Saturday, August 13, 2011

make up berejam!!..grrrrrr


Assalamualaikum dan hai korang..ptg tadi off keje..jadi nk bawa adik ke pantai..cam biasa lahh tempat lepak kitaorg..kat situ ar ramai matsaleh berjemo..seksi je..mmg tgk berkali-kali ah..port baik punye..haha!

aku          : "mira!! cepat lahhh sikit!!"

adik mira  : "kejap abg kejap"

seminit selepas tu

aku          : "mira! nape lambat sangat"

adik mira  : "soriiiii..kejap lahh"

2minit selepas tu

aku          : "mira! menganyam ketupat ehh..grrrrr"

adik mira  : "haha kejap lahh"

3minit selepas tu

aku        : " lmbt lahh mira..ina mane?"

adik ina  : "abg..mira tgh make up kan ina ar..kecoh je"

dalam hati aku..waaaaa..besa dah adik aku..dah pandai make up bagai..terharu ah..tapi agak-agak ahh nak make up sampai berejamm..klo make up berejam, muka boley berubah jadi angelina jolie takpe gak..haha!..grrrrr..ni ar pempuan skrg..nk pi kedai depan rumah je pun..nk gak make up..bangla mane entah nk tengok korang..haha..peace no woo!! lariiikkkkkkk....


100 comments:

sabella mohamad said...

kau ni tak memahani betol la .

dah la nak makan eskrem jap .
kbai

nuruhuda_329 said...

cehhh kutok plak dia...nk kena tembak nih..ngeee:P

syAzAnA said...

pemes adikberadik kau wei. haha

AesyaZealous said...

hahaha bese la tu pompuan...

syafa said...

nasib bek da lari ciap2.. kang ada yg kene sekeh! haha

FizaFizz said...

woitt woitt~ mana mau lari haa??
meh sini dekat sikit, tunduk sat, nak sekeh kapla hang..ewahhh2 mengata orang pmpuan nohhh??

hahahaha..kidding~

kim salam adik mira and adik ina yerkk..ckp kat dia "welcome to the club" kih3 :P

ECAH~ said...

pompuan kan..bese la...
sama la macam ecah nak p keje dok pakai eyeliner, nampak dek abah ecah..

"nak pi keje pon nak cocok2 mata..!!"

ha..dapat cocok mata..
padahal selek eyeliner je..haha

xmake up bagai pon..

Daktechic said...

hahaha,.uwaaa,.kejamm t0l abg superman arini,.kih2 :P

caramelea.blogspot.com

syrupmasin said...

haha..woitt puase kau cuci mate ye..haha..biase lah tu pompuan..nk kene la make up :D

bukankosong said...

bg chance!

kan besar esok tak reti make up

bala!

Cik Asma BLuppy said...

biasa la tu.. naluri perempuan nk cantik. sabar je la kalu kne tunggu berejam....hahaha

YOUsoF said...

Gadis tanpa make up boleh kelihatan macam nenek... ;D




Jadi laki senang dan mudah...

fatin syahirah :) said...

aku tak suka make up -.-' bedak johnson baby pun layanlah. haha. <--dasar pemalas. haha

saya cello191 said...

adik ko jgk...
tp,aku xde makeup pon..^^

Nurnajwa said...

LOL, gua tak suka make up ok ><

*ahaha, blom smpai seru*

agent hartanah said...

mmg la pmpuan makeup.laen la laki2, pakai bju, x mandi pown ley kua...hahaha...singgah2.

Syazwan Che Deraman said...

heheh..biasa la bro..
hehe..pompuan..
tak kira besar atau kecik

selamat bersahur.

sharifahzakiah said...

kecoh laa luu. bese la tu prmpuan. hak3 tp aku kalo nk g kedai serabai jek. kalo nk dating baru make up. wahahaha :D

aren si OPAH said...

haha . saborjelahh . perempuan biaselah . tp , kalau pergi dekatdekat jeh , tak perlu kot . err . tapi . . kene lah jugak kelihatan kemas kan . err ., tapi tapi , janganlah tebal sgt . tapi lagi . . . hahhaha :D okayy ! takdee dah ! heeeee :D peace yao ~~ chaooOOO~ :D

nurul diana said...

hahaha , biar la adk tu nak make up , lumrah :)

nur yasmin said...

hahaha. nice... :) btw follow mine. im uia student also. :)

zati embong said...

jat rasa dlm radius 1km dr rumah,jat kuar rumah dgn selekeh skali.haha.mcm mkcik tua.

Lieyly ︱ Alia said...

hhaha , perkara biasa lah tuh abg...
makin besar kan :)

..cik gugu.. said...

aq x reti make up pon ;(

izfanora said...

hahaha.. perubahan usia menyebabkan manusia ingin kan perubahan.. :)

Encik Psychopath said...

kejap lg da pandai dating.

SperMAtids BloG said...

kalau abang die macam johny deep, tak hairan adik macam angelina jolie! haaha

adan said...

dialog di atas untuk adek2 ko.. ayat last sebelum habis ko tujukan untuk sapa wei? ahahaha

CaYe Cik iLa said...

hahahahha...adat la tuh...bangla???dahsat ngt tuh...hahaha

NurZalwani said...

wahhh adik kau dh pndai make up ? haha kalah aku... haha

Diary oF Mine said...

haha..comel jak mereka pkai makeup..kalau ada gmbr dorg,lebih afdal rasanya :D

cucu umie said...

haha...simple2 sudah yg pntg nampak menarik shje..huhuhuh

ïêmå å¢klê§ said...

ala, cantik pun adik sape gak nanti..
tapi orang korea memang dah cantik kot...

Wanie said...

laki ni kalut je kan kalau pompuan engah siap xleh ke dok je diam2 tak bising?
hahaha..marah lak aku..

dayu_myself said...

dah besr kan adik ko..
klu aq,pki bdak jonson sudaa..
tu pun klu rjin..
ngahahahha...
leceh la nk make u..
baik aq tgok TV smntra tggu orng lain siap..
ngahahahha

Cik TeN10 said...

haha.. aku plak malas gila.. bab make up ni mmg fail lah !! plg rajin pun aku pakai lip ice je.. tu pun sebab bibir kering.. kl tak jgn harap lah.. haha

meaw said...

weyhhhh,adik ko tak jumpa blusher lah tu,tu hat dia mekap berejam,ko ni langsung tak support adik sendiri nak mekap...tapi biasalah perempuan...mekap mesti,aku je tak mekap,lalalalalala ^__^

meaw said...

weyhhhh,adik ko tak jumpa blusher lah tu,tu hat dia mekap berejam,ko ni langsung tak support adik sendiri nak mekap...tapi biasalah perempuan...mekap mesti,aku je tak mekap,lalalalalala ^__^

~SaL IjOu~ said...

kami menjaga penampilan..x kisah la nak g jauh ke dekat..keyakinan diri tu yg penting..hehe

Mr.Thinker@Ali said...

guahaha. perempuan. begitu lah orangnya. kekeke. :)

kentang larh adik ko dah pandai make up. ada kemajuan. :)

tapi.......kalau stakat nk usya kedai depan rumah, x perlu sampai berejam make up tu. aku rasa kalau ko persi sorg, sempat pergi, beli barang dan balik punya. hahaha. :p

Edy Fee said...

kiki kutuk adik sendri bro..hahha pompuan..nak kne jaga penampilan

dhiera said...

garang ye abang~ erk

annfrendly said...

hehehee.. akak ketawe sorang2 bace entri farid ni..

A'IM said...

huhu..adik comel mau gurat orang putih agaknya

deeya said...

woooi ...! jngan nak tuduh sume ompuan bermekap eh . ang ingat keje kt site leh jumpe ompuan mekap tebal ke ? . grrrr ~

cis ! nie yg nak g cepat2 nak cuci mate lettuw .....! gatai sungguh adik yer . pang pang pang lempang 44 kali . haha !

SoLy SoLicious said...

hahah...bse la tu...PEREMPUAN...hahha...calit bedak sikit pun mesti..xleh kosong je..

Rtp Farra Arisha said...

normal laah. nafsu perempuan mmg mcmtu!! tak percaya?? cuba interview gegirls yg lain ;)

fairuz said...

k aku lelaki. kbai

ABU said...

hahahaha biasala..grooming hahahaha

Liyana Zahim said...

Wakakak.. Mcm2 ko ni farid.. Biar le adik nk blajo mekap.. Mekap2 is perlu tau? Walhal akk mekap pon tak reti.. Haish dak2 zmn skrg..

hana sudradjat said...

HAHAHAHA

tapi kamu ada point jugak,kalau make-up lama-lama boleh berubah jadi angelina jolie takpelah.haha

kalau mekap tebal-tebal tapi nampak macam err. err..

itulah functionnya gi kelas dandanan.kihkihkih

saya tak pakai makeup tapi saya memahami kepentingannya.hehe

nanti hantar adik gi grooming class pulak tau.manalah tahu ada tips makeup dalam masa sesaat.HAHA

bunbun said...

kahkah. selalunye adik ikot abang jewwwwwwww. tuh perangai ko la tu. tanak mgaku HAHAHAHA

Ct Aja said...

Hahahaha, tula namanya perempuan, manala tau kot jumpa jodoh depan rumah...ki3

tiefazatie said...

hihi..xsangka eh?hihi

farah hanim said...

ko p la join skali make up.hehe :D

btw,aq tag ko masuk ga
jom la..adiah die best woo :D

http://bubu-bobo92.blogspot.com/2011/08/ga-kad-raya-duit-raya-fairus-ibrahim.html


hahaa

ikatankasihku said...

org pompuan semua nak cantik jer....keh keh keh

iKhRam said...

wah.. dah besar2 adik beradik kita kan?

saya pun mcm tu jugak.. kadang2 tak sedar tingkah laku mereka dah berubah.. dah semakin matang.. huhuhu

Siti Suriani said...

girl. bese laaa. hahahaa

::cikjuju::◕‿◕ said...

kahkahkahkakah...yang cntik pon adeq ko...

ape la slhnye tggu 5 minit..muahahhah

Faidhatul Arfah said...

haha. ade sape2 kot yg adik awk berkenan dkt kedai dpn rmh tu. hee :)

HAZWAN17 said...

nama pun perempuan bro...
tapi kalau laki yang make up berejam lagi aku pelik hahaha

lilypelangi said...

aku tak pandai mekup pon la . walaupon aku perempuan . huhu . tp yg buat aku salu lambat bila nak betul kan tdung . heee :p

Lea IsNaw! said...

menganyam ketupat? terasa aku..hahaha

adik ko umo bape tahun dh?

stuck said...

biaselatuh..nme pun pmpuan...
lau ko nak make up pun,no hal lah beb..hahha~

czueka zulaikha said...

adik kau dh besa meyhh kne paham tu :) haha

Atiqah Wadiah said...

haha~dulu kazen sy stewardess..dia makeup satu jam ouh..ktorg bley tdo mimpi2 2ggu dia makeup..hehe ^^

KimiCnoL said...

haha..taw xpe..penat dow nak tunggu perempuan yang berjam2 makeup..
kenape perempuan suka menaruh harapan??

sifu im said...

mmg betul pon..pompuan nk jemur kain je pon..tapi make up bukan men tebal..haha


btw..nnti ak nk g jln tmpat ko cakap de bnyk mat saleh seksi la..kita layan sama2 k hero..kahkahkah

amni azmira said...

haha..
adik den pon camtu gak..

echaRierie said...

hahaha..nsbla dpt adik pndai make up..
kalau sy simple jeww..abg tnggu pn x mrh..hahaha

EkaBukanMakcikKau said...

Haku takde ah sampai berejam jam , aku stgh jam je kot tp aku x mekap pon . Aku pon pelik mane dtgnye stgh jam tuh .

Hans said...

hahahaha
tahu xper weih
paling tension kalu diorang make up berjam2
tapi bila kita tgok tak ada apa2 perubahan
hahahaha

Qaseh dalia adelia said...

haha bongokss...
qaseh tak mekap pun , natural beauty cewahhh puji diri sendiri leh tak hahahaks

Asyila Zainuddin said...

h0h0.. aku tak mekap pun.. ngee.. tp lame gak nk siap.. lame tang tudung.. kekeke..

Sufy said...

amboiiii..adik yg mn satu??bese la tu farid oii..kena pantau selalu adik pompuan tu takut melebih2 plak..hehee

sleeping_maniac90 said...

woi pose..
agk2la nk tgk minah saleh hahahaha..


aku x ska make up.. im natural beauty wakakakaka.. (masalhnya cntik ke??)

misz molecule said...

alaa..name pun perempuan..ilek a..

zunah said...

haha. nama pun pempuan. bese la tu.

aiman fanboy k-pop said...

biasalah pompuan...bab2 pemakaian nih,cerewet sikit...sapewlah yg tak nak lawa di depan mata kaum adam kan???heeheehee....kita yg llki ni,kalo nak p manew2 bawak bersabarlah..heeheee..^^

cIk PikA said...

hahaha.. aik? nk p kedai depan umah pon make-up ke???? hehehe

FarhanahAdzlan said...

sya xmcam tu..hrap maklum..haha..
Sya xpernah tepek muka sya dengan apa jenis makeup skali pun termasuk bedak klau nak kluar rumah..=)

*klau sya pkai bedak jugak tu maknernyer sya telah dipaksa oleh ibu saya..*

Nur Farah Hani said...

ekekeke.. bagusnya abang ajak adik jenjalan.. :P:P:

btw biase la perempuan dan make up mane leh pisah.> :D:D:D

nabila faryzza said...

perempuan dan make up, takboleh dipisahkan. okay? HAHA :D

Atiqah Wadiah said...

jwpn teka-teki ustazah :)

http://atiqahwadiah.blogspot.com/2011/08/jom-kita-main-nak.html

[sutera kasih] said...

wahhh..mira sama ina pndai suda bermake up????majulahhh dekkk hehe

Nadia Mashuri said...

hahaa..
lucu lah..

teyn teyn said...

biase la tu pompuan. ko ni mcm bf aq tau , time nk jempot msti ckp ,

nnt i dtg amek , teros siap . takmo tggu eh.

haish..tumbuk kang.

Papa Mifz said...

salam kenal...

wah kecik2 dah makeup2 yer....

bighagenjo said...

hehe, budak2 zaman skunk,dah pandai belaka. expert

akoo pae said...

haha normal lah tu..

tp akoo tak suke mekap..hoho

fiq. said...

dulu kecik-kecik aku suka make up, dah besa gini tak suke bebenor plak make up,peliks ..hehe

Farah Shamsudin said...

hahaha.. itu sudah biasa la dik.. tapi akak takdelah make up smp berejam..

MamaEma said...

paraktis bila beristeri nanti

Syahirah Suhaili said...

kihkih..waiseh,adiela nak mintak aja adik2 farid la cara2 make up.. hikhik.. nanti adiela makeup,kang serupa dengan badut plak..dehh~

Mira said...

biarlah, dy nak nampak comel :)
laki mane memahami :p

Lisa N.Yusof said...

mana ada berejam.. 3 minit je tuhh

.izzati liyana. said...

saya keluar tak makeup. simple je. bajet jaga kulit muka dari dirosakkan makeup2 tersebut. hihi. padehal tak reti.

tia @ Ini Kisah Tia said...

hahaaa .. harus melaram sikit oke :D

Najwa Nur said...

ALAA DIA CANTIK UTK KELUAR NGN KAU GAK . hahah . nnti wife kau pun maybe berjam make up nya . haa kau tggu aje lah .

zEri sAfEerA said...

kakakakaka :)) bangla! sengal.