Saturday, April 30, 2011

badan KECIK makan BANYAK !! haha

"kecik tapi makan banyak haha..pic time raya hari tu"

jam 9.15 pagi..waktu sabah..di dapur rumah..hahaha
macam berita dahhh..ada sorang budak ni..
dy datang rumah..anak jiran..


ibu : "abg!!terkejut ibu tadi huh"

aku : "nape ibu..bakpe pulak terkejut nyee??

ibu : "x lah ibu pi dapur tadi..pastu ada budak kecik..ingat sape rupanya anak jiran sebelah"

aku : "haaa..mcm ner boleh tersesat masuk rumah kita ni??haha"

ibu : "entah lahh..tapi dy cakap nk makan..lapa.."

aku : "kn ibu dah masak mee goreng tadi.."

ibu : "ibu dah bagi dahhh...6 kali dy tambah...nasib baik dy tak telan ngan pingan2 ibu sekali.."

aku : "dasyat sungguh dak kecik ni...adik dah makan lum???"

ibu : "adik dah mkn dahh..."

aku : "ibu abg nk jugakkk ni...lapaaaa..."

ibu : "dah habis dahhh mee tadi.."

aku : "uwaaaaaaa..nk mee gakk"

ibu : "ibu buat sandwish ehh.."

aku : "yelah yelahhh..."

aku berlari ke dapur..
budak ni rupe nya...
kecik..tapi makan banyak gile...

aku : "sape name kau dik??" nada garang..
     
budak kecik : "fifi..." gaya comel

aku : "waaa..hai fifi.."
nama nak kuit je!!haih.. dalam hati..marah lah sikit
ingat dy comel boleh wat aku cair ahh tu haha

waaaa budak ni..badan kecik je..tapi melantak je keje..
hahaha...aku senyum jelahh bab dy mmg comel beb...
mesti dy ni kene marah ngan emak dy ni...
tu ar dy lari pi rumah aku ni..

budak kecik : "makcik..nak sandwish bolehhh?"

aku : "hahahahaha..ingat dah kenyang tadi..."

ibu : "jap ehhh..makcik nak buat sandwish 6 tingkat ni..hihi"

aku : "hahahaha" gelak guling guling

kesimpulan nye..x payah lahhh tengok orang kecik tu biase je..
kecik kecik cili padi tahu..HAHA

"buncit perut budak ni..tu ar sape suroh mkn byk sgt!!haha =)"

98 comments:

nano said...

budak kecik tu adik ko ker???comeyyyy!!!

nano said...

owhhhhhhhhhhhhh,,,budak jiran sebelah,,hehehe,,baru perasan,,

Far8 budak baik said...

haha..haah..anak jiran hehe

mykhalis said...

biar btul 6 pinggan dan sandwich..kena bawak jumpa dktor nie

Far8 budak baik said...

jum jum..cari nurse terus haha

biha a.k.a PETOM said...

wah, giler lah..msti sbb mak kau msk sedap sgt tu! hehe..atau pon budak ni dh seminggu tak mkn kot, tu yg bile dpt mknn, bbertambah2..hehe

Far8 budak baik said...

sbnrnya..
emak aku masak x sedap pun
aahaha
habis kalau mak aku bace ni hak3

scha al ahmad said...

peramah gilerr anak jiran nie!
:)

Dayana AZ said...

hahaha comel2 :). ish byknye makan adik ni! jge2 dik huhu :P .. hehe sng je msuk rumah ? kt area sini pintu sume tertutup :P

Far8 budak baik said...

scha..popet2 pun dy gak haha


dayana..hari raya setiap hari kot..haha

ابنة عزمي said...

heh..
terasanya! XD
I'm Fifi too and I eat a lot XD

XDDDDDDDDDDDDD

budak kampung said...

hahah comel2...tp kuat melantak hahaha...aku yang makan sikit ni pon badan makin beso hahah

kamu dijempot untok join segmen,tiade paksaan hehe

http://budakkampung39.blogspot.com/2011/04/segmen-aduhsedapnye-kena-rotan-kat.html

Far8 budak baik said...

fifi gak kahh??hahaha adoyaii


dak kg..tu ar dak ni makan byk slim je hak3

awEEN said...

haa??? jiran sebelah..peramah betul budak kecit tu kan..k g la umah die plak..buat muke kecit mintak nasi...hehehe

Izyan Masri said...

ANAK SAPA NI?NAMA DAH MARKET DAH,FIFI.MEYH SINI NAK BUAT MENANTU.HAHA :D

Far8 budak baik said...

awenn..haha..ptg ni jugak aku pi =p


izyan..sejak bila kau ada anak..haha

HonEyBuNNy said...

comeiii ini budak sabah bah..

rindunya nak g sabah lagi...huwawaw

adan said...

salam.. ahahaha.. membesar mataku baca pasal tambah 6kali tu..

selama aku hidup ni belum pernah aku buat mcm tu wooo..

len kali suruh budak tu baca bismillah sebelum makan...

Bro Ery said...

Hahaha, selalu tengok ada budak-budak kuat makan. Biasalah, budak baru nak naik. Kena makan banyak. Hehehe. Budak tu kiut serius kiut. :)

P/s: Miss Tira convocation. Bro Ery jalankan tugas blogwalking :)

cikida said...

kuang3,,,,,hampeh tol farid...jeles la tuh mak die layan budak tu lebih dari dy,,sandwich 6 tingkat whoaa...dasat2.. !=p

Far8 budak baik said...

hani..mmg pun..kau penah mai sini ehh pehhh


adan..aku pike gitu gak..dy lupe nk bace kot haha


bro..tu ar psl..x up up gak hah


kak eyda..haha..tu ar dasat2..pelat betol kakak ni haha =p x jeles pun ngahaa

~Nabilah~ said...

slalunya,org bdn kecik nie kuat mkn.....hahaha

| gad1s s0ypans | said...

huhuhu.....
1 time dgar bdak kecik mkan bertambah sampai 6 kali.....

c(:

cik teynteyn said...

hahaha , byknye budak tu mkn ..

tu bkn mkn dah tu melantak dah tu..

hehe , nak membesar la tu kot..

mcm mne fifi tu boleh tersalah masok rumah pulak. hehehe , kelakar.

nurkaloi said...

errr giler baik mak mu itu
hahaha
nak jadik ank angkat mak ko bleyh haha
kaloi kuat makan taoo

cik sakdi said...

weh giler kentang makan tambah 6 kali. pelahap pe? HAHA comel.. comel. mcm aku time kecik.

noorae said...

haha.btoi2..anak sdare ak, sume stok makan sehari serupe makan sebulan =P

fiezah91 said...

anak jiran ko ke adik ko weh?hahaha.. lapar sgt tu agaknya.ekekeke

Fyqa said...

comeylah heee :)

Miss El said...

perghhh. o.O

Cik Azizah said...

kesian dia lapar sgt kot..tapi smpai 6 pinggan dasyat tu!! eh kecik2 jgn di sangka tak mkan byk tau!!

Amoi MiyaSya said...

budak kecik pun manusia gak . ade perut gak :P

Izyan Masri said...

FAR8 : UNTUK FUTURE LAH.DAK NI PON KECIK LAGI KAN.AKU NAK BOOK DULU ^^

Freaky said...

aku pon makan banyak gak.. tapi badan aku besa. hahaha

l a l a , S h a h e i l a said...

Budak kecil tu comel sih....

Solihin Zubir said...

haha.. mkn kt umah x cukup, melantak umah jiran pulak..
mmg kuat mkn btol.. hehehe..
btw, mmg comey.. ada kakak x? ;-p

Heidi Shafiq said...

haha.. mkn byk nk cpt membesar la tu.. :)

sizuka[Izzati] said...

sabor jelah.mujur comel.HAHAHA.

chemay said...

besau nti gemokk lah budak tuh if dye still makan macam tu
hehe
:P

Far8 budak baik said...

nabila..tahu x pe..haha

gadis..dasat dasat

tenten..relek je dy masuk rumah kah3

nurkaloi..boleh arrr aha

sakdi..mkn pgi mmg byk haha

noorae..tu ar haih hihi

haah..anak jiran

el..kagum per

azizah..mcm kau ar haha

syazwani..kau pun kn =p

izyan..amik borang ngahaa

freky..besa2 tu slow sikit haha

solihin..ade dowhhh kau mmg ar..kita same haha

shafiq..tapi x up up gak haha

izzati..comel cam kau je =p

chemay..kakak dy kurus je..haha

Wani said...

haha ! biar betik ??

roxanne de maria said...

hey, i pun kuat makan tahu.

EZAN IDMA said...

kuatnye die makannnn

Aisya J said...

HAHAHHAHAH comel jee! Anak jiran pakat perabih makanan rumah farid :p pandai budak tu :p kimslm dia miahaha :p

SuFy said...

comeynyeerrr...:)

munna said...

makan kuat..tapi badan kecik je..tanya rahsia budak tu mantain kecik farid

Far8 budak baik said...

wani..betik ar haha

roxaane..i tak tahu =p

ezan..tahu takpe..haha

aisya..ok ok..suka sgt!! =p

kak sufi..haha

kak munaa..orait2..dy ckp mkn x bace bismilah haha

NOOR FATIN said...

hahah xpala, janji comel :)

nelly said...

comelnya ..
makan banyak still comel !

Liyana Aziz said...

aiyoyoyo... badan je kecik ek... kesian, lapaa sangat tu... =)

J.Syazwana said...

haha !
yang penting dia comel.
:p

Cikbeyla Nabiella said...

Bdak kcik tuh orang ke jin? HAHA.
perot tong kot.. haishh. :p

| gad1s s0ypans | said...

gad1s nk ajak j0in nie.....

http://gad1ss0ypans.blogspot.com/2011/04/c0ntestdikau-yang-utama-b0nda.html?showComment=1304227277569#c6719155206474212933

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

dia sgt comel ;)
bila la nak dpt gegirl ni ekekeke

deDetz said...

whoa~ sepa bha budak dalam gmbar tuh? hehe

Fiya Ahmad said...

hahaha.. nama pon bebudak.. mmg la suka mintak pe yg org makan kan

Nelly Ixora said...

hahaha sapekah gerangan si kecik ini?

Anati Soki said...

kesian plak.. masuk dapur org pastu blyh plak ckp lapar.. aish.. cian je...

Anati Soki said...

kesian plak.. masuk dapur org pastu blyh plak ckp lapar.. aish.. cian je...

InaAchik said...

6 kali tambah mee tu yer ker?
ke ko saje nak sedapkan citer kan??? :p

Mra Mastura said...

nk dtg umah awk jugaklah. dpt makan XD

s.u.h.a said...

fifi super adorable la.

sherah said...

perghhh tugang tbalik daur kalau budak ni ade lah gituy :P hehe

Nadia Mashuri said...

tu baru budak kecik tu mkn byk, kalau kakak dia ke?
mcm mana agk nya?
hehee..

aniswany said...

makan ke melantak nih..hihi naseb baek cute kan

kiwi said...

haha..sme la ngn ank sdare..igt bdk kecik perut kecik mkn sket..skali terlebih plak.=)

Miss Tira said...

Alololo comelnya budak ni. KEcik je badan tapi kuat makan. Huu, macam tak percaya je. Haha.

minah SENYUM said...

HAHAH ! alia mkn byk jgk :DD
tmbah2 kt 0stel dulu , xhenti2 mkn :DD

THE LEKAT LEKIT STORY said...

mak kamu masak sedap kot.. apapun budak2 nak kutuk pun tak sampai hati lagi2 bab makan. bukan dia main or buang tp makan. mungkin rezeki dia.. tp pelik jugak mcm mana dia boleh makan banyak mcm tu skali kalaupun sedap?? ngalahkan org dewasa dah ni

Cik Su Life Cycle said...

amboi.. kuat jugak dia makan.. hehe.. tapi tak gemuk pun..

qlah said...

wah... sirius comel ++++ . hehe .
mintak tanda tangan kat tangan buleh ? kim slam kat fifi ye .

ezzah said...

bapak dasyat . tapi mesti sekali ambek sikit kan , sebab tu tambah sampai 6 kali . haha

MiSzy DiaN said...

amboi~
anak naga tue.. hahahahaaa...
nda pdan ngn perut..
ehh ko blaja d mana nie?
sabah kaa smenanjg?

Cik Aish said...

jgn disangka kecik tp tak kuat mkn ok..ahahahha

azrinrahim said...

haha..bdan kecik jer., mcm maner ea aku nak jadi mcm dia makan bnyak..akau makan sikit jer..sellu kne mrh ngn mber2x aku makn xabis..lala

hantu said...

hahahahaa, come je buax ni..besela nak mmbesar, kena makn banyak.

zaty luvlianncezzz said...

sy jugak mkn byk tp bkn bdk kecik.huhu.bdn ja kecik.adesssshh

Mari menghayati di cni
korang buat belog utk apa?

syazana.not.single said...

aku yg mkn sikit tp bdn besar mcm mna plak?
boleh dipanggil comel x?
hik3.

Bella Bell said...

alahai..comelnye dia!hehehehe~

mr.syazwan said...

tau xpe

anak buah pun sama!

da makan piza boleh pulak nak makan kfc lagi

hbs lak tu

adehhhhhhhh

ghost writer said...

dia betul-betul menghargai makanan lar far8...penikmat makanan paling tegar.

Amy Hypo said...

waoh budak ni lagi kuat makan dari aku.haha hebat gila

nik rosmawati said...

kesiannya dia.lapar sgt agaknya tu sampai 6 kali tambah.pastu siap mintak sandwish lagi tu.hehe

RaraTan said...

woa.... someyyy giler itu budakk. kalau RT lah kan, sumbat aje beras2 kat dlm mulut die. baru kenyang kot. kih3 :)

lisa said...

comel gile ! :D

ira-yoshida said...

mmg dia mkn 6 pinngan ke?

sarah mohamad said...

makan banyak betul budak kecik ni. sampai tambah 6 kali. huhu ..

EJA said...

yes! sa follower ke 600!

Cik Azizah said...

ngek tol farid!! grrrrrrr..tahu xpe..ai mmg makan byk..badan je tak naik...wueeeeeeeekkk :P

.::: Princess MOMOY :::. said...

ramainyer kawan-kawan dia...
wahhh...


Katak Puru boleh dimakan???"

Cerita tentang... (kalau korang nak tahu je la)"

KUREKURE COMEL said...

jeles la tu..hehehe...kuat betul mkn..

nnti kan bila budak tu dah besar kompem kena sedas dgn ko kan..hahaha..

A'IM said...

hahaha.. betol betol buncit tu.. chumel jer

anim :) said...

mak aii . kecik bkan sbrang kcik ne . tp cumil budak tu ! :)

zuera said...

wooww..gile comel budak 2..aku nak kidnap jap ley??kejap je..hahahhaa...

Amirrah Zawani said...

mak aih tambah sampai 6 kali..
tapi takpa dia comel.. haha :)

cik bahulu oren said...

kuatnye bdk tu mkn
hahaahha

diari hati said...

Kecik bkn sbrg kecik taw..sy pn kuat mkn jgk..haha~

BlueberrY CheesE said...

hahaha!kecik lah kena makan banyak!bg besar sket. hahaha