Friday, August 12, 2011

naik motor berdua romantik lah..perghh


Assalamualikum dan hai korang..nak cite sikit
naik motor berdua haruslah romantik..
mesti lelaki ngan pempuan, isteri ngan suami atau pape jelah...
kalau naik lelaki ngan lelaki, pempuan ngan pempuan nak romantik hape kn..haha!

ade gak pempuan yg cerewet gile nk naik moto..grrrrrr..
banyak cekadak nye..panas lahh, makan asap lahh, kulit terbakar lah, klo hujan basah kuyup lah..grrr
mmg malang ar nasib korang dpt awek camtu..haha!..

lagi-lagi yg duduk kat KL..
contoh nk gi jalan Tar,sogo ke,TS ke, Pav..nk beli baju raya..kalau berdua baik naik moto je..
seyes jalan jem beb..dlm jem tu..klo pempuan yg bawa kete manual, baru dpt lesen P lak tu, mesti
drive terhenjut-henjut..haha!

tapi..kalau anak dah beribu..naik jelah kereta k..jgn sekeluarga lak naik moto..
sah sah sekali gus masuk lokkap nnti..

kalau korang dapat isteri yg x kesah pun naik motor..sempoi lah..
gini..kalau kita naik moto..mesti ar si isteri akan memeluk suami di belakang kn..
ofkos lah si suami merasa hangatnye kasih sayang isterinye...cehh

setelah meredah hujan panas ribut petir bersama...lagi lahh betambah-tambah syg!..hihi
dan dan turun je dari motor tu..si suami akan senyum x hingat nye lah haha!

cewahh..membebel macam dah kawen lakkkk

sebenar nye hero nak ucapkan selamat hari jadi kat akak Zana Adieyza..may Allah bless you..=)pung pung pung bunyi bunga api), tahu dah terlewat wish kat akak..maaf k..wish yg terakhir..selalu nye org akan ingt sampai bila-bila..hehe..entry ni pun hero buat untuk akak..rapat je dgn akak kn..hihi  k see ya..


90 comments:

syrupmasin said...

naek moto ramai2 berhimpit baru meriah doe :D

budakijaupendek said...

rmentik tang mana tu wei? ngagaga~

Nurnajwa said...

Dh khwin baru sweet ;)

ILA HonEyBuNNy said...

wahhahah..

tetiba pasal naik moto lak dia neh...p kawin la sambil belajaq..hahha

thanks ingatkan birthday akak...bru wish tadi..adoiii..komfom akak adieyza kucik hati dgn ila..ahhahhah

Bidadari Syurga said...

ok... entry kali ni akak suka.... pergh... terasa.....

Miscellaneous Smiles said...

pss..pic tu cite apa pulak farid

Asyila Zainuddin said...

ala, kalo setakat nk gi jalan tar, sogo,ts,pav tu, baik naik lrt je.. hahaha.. kan lebih mesra alam gitu..

Farhana Jafri said...

aku xsuke naik motor.. aku naik kete je.. hahaha

bunbun said...

hahaha adehh, klo cam aku yg tak suka pakai seluar ni? takke aurat tu bile naik moto. tu pasal aku cerewet KAHKAHKAH



takpe nnti kalau jem aku heret je suami naek penggkutan awam. muahahaha




p/s: doodle ko lmbat sket. aku pening nak letak spender kaler ape hahahahahahaa

Liyana Aziz said...

aku tak kisah ouhh nak naik motor... kalau jalan jem senang sikit leh cilok2 kan... nak2 nak pergi jalan TAR shopping... harus cpat sampai! muahahahahahhaahaha

Wanie said...

hahaha..terase kot..aku pun cerewet gak kalau nak moto..rosak tudung..hehe

eh mamat ni jang geun suk kah?huhuhu

Fieka Shafika said...

naek ketelahhh selamat sket wehhhh...

ïêmå å¢klê§ said...

mesti selalu naek moto ngn awek ni..
huahuahua...

Tasha said...

kawen nnt jgn x buat! haha..xpyh bzr bli kreta

..cik gugu.. said...

mmg romantik nek moto b'2 ;)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

ms couple dulu akak naikla motor dgn hubby (hep..jgn ikut cth yg x brp baik nih ya)..sbbnya lum mampu ada keta..skang dh kawin dah beranak-pinak moto jadi tukun kt belakang rumah..

L said...

anda seorang yg pemarah?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/jangan-marah.html

Edy Fee said...

syok ape bawak moto..bleh mecelah/..haha bese la pompuan ko ntrol ayu tamau nak moto

Miss SheiLa said...

aku suka part ko wish bufday ngan akak zana..heeh
hepy bufday akak~
sbb aku pon slalu nk jadi org last wish bufday kt org..HAHAHAHA~

stuck said...

hahahaa....xsabo sabo ko ye nak beromantik atas moto....kah3...

Afikah Aziz said...

klu lelaki dan perempuan yg xhalal naik motor xromantik tp yg dh halal bru romantik hehe :)

MamaEma said...

naik motor empat orang pun dah tak cukup tempat duduk ni..

Mira said...

hahah. lawak lahh mad.
suka je nk romantik romantik. :p

Mr.Thinker@Ali said...

kalau banda besar macam tu mungkin romantik. kat tempat aku, sweet naik bus jaa. ahah.

err. isteri di belakang memberikan kehangatan? apakah? haha. :p

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

org hupdate kul 9 lerrrrrr..sapae suh dtg pagi bebenauuu..pagi benau akak cuma BW ajerrr

akak dh hupdate silalah dtg ya..ingt tau akak hupdate kul 9 tiap pagi terkecuali sabtu dan ahad..

amiey lee said...

huhuhu nnti farid dh kawin kna ajak isteri naik moto selalu k...

sbb ni salah satu cara mengikat kasih sayang..seriusss akak tak tipu...

akak n hubby suka naik moto..lpas hnta anak g umah mak..ktorang tukar moto..hubby anta g opis naik moto..amik balik pun naik moto..bila bawak anak harus naik kereta..bahaya naik moto...

nuruhuda_329 said...

ayoyoyo...kita nak yg ade bumbung je ye hua3 :P

zatie cikutitas said...

kesian spe jadi isteri farid..ehehe

cucu umie said...

hang nie memahami isteri @pon tidak ea?? haha kecian dok isteri hang..haishhhhh tpy nek motor boleh mnje2..wakakak

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

amboi farid..bukan main ko ye ngutuk org pompaun yg baru dapat lesen P..bawa terhenjut2 kereta... terasa nieee.... huhu.. :p

ILA HonEyBuNNy said...

tetiba harine rasa nak naik moto la merempit...nak ikot x?hhahha

uih..mana da sedih2...org happy la...saja suka2 wat ayat gitu...hahah..pandai ja budak neh...

nak kad raya gak..ahhaah

hanaahmad said...

kalau dah kawen besh jugak dapat peluk2 ye dok...tp kalau ade keta lebih selamat dari segala kemungkinan. nak2 kalau naik motor dengan farid. cnfirm tak selamat la..wakakkaa

Alin Marlini said...

kalau naik moto masa bercinta memang tak syok tapi dah kawin lg syok...

teha said...

hah ! mmg romantikk laa !

zati embong said...

serius kak mmg xsnggup nk naik motor.walau apapun jd,xnk!haha demand gile.

Aisyah Aina said...

naik motor best tapi tudung asyik tak betul je nanti...hahaha

dhiera said...

opss...saya perempuan yg takut naik moto. ngeri

salam perkenalan~

echaRierie said...

almk ~ trauma nek moto..haha..

Ok..Happy B'day to Her ~

lilypelangi said...

kalau setakat pakwe makwe naek motor sme2 tak best la . tgk pon saket mata . huhu . lau somi istri nampak sweet jer (:



ko kutuk pmpuan bawak kete eh ! aku tak la cm tu . wekkk . hahaa

Nur Farah Hani said...

saye ta suke naik motor.. haha..

btw di kelantan kalo naik motor laki n perempuan itu dikira sangat sangat over.. lain la kalo da kahwin.. :D

sleeping_maniac90 said...

ak just pena nek moto ngn ayah jew..
nk romantik ke bendanya..
kang jdik sumbang mahram plak hakhakhak....
ak tunggu je la time ak da kwen bru nk rmntik2 nih hehehehe

shedameor said...

nak wish bufdae je ? apehal mukadimah panjang sangat ? HAHA

isabelle said...

eleh..masa bercinta, kemain nak peluk2 naik moto.
dah kawin (belum ada anak pun) dah ngada kata x selesa naik moto.

awek ngada xreti idup susah harus di'dump' jer...

EkaBukanMakcikKau said...

ternampak kehabatan dalam entri kau yang ni bahhahaha

Sarah Mohd Saleh said...

ececeh kau mattt..romentik gituwwww..nyempahh aku denga.huahauaha

Elie Lily said...

kalau pakai kain, naik moto kene duduk ala2 org dulu2! hehehe

THE LEKAT LEKIT STORY said...

akak takut skit bonceng motor.. lelaki bawak motor, slow dorang dah laju bg akak. 1 lg suka menyelit sana sini.. mau kena tekanan darah rendah

Aemy Shamy said...

sekali ja pengalaman naik motor dulu..ngan cousin yg xda lesen motor..tiba2 tumbang pula..nasib baik x injured..
malanganya selepas kejadian tu sy trauma...x nak naik motor lg! haha :p

izfanora said...

time bercinta, xpyhlah nk naik berdua. panas kt neraka plak..

klukawin, baru romantik.. :)

Bigdaddyz said...

mmg best naik motor...freedom sangat2...tapi la ni tak boleh lagi...leceh2..

YOUsoF said...

Hehehe.. lagi kuat pelukan si isteri, lagi hangatlah nilai kasih sayang tu... ;DD


Bila dah terhenjut-henjut, barulah menyesal sebab tak ambik kereta auto.... heheh


Selamat hari jadi jugak tuk Kak Zana.. moge lebih sukses..

tumitKAKIkuLUKA said...

kalau dah jd husband n wife memang tade hal.. memang seronok! haha

C i k P i p i T e m b a m said...

HAHAHA ! mcm siot je kete manual trhenjut2 . mmg pon . kahkah . eh kita pakai auto . ekekeke

*baru singgah sini smbil follow . singgah dr belog diera :)

Ct Aja said...

ermmm basikal pun jadila, fobia naik moto...hi3

Cik Asma BLuppy said...

kalu yg belum khwin naek moto gak mcm ne tu wes? kakakaka..

Hanis Azla said...

dah lama betul tak naik motor.. naik kereta pun klu dgn yg muhrim boleh romantik jgk.. he..he.. Selamat berpuasa yer farid..

Finaz Jaafar said...

aku tak memilih..kereta ke motor ke janji aku selamat sampai ke destinasi..haha

zaty luvlianncezzz said...

haha. x kesah pn nek ape. aslkan bsama :)

S a l a m r a m a d h a n~
Jum hayati di sini (^o^)
jangan terseksa kerana CINTA

zaty luvlianncezzz said...

haha. x kesah pn nek ape. aslkan bsama :)

S a l a m r a m a d h a n~
Jum hayati di sini (^o^)
jangan terseksa kerana CINTA

Miz Novexx said...

bagi aku,
lagi romantik kalau naik
kereta Chevy Bumblebee...
laki ngan bini berlumba ala2 KL Drift tu,
pergh, sweet giler!
okey, tu ayat berangan aku,
kahkahkah....

misz molecule said...

pergghh. 1st time gua rasa ko buat entri ikhlas pakai hati dari hujung sanubari.hahah

Ezay Hadry said...

ko carilah bakal isteri yang tak banyak sokseh2 klu naik motor..ade ke?? cari aku satu..wakakaa

tiefazatie said...

erm..xpernah pun...xsopan ok..

sharifahzakiah said...

lahh ko ni, hahaha boleh pulak nk wish bday kt bwh tu ye :) lyn jelaa weh. kik3 aku selalu jadi pengkomen trcorot. huwaaa mencikkkk -.-

nadia fatihah said...

cehhh, giler betol. agak terasa la wehh ko kate pompuan yg baru dpt lesen P bawak kerea terhenjut henjut dalam jam. Aku sepak kangg! hahahahhahaha :P

Lea IsNaw! said...

dpt naik beskal lagi romantik
keh3

**::CIKNUURUL::** said...

ohhoii,.bestnye peluk2 ats moto yek,.dush,.hehe,.tggu halal la,bru best,.ehe,.

slmt hari lahir kak,.:)

WAHIDA ALIAS said...

naek moto la besh..angin byk.hehehe

farah hanim said...

aku xsuke nek motr..
hahaa
sbb aq xtkut
aq xpnh nek motr woo
beli aq stu motr wey farid.hahahahaha

misya mialen said...

Hahaha.sy rasa seperti ter touch bila tang prempuan lesen p, terhenjut-henjut baw kereta.hahaha.mcm pengalaman sy dulu jg. masa tu baru2 dpt lesen.skrg x lagi.dah terror dah.tak kisah la nak jem ke apa.hihih... best apa naik motor.tp, sy blum pernah lg naik motor dgn suami.naik keta je;D

IMANSHAH said...

gua tak suka motor bro

~~Ticer Wann~~ said...

hmm xmo naik moto..lenguh

fiq. said...

kalau anak beribu nak naik keta hape nye ...suruh hero bawak lee

fatin syahirah :) said...

haha. moto angin kencang. aku takut tertonggeng -.-' haha <-- alasan

Lieyly ︱ Alia said...

abg jom naik moto dua , ahahaha !
bawak adik ronda2...

dayu_myself said...

amboi3...
macm nak kawen cpat je cre ckp..
hahaha...
aku nk tgok nnti,
ko kuar ngn istri ko naek moto,
ntah2..nek keta gak tak..hahahha

Cik TeN10 said...

aku tak tahu kenapa tapi aku krg gemar naik motor.. even aku sdri takde lesen motor.. dan aku tak pandai nak bawak motor pun.. aku sanggup nek beskal drpd nek motor.. haha

SoLy SoLicious said...

nek moto best pe.. layan oo~

Liyana Zahim said...

Akk t kawen nk ajak suami nek moto je p ofis.. Pelukan itu merapatkan hubungan.. Wakakaka.. Kamu da ckup umo kan? Ahakss..

czueka zulaikha said...

haha gedik jugk anda ni :)
aku suka naik moto ^_^ tapi aku bwak laa :P haha

..cik gugu.. said...

kamu d review http://akudanchenta.blogspot.com/2011/08/teka-teki-review-3-jawapan-paling.html ;)

sifu im said...

hahah cakap sal motor last2 nk wish besday upanya.sengal ko..haha

stfzn nana said...

amboiii , hahaha . romantik ehhh

[sutera kasih] said...

pandai ko selitkan entry wish birthday hihi kretip :P

bighagenjo said...

macam teringin je eh? gatai~

ZaNa aDieyZa said...

NF,

thanks yg x terhingga akk ucapkan utk entry ni.. akk hargai sgt2.. thanks jugak sbb rajin dtg blog akk & bg komen.. akk betul2 hargai.. padahal akk ni blogger yg x popular langsung mcm NF.. tapi NF selalu jer jenguk blog picisan akk tu.. thanks NF..

sorry lmbt reply komen utk entry ni sbb bila blk kg, akk agak bz dgn family.. sorry yer..

keep blogging ok.. keep in touch!

Farah Shamsudin said...

mmg sangat romantik okeh naik motor! akak suka jee.. duk KL ni sentiasa jalan sesak tambah lagi skang org sibuk nak sopping raya. baik naik motor jee..:)

Diana @ bilakukatacinta said...

lagi-lagi bila hujan turun dengan lebatnya...maka semakin romantik perasaan.. huhu..peluk erat2 ..ye tak? sejuk....


p/s aksi utk yg dah kawen saje

Lisa N.Yusof said...

ni yg rasa nak kawen je ni. muahaha

.izzati liyana. said...

peh malang sekali. saya tak suka kot naik motor. sebab habis ah tudung pakai helmet. lagipun bahaya. risiko tinggi. mmg lah naik ape pun bahaya. tapi motor tu, lagi tinggi risiko untuk org tak perasan. and ada yang bila naik motor tu syok sendiri, cilok sana sini. yg drive pulak kena tengok dorg. dorg tak reti jaga diri sendiri.

naik motor best. tapi kalau kat kawasan kampung. sambil menghayati angin yang sepoi2 bahasa. kalau kat tengah bandar tu naik motor, takde maknanya. sedut nitrogen dioxide banyak2.