lama lg aku nk tukar blOg kaler pink,biar buta mata kau ;p

Lea IsNaw! said...

awal gile beli kuih raya
ehemm..beraya la kamu dgn baju kaler pink yg sama dgn kain langsir...hahahaha

saya cello191 said...

biar baju raya ko kaler pink taun ni..
hahaha..

schaze zainn said...

pink itu comel la..haha xP

sama mcm theme family kitorang la pulak..haha pink+putih

Edy Fee said...

ok la ibu minat shopping..normal..hehe bleh mintak ibu bayrkan...hehhee
hurmm langsr same tema baju kew? wah pink...jambu

Cik Bell said...

tembak lelaju kang..blOg wa wane pink maa..hahahahha

syrupmasin said...

err..keti bangla tuh wangi ta?? :D

PinKy MoMMa said...

hahahaha tu la istimewanya perempuan..kalau mampu apa salahnyer..tapi kena ukur baju dibadan sendiri..jgn smpai jadi pembaziran kan..tak elok!

nnt dah kawin..lalui la fasa itu ye dik hahaha

ir yien 9897 said...

haip jgn merungut..nnti kurang pahala.. :) hehehe

wah warna pink "jambu seketika"

Luqeem™ said...

rajin eh tgk cite korea..hehe

Finaz Jaafar said...

lawak ah..ko nk ke pkai pink??ke mmg ko ske pink?hahahah

gwa tak cari bju raya lagi pn..sobbss

fatin syahirah :) said...

haha. tu tu, spender hero farid kat tepi bukan warna pink ? hahaha. larikkkkk

ohmai. kalau teman mama aku shopping lagi lah. aku yang shopaholic ni pun letak jawatan. takleh lawan mama aku. nak nak kalau pegi sogo -.-' kalau boleh nak berkhemah kat situ lah. haha

e z z a t y said...

HEEE..mesti sweet pakai baju pink..HAHAHAHAHA

dhiera said...

blog saya ada kaler pink~
sweet la pakai kaler pink raya tahun ni~

meaw said...

standard la weyh orang perempuan kalau shopping, haha! baju pink eh? auwwwww,aku suka,kehkehkehkeh :D

hana sudradjat said...

SETUJU!blog colour pink kurang cun.HAHAHAHA

Langsir dan baju raya sama kain?!o.o aduhai...

p/s mestilah saya reti update blog ==

dah update dah kawan! HARAP anda berpuas hati :P

L said...

pergh.. standard la,, pmpn..

sy syg awak?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/kasih-sayang.html

bunbun said...

seb bek aku pon tak suka pink HAHAHAHAH.


camne nak lepak TS ngn aku ni. kang aku shopping sakan camne? hwakaka

Cik Azizah said...

hensem lah hero pakai kaler pink! i likee..:)

sharifahzakiah said...

hahaha olorhh tak baik merungut bulan2 pose ni tau ! :P


msti sweeeettt giler kan ko pakai baju pink ! Auuummmmm :D hahaha

nuruhuda_329 said...

hahahaha sweet la ibu kui3..acctually akak suke la pink..tapi suke biru lagi huhuhu ^^,Y

aiman fanboy k-pop said...

anak mithali!!haahaa..bagus2.....aiman kalo tengok benda2 warna pink geram nak gigit..tak taw knapa...heehee...

cIk PikA said...

umah pika warne pink ape.. meriah.. hahaha :D cantik la pink.. :p

cucu umie said...

hahaha..untunglh bro..ayie mcm biase tahun nie tk busy lg..cuma busy dengan bnda lain shje..aishhhh

Fieka Shafika said...

ooowhhh.. so ko nyampah la ngan blog aku yang kaler pink tu. aku cekik ko ak? HAHAHAHAHA

adan said...

alololo... suwetnya ko temankan mak ko shopping.. mesti ko jadi bahan angkat barang kan..kan.. ahahaha

Ct Aja said...

hahahhahaa.. nanti letak gambr pakai bju raya pose depan langsir ye, nak tgk...wakakakkaka

anak mak ni..bagus2...

fairuz said...

haha bengom.

SuKaLiLy said...

abes la ko jadi jambu~
alah ! skali skale sedondon dengan langsir pe salahnnye . agaga
biskut raya skg ni da murah2 , sbb tu rmai yg beli jer . buat pon lceh . huhu

[sutera kasih] said...

padan muka baju raya kaler pink sbb far8 xsuka blog kaler pink..yeahhhh syg ibu far8 hehe :P

sleeping_maniac90 said...

ak pn x brape ska pink.. hahahaha..
cm ne nnt ko nk tmn awek ko shopping??
bru kne sikit ngn mak ko da mengeluh ngeh3..

izfanora said...

wah3.. blog aku pink juga..

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

baju raya warna pink??? haha.. nanti jangan lupa upload laa gambar farid pakai baju tu yerk... kasi kitrg tgk... mesti cute gtu... hahaha

Nur Farah Hani said...

oit oit oit.. pink pink pelan2 sikit,,, sentap semua.. haha.. bagusnya die meneman shopping bagai.. :P:P:P

sara zainol said...

ya ampun.. setema ke? agagga.. lansir n baju raya? warna ap? haha :) sobo je la.. nased baek la ibu sara bkn kaki shopping :)

YOUsoF said...

Aku paham sebab mak aku punya belek kalau nak beli barang tu memang lamaaaa.. Belum tawar-menawar lagi tu.. heheh.



Kuih sama tak apa, cover la dengan mangkuk kuih yang unik lagi pelik. ;D



Hahahaha semoga ko dapat duit raya yang sangat terlebih.......

tieykah said...

akk suka beli kt Mydin

ko jangan nak kutuk2 dik

SuKaLiLy said...

mne kau tahu tentang blog itu ?? huhu

Daktechic said...

hahaha,.nmpk sgt nk sgt kwen :p

weyhh,.adek2 xik0t meyh? {tgh bygkn her0 pink~

pink panther kah??
haha,.larikk

lilypelangi said...

maap yer~~

tadi aku komen pakai id ape? hehehehe

Biha Petom said...

wahh, tujuan entry ni sbnr nye nk bodek ibu ke farid? haha

zati embong said...

hihi,ala bukan selalu tgk ibu shopping.

kan mk cik kan?

O.o

Miz Novexx said...

alaa... blog aku kaler pink,
lepas ni header pun aku nak taruk kaler pink,
kau menyampah tak??
kahkahkah....
kang aku letak kaler itam
orang ingat aku gothic pulak

visitme@FaTiN cOrNeR said...

baju raya kaler pink style oh..dah la sedondon ngn langsir kn..baru macho..hahaha..

cahayakehidupan said...

hoii,tak mengagak tak suka blog pink,ok jangan datang blog akak...*larikk cari tisu nak lap air mata...wek..

fa-in said...

sempoi nye kau,habis lah si ibu baca ni..

budakijaupendek said...

lelaki shopping mcm mana pulak? lagi terok kn? haha

HEROICzero said...

kawen awal konon . tido pun dengan ibu lagi . ha ha ha .

Wanie said...

grrrrrr..sape kutuk pink ha???nak kena sekeh ni..:D
besala pompuan dgn shopping tak dapat dipisahkan..hehe

Irnaa Chikarox said...

gud boyy :D

Aemy Shamy said...

tu baru ibu, belum lg bini....pempuan kalau shopping mmg mcm tu, so kena tahan la mental & fizikal ya..hehehee.. :p

NaEl said...

elele padahal suka warna pink kannnnnn?? :p

Ezad Skytech said...

cun la tu baju raya sedondon dengan langsir..hehe~

iKhRam said...

pinky boy la tema raya tahun ni.. hahahaha

Lieyly ︱ Alia said...

ciss mulut nk kena cabai ka abg ? kutuk blog warna pink noh ! kejam2..
ahaha , pdn muka baju pink..kita serupa ah ! :D kahh3 !

zOeY zAu YaH said...

alele...kang kawen tak psl2 kena pakai kaler pink kang camne? hahahaha..comel lah teman mak soping hihi

Ezy Chiaki said...

pink comel ape..
hehek..

^baju kurung^ said...

wakaka..baju raya sdondon ngan langsir. duk sblah langsir, dh xnmpak orang.hahaha

Cik Asma BLuppy said...

pergh.. byk bz ko ep. hahaha... kesian lak=P

Sarah Mohd Saleh said...

hoihoi..marah aku dgn ko nih.blog aku wane pink hoi...pffftttt

ANISA said...

sebab tu la perempuan,kalau boleh riadah dia shopping...
kalau tak de duit, window-shopping je la.. 2jam nyer shopping boleh bina stamina taw...hehehe...

Mira said...

hahah pink
jgn lupa buat dp lepas raya nnti! ;)

d_LA said...

aku pun pengsan lps blk dr shopping smlm walaupun x byk pun shopping tp pengsan tgk org terlampau ramai..lemas lah mak ni tgk org ramai sgt ni

ikatankasihku said...

org perempuan biasa lebih details sikit dr lelaki, semua nak perfect, lelaki tak mcm tu, so bersedialah melayan karenah wanita..hehehe

Lisa N.Yusof said...

comel gila mak u..

czueka zulaikha said...

ibu!! anak ibu ni nakal haa!
untungah mak bce blog hihi :) rindu ibu aku :) nak blik!!huaa

lilypelangi said...

fuyo~~~~~ ramai tul yang komen dia . hekekekekeke .

tak reti2 nak update ke ?

lalalalala~ HAHA

amek kau ! aku pulangkan soalan kau tu balek :D

ZaNa aDieyZa said...

kiranya NF nyampah la dgn blog akk kan?? sbb blog akk pink then akk lak suka wrna pink.. majuk ah dgn NF..

perempuan kalau shopping mmg berjam2 pun x kisah.. huhuuhu

.izzati liyana. said...

haha. cute ape pink. boleh nampak macam jambu air sikit. ngeh3. tapi saya pun tak berapa minat dengan pink. merah rawkkss.

shopping sakan ye ibu. semua pun nak beli. saya kalau shopping baju ke kasut ke shawl ke ye ah seronok. kalau karpet, langsir, takdenye. belum sampai masa lagi. bila dah ade rumah sendri kot nanti. :)

ABU said...

hahaha baju raya sedondon dgn lansir warna pink..menarik..hahahaha btw, aku tak perna ada baju raya warna pink..

Liyana Zahim said...

Hahahaha gile.. Di manda ada bangla di situ ade petrol pam ar! Oit blog akk pink jugak tau? Nk tumbok?!

Saiazuan said...

shopping time~

Aimiey Azizan said...

kutuk blog aku la tuh kan..neh nk marah neh! majok laa aiii~~

Cik TeN10 said...

perempaun dan shopping mmg tak dpt dipisahkan ..tak senang duduk kalau tak shopping .. haha *aku lah tu !! kih3

Cik TeN10 said...

perempaun dan shopping mmg tak dpt dipisahkan ..tak senang duduk kalau tak shopping .. haha *aku lah tu !! kih3

ILA HonEyBuNNy said...

ehem3....apa? nyampah blog warna pink>>hahahha

pink tu ayu tau..uhuhu..

bgtau ke ibu..nak kawin awai konon..p ngaji habis dlu..huuhuh

ira-yoshida said...

uit! blog aku kaler pin okey.. jgn nak ngutuk kaler pink sgt lah...

hahahaha...

btw, shopping tu best maa... cuba try.. hehe

Najwa Nur said...

AK ELAA . kelakar kau yeh . ahahaha . gatal satu hal . puih . haha . piss yaww !

zEri sAfEerA said...

haha. bodek. x ley bla.