Sunday, January 22, 2012

home sweet home bak hang! pui



Pheww* nada letih..baru je pas tengok Chelsea VS norwish..LUKAKU betol lah..main macam hape entah..wAT penat aku tengok kat kedai mamak tadi..huhu

melalut kejap*

selalu orang wat status kat facebook..

"home sweet home" <--- sonok sangat konon nak balik rumah..bagi tahu kat semua orang..kalau boleh..biar sekampung tahu dy nak balik rumah..padahal rumah dekat je..pfffttt

pastu selepas 2 hari kat rumah..muncul status cam gini..

"hidup dah x tentu arah kat rumah" <--- teruk bebeno dah ni..tarik hidung kau karang!

sama ah kes kita..aku pun rasa macam gitu gak..ingat duduk rumah jadi raja..tapi jadi king-kong peliharaan mak..aha

kalau emak aku bace post ni..alamatnye hari-hari telan megi jelah kat rumah..ngahaa

ape taknye..tiap tapi pagi hantar adik pi sekolah..nikmat tido pagi kelaut..pastu adik pulak siap komen bawa kereta senget lah..begoyang goyang lah..kemain lagi!

berbekalkan kain pelekat..aku pun drive lah adik kesekolah..sepoi sepoi angin meniup terus kedalam kain..haha! x kesah pun bekain pelekat..kalau londeh pun..seluar backup ade didlm..ngee...

bersambung....

memain je* itu jelah nak cite..k see yaa..

40 comments:

Lea Isnawi said...

skrg raya cina,xyah hantar adik ko g sekolah

tido puas2 ye raya cina ni

lilypelangi said...

seb bek aku tak de adik..
dapat la rse nikmat tdoe pepagi !
bhahahahhaha


motif: sje nak buad kau jeles :p

aimi said...

peh nie lau wt drama mst laku nie... =P

✿ Cik Nisa ✿ said...

warhhhh . best

~SaL IjOu~ said...

haha..kak Sal pun sama kalo kebetulan cuti, kene anta adik g skola pepagi..^^

p/s: x nyempat nak hapdet dik oi..byk cobaan skrg..jiwa pun kacau..haha..~

shedameor said...

haha. kemain lagi mengomel. tak ikhlas :P

marcella said...

hai king kong peliharaan mak...



hahahaha....



nape sambung2 lak ni??

saya_arief said...

jadi delivery boy. haha.

cikwahidaidris said...

nasib baik skrg adik2 sy tgh cuti :P

∫êℳå ℋiℳå₩åℛï said...

xkan nak cite pasal kaen pelekat pun sampai bersambung..
huhu

Cik TeN10 said...

tingkap kete bukak ke tak ? aku rasa kl tak buka pngsan sume adik2 ko kt dlm kete tu gara2 hidu gas yang kurang menyenangkan.. keh3 ;p

Syahirah Suhaili said...

eyh..bersambong plak dah? haha..wiihoo..ada brat pit farid dtg g blog..haha..ey,ada gak yang rindu i kan..haha..okla2..disebabkan u dah minta fb dr dlu lg..kesian plak..kahkah..jap lagi bagi link fb kat shout u.. :D

∫êℳå ℋiℳå₩åℛï said...

klau ko pengsan..
ok la, xyah nak g amek adik ko balik sekolah..
haahha

alexa yussida said...

hi kingkong..lol sampai cmtu skali metafora die..dah cny oliday,so dah xpayah bgn pg lagi...

kete goyang2 sbb ko drive dalam mamai :P

-yup,cpr pon perlu diajar,tersalah teknik boleh patahkan tulang rusuk pesakit..-

saya cello191 said...

byk complain btol..
wt baik dpt pahala tu~~~
heheheeee

M Fizan said...

orang cina raya, boleh lar dapat mood tidur sampai tengah hari.. chelsea tak patut tengok kat kedai mamak :P

~tyra ~ said...

haha . apelah kau ni

♥e'in♥ said...

untung laa dpt lek kampung..

mocha~ said...

aahhh same! budak2 kalah cikgu memandu komen pasal cara kita bawak kereta -.-"

nina suhaina said...

eh dik. rumah ko kat mana? dekat dengan semai jugak?

FariehanIbrahim [LBC] said...

bese lar tuu..sape lgi nk tlg mak kalu bkn kita kan. #AnakYangBaik :P

ain nadzirah said...

mase cuti ni lah nk tidur pepuas ponnn.. selagi leh tidur..kite tdo weyy!!

haha

Yatie Awang said...

oklah tu jadi anak soleh...hahahha

p/s: blog utama akak dah tak dapat digunakan lagi..masalah selalu, jadi singgah blog ke 2 akak ek...link...klik je nama akak tu

Cik Yatt said...

tak de adek nk antr sek..heheheh

fathiahRAIHANA said...

king kong peliharaan mak ?
kami pun nak sekor :P

teyn teyn said...

kalo adek ko komen , suh die je drive. sure baek punya!

keh3

L said...

mc vs totenhem ?? haha

jom renung2 sebentar..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/kenapa-ilmu-itu-penting.html

littledolphin said...

tak pelah berjasa terhadap adik.

nanti suatu hari pasti dia balas budi.hahaha

eh jap bukan cuti ke sekarang?o_0

Jue said...

Weh lama gilos mhilang!hangpa p mn!ish ish. Psl update status tu toksah nak ckp, mmg byk yg update gitu. Tp aku x. Suke je dok umah sbb aku dlyn cam puteri. Toksah wat pe2. Hahaha bab kain pelekat yg x thn tu. Pelu cite angin msk kain!hahahaha

myezatul aQma said...

rajin2kan diri tuh..baru terasa nikmat antar adik gi sekolah..
*pendek kata..rasa muda balik !

Bella Bell said...

hahahaha. seluar backup? boxer ea? hahaha.

Aemy Shamy said...

da holiday rajin2 la update blog :p ehhehe

Nur Farah Hani said...

hoi!!! i jugak la yang ebst... tak baut ape pun.. tido 24 jam.. hahaha.. SILE JELOUS.. :P


lamenya tak mengacau.. ni start cuti ni akan start menganas balik.. hahaha..:P

akoo pae said...

haha aku bile kat u nak balik sgt, bile dah kat uma,bosan.huu


*lawa umah kau =)

Farah Shamsudin said...

woh.. bes ape home sweet home dik.. akak suka je ade kat rumah..:P

p/s* takde ape pun yg jd dgn cinta akak.. just menulis je tu..

dayu_myself said...

yeah...
farid dah kembali....
muahahha...
dah lama tak baca post ko..
setiap kali aku datang asik post lame je,..
kikikiikiki...
;)

syErAh said...

tido la puas2 kat umah weh! haha

tu ah. aku pun bukan main agi nak balik umah. bile da kat umah, rase nak balik kampus. haihhh

er. hari tu aku nmpak keta bergoyang2 n senget. harap bukan ko lah. hahaha =p

budak kecik said...

kingkong peliharaan mak?? hak3
*nk plk ngaku kingkong. keh3*

lorh pakai kain pelekat ke nganto adk g skola? asal x pakai boxer je? bhahahh

cik pika said...

:D pastu ni boley dtg interview umah ak plak ek.. :D jd driver ak lak.. hahahaha.. tp ak xmo driver pkai kain plekat.. :p

YNA HERMOSA said...

part angin sepoi2 x tahan baca, haha