Thursday, April 28, 2011

driver pempuan ibarat kura-kura??what the fishh



lancang tak status aku..mmg pun..
ini ape yg aku rasa ar..kau bace dulu..baru komeng..haha


ikut pengalaman semenjak aku memandu..


pemanduan agak agak berhemah..lembut je..
main gear 1 gear 2 je..mmg selamat!!
tapi agak-agak ah lembab tu..
dah ar jalan selorong je...
contoh lahh ada kes nk terberanak ke..
laju lah sikit..kalau kura kura sgt bawa kete ketepi sikit..
senang org nk potong..kadang2 kejap laju kejap slow..
selekoh sikit pun nak break..terhenjut-henjut..HAHA
baik naik kete sorong..
haha..sedap aku kutok korang..


sebab aku tak marah :


1.oh lesen P..memang P untuk perempuan je..
   aku baru je dapat lesen full semalam..haha
2.ibu ak pun drive alahaiiiii..basikal pun laju lagi HAHA
3.kadang2 belok kekiri tapi bagi signal kanan...
   terpegun ak tgk..dasyat sungguh..kah3
4.kalau malam..tetibe jumpe kete x berlampu arah bertentangan..
   aku high beam sikit..pastu dy terus buka lampu..
   tahu ar cerah bab lampu jalan bersepahhh..kalau nk jimat bateri pun agak2 lahh...
   pecah perut gelak..adoyai
5.kalau kereta awek rosak mesti ar cari bf dy kn...
   aku mmg sukalah jadi hero ni haha padahal..tepon pomen gak ti..kui3..
6.drive kete 4WD..tahu ar pepuan ni selalu pendik..ak nmpk kepala je..
   entah sampai ke tak kaki tu..HAHA..


sebelum korang kutok aku balik..
aku tahu..aku tahu..korang mesti ingat kat orang yang tersayang kn??
perghhh..romantik sungguh..susah kan korang drive kete??
biar lah lembab mane pun asal selamat...ok ar tu (amik hati)
ni belum lagi kutok driver lelaki..lagi DASYAT agagaga
yg penting sebelum drive doa dulu waaa..=)
korang mesti ade cite kn??cer cite cer cite


aku dah backup korang..baik kn aku??HAHA

89 comments:

HonEyBuNNy said...

hoho...

aku dirve xde dah berhati2...sapa racing aku racing balik..hehe...

ehem3...terasa tau sal perempuan penden nampak kepala ja tu..hehe...

dah bertahun dapat lesen n selalu ja racing jalan kl..hehe..

ahh..dah uia gak...korang neh junior aku neh..hehe

nub said...

kadang2 ganaih tak memasal pemandu wanita nih.


aku chow lu, satgi kena pukoi. harhar

Far8 budak baik said...

hani..x payah la terase..aku main main je tu..cuak cuak..hahaha



nub...kau jgn lari!!!!aku takut gak ni hahahaha

adan said...

wei.. aku pakai P..!!! aku lelaki wei... kahakhkahkah....

Far8 budak baik said...

aku tahu aku tahu..
ak nmpk kau lelaki hahaha

HonEyBuNNy said...

soklan apa weh?haha.....

~Nabilah~ said...

alaaaa...biar lmbt asal selamat...x sume pmandu pompuan mcm 2...pnah jer tgk pmandu laki bwk kete macam kura2....btw,klau yg lsen P tu,boleh dimaafkan la....hahaha

cik bahulu oren said...

tak trsa pon bc entry nih
hahahaa
sbb x termasuk dlm list di atas
haahhahaha

Inspirationalefeks said...

hehe xleh slh kan dorg gak kan ... ehhe yang clumsy tu ssh skit :) yg penting kita sedarkn semua org ... baik tuan belog ni :P hehe

Nazira said...

hehe..ade je pemandu pmpuan yg hebat mcm lelaki gak..tapi x nafikan la kadang2 pmpuan cm2..maybe sbb pmpuan ni lebih berhati2 kot..x pun sbb nak maintain ayu even nga bawak kete..hehe :P

HonEyBuNNy said...

ko baca betul2 komen aku di atas...

silap taip..dah ke Dak..uhuh..

kanda cakap dak uia gak n korang my juniors..uhuh

hanaahmad said...

hahaha..gelabah la lu mat....yg bawak slow2 tu baru dpt lesen. aku dh dpt lesen full dh dkt 7thn so xde makne nk kura2. aku drift jeh. kekadang driver laki pon senget gak. masuk simpang tak bagi signal, pastu suka main cucuk2 belakang, hahaha. sentap tak bro? jom drift sedas? lol~

Cik Azizah said...

tak suka...tak suka jugak yg bawak slow! grrr... jijah racing je ape pedulik!
tapi mmg tak nafikan pompuan mmg slow bawak pon..tapi jijah tak...wee~~

KUREKURE COMEL said...

jom race?hahaha....dungun direct KT...bereh?hahaha...

eRza farEeha said...

hoho..xreti nk bwk kete lg..xde lesen..t ak da reti berdesup aku bwk k..ahha

~$AKURA M!AKA~ said...

x terase pn..sebab x de lesen lagi..hehe =PP

tpi x semua pmpuan bawak kreta cam kura2 ade je laki yang bawak kreta cam kura2..hehe ^_^

Cik Su Life Cycle said...

uwa.. teringin nak drive cam far8 jugak.. huhu.. mesti best.. tp cik su tak de lesen lagi

mykhalis said...

wahahha.. tapi kalau bab perempuan drive memang slow.. kalau laju konon power tapi tak teratur,, kelam kabut..

Jue said...

oh.. akak sorang driver yg cukup ganas.. kat highway bole speed smp 160.. kikiki, tp kejap je la pastu turun blk 120..

far8 budak uia ghupenye.. akak senior far8 tau.. hormat akak skang pat!! kehkeh

Dayana AZ said...

haha dayana P lagiii laaa. nk bwk laju tp kang orang sume mcm eh eh haha.. so bwk je la.. asal sampai suda :P!

HEROICzero said...

ya, perempuan drive memang menyakitkan hati. #fact.

Miss Tira said...

Biasalah pemandu wanita. Hahaha. Tapi hakikatnya kami kurang kemalangan dari pemandu lelaki. Aiceewah. Haha :D

budak kampung said...

hahaha kalo ko nak tau,mak aku penah tersilap bagi signal sebab mengantok..tapi mak aku paling besh...sebab??teringat aku mase dok hostel..mase tu dah lambat..takot gate asrama tutop...mak aku punye pecut...kalah aku kot...hahahah...oh mak ku

kalau tak malas,boleh singgah,
maen pegang2 depan orangramai
nasi goreng petai super masyukkkkk

ghost writer said...

"I would never give driving lessons to women. We need to build new roads for them. Why? Because you never know what to expect from a woman on the road.

"If you see a car behaving weirdly, swerving and doing strange things, before you see the driver you know it is a woman. It is always a woman."

-andrei arshavin(arsenal/russia)

mr.syazwan said...

mmg laa pandu lmbt selamat

tpi masalahnya kalau da bawak pelan2 masuk kl

tak ke ko punya sorang leh jd jam 1 kl??? hahaha

K2r~90 said...

ooo ha2 aq x pernah drve so x tahu thp kelajuan y aq mmpu pndu wawawa

tricksrex said...

haha kasi signal kanan tapi belok kiri
adoiiiiiiiiiiiii

MiSzy DiaN said...

aku jarang bawa keta, tp slalu bawa moto.. heheheee

.m y z. said...

amboih amboih amboih! sedap mengutuk!! hahahah.

ingat pompuan tak handal ke bawak kete? tengok kaki lah. tekan minyak jejak lantai wooo :P

nurkaloi said...

kaloi drive cam pelagak ngeri kowt
hahahaha

noorae said...

ko ni xagak2la wei. lempang br taw.haha.aku penah kot nampak sorg laki ni, kunun2 nak test power kat dlm kg la..sekali pak cik melintas, amek ko.dang2 tekan break.naseb xterbabas..ngeh~

nona hidayah said...

alamak! aku da 24..tp baru dpt L..hahaha..kira ok lah..asal ada semngat nak belajo kete..hehe

::Budak Degil:: said...

amboihaih...berani mati punye entry ni...sodap mulot haih duk ngata kitorang pmpuan eh?..

eceh, telebih emo pulak aku..mcm aku ade kete?..eh..macam aku ade lesen...ahahahahahha

Suhami Ahmad said...

Atok tak kisah dia slow..tapi atok akan kisah kalau dia slow tapi dok tengah2 jalan...

nUr _ atiQah said...

hahaha..
kutuk bertapis..
good2..haha
susah nak cari org cam hg..
haha..lalala^^~

Cik Nyna said...

hahahaha . nasib nina bkn kategori tuh! gila runsing bawak slow ! rasa nak follow rapat pun ada kasi yg bawak slow tu cuak sikit! tp biasa nya kuar la perkataan-perkataan yg tak senonoh keluar dari mulut nih! haha xpe esok boleh amik lesen full dah!

amik lesen full kena bayar berapa?

Nuar said...

kalau dah kura tetap kura gak...

HAJAR hasan said...

weyh! miahahahaha~ aku bawak laju kot. test jpj 70km/j. hebat x heabt~ berani mati gilerr aku dgn pakcik jpj tu.

lelaki bwk kete lelaju sebab bajet. poyos memanjang! menyampah!!! huahauahua~ ;p

risa said...

sebab tu ramai dok icu tu org lelaki kan kan..
yg kena saman pon ramai org lelaki kan kan kan...
patah riuk pon ramai lelaki kan kan kan...apelagi eh
hahahaha ape2 lah
kalau ai lah memang tak kasi lelaki depan punya..ai must be a lead!!! yeahhh

Cahaya Kehidupan said...

memang trademark la kan,akhir entry konon2 backup...bluekk tak terpedaya pun...*gelak jahat...

apik pehe said...

haha..tambahan..untuk driver2..lorong kanan adalah untuk melintas..kena la laju..haha..bukan slow..hehe

cik sakdi said...

tahniah la baru dapat lesen full semalam. semalam aku baru dapat P. untunglah.. HAHA. weh aku rajin langgar lampu merah sebab tu failed hari tu. kau brani ke langgar lampu merah depan JPJ? hehe

Nadia Mashuri said...

hooo, kutuk..

eyjalukman said...

ohh da marah2 , backup balik ehh ? haha;p

tp an , agknye mmg pompuan bwk keta first2 lemah gemalai cmtu . eyja akui . haha

eyjalukman said...

ohh da marah2 , backup balik ehh ? haha;p

tp an , agknye mmg pompuan bwk keta first2 lemah gemalai cmtu . eyja akui . haha

eyjalukman said...

ohh da marah2 , backup balik ehh ? haha;p

tp an , agknye mmg pompuan bwk keta first2 lemah gemalai cmtu . eyja akui . haha

fadhdeela said...

hahahahahaha tp nak kutuk juga..kalo makcik2 yg bwk kete msti perut nak cecah stereng hihi :P ampunn

Meh sini: Jangan Ganggu Hidup aku!!

| gad1s s0ypans | said...

0key k0wt camtue.....

hikhik....
p0mpuan kan sin0mim ngn sifat s0pan nya.....

(=

munna said...

tapi tak semuanya macam tu kan....kak munna pemandu berhemah tau...

Chybee said...

naik public transport la senang. gaya mcm ada driver. hahaha

chemay said...

yelahhh..
driver lelaki drive lajuu..
driver lelaki terhebad..
cehhhh
*nada sinis*
hahaha
:P

♥e'in♥ said...

wah.............. nie yg nk mara.. dowg drive cmnie bile mule2 dpt lesen je ye.. hehe.. ;p

deeya said...

haaaa kutuk lah kutuk .. weyh ! aku memang ta cukup tinggi . tapi okey bhai reti drive kreta .. ko ade ?? pehal nak amek2 ati bagai ? nak makan kaki pepagi nie ke hape ?? aku marah nie la .. sila takot sekarang ! bhahhaha !

Raihana Izzati said...

Mak aku bawak kereta 140km/h. Kereta dia renovate letak engine turbo.

Aku selalu sedia plastik dalam kereta =_=

| cik azeya | said...

bab kaki tak sampai itu agak terase der. =.='

MDHAFiZ.NET said...

sapa ckp mcm kura2?? kt sini lelaki perempuan sama saja bila bawak kereta :)

azrinrahim said...

untunglah dpt lesen full..haha suka ko jer kutuk orng kan..lala tpy memang mcm tu kot perempuan nak bt mcm maner..berhati2 dijalan raya..lala

*luv Syahnia* said...

isshh tak suma pmpuan bw cm kura2
kalo fllow kete yg lmbat..
sure kot aku ngatuk,apalgik
potong ar..nmpk sgt aku anti dgn
pmandu yg tlalu slow bw kete..kuikui

Fyqa said...

pmandu laki lagi ganaihh lah.

#OKBAII

fadh leyanie said...

pemandu wanita bukan samseng jalanan..tapi ade jugak samseng jalanan bawak laju..

cHan said...

aku smpai skang xde lesen lagi.
takut punya pasal nk bwk keta.
fobia ouhhhhh:P

Ain Zulaikha said...

saya bawak kelajuan 100.. kalau ikut kiri 70.. laju ke or masih kura2? hehehe

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

ngorat??bleh2..shapit xmrh lau ader yg ngorat..hakhak..

suke ea lgu kara??

amboi2..driver laki ka pom sme je..

ader perangai sndiri yg x diduga spt sy.. =p

Miss dorayAki said...

mujur gok aki xdop lesen agy. dok trase mane pun kalu ktuk. haha

Cik Anita said...

haha.
ko mmg hampeh~
terasa aku..:p

awEEN said...

hahahaha..oit..oit..yg drive mlm x on lampu tu akak sentap dik! slah lampu jln la ni, terang sgt! hahaha

MiSzy DiaN said...

kumpul komen kaa?? hehehee

missh aryeika said...

missh takde lesen lg ,,
hehe . tunggu lah bile dah ada lesen ...memang tak menjadi kure2 dah ...haha...

qlah said...

cett.. hahaha .
nsib baek qlah tak de lesen lagi . :P

FahmiE said...

org pmpuan leh drive..tp terlebih9 gugup smpi xreti drive

fiezah91 said...

hahaha..ceyh mentang2 dah hbs P.. sedap punya kutuk.hahaha

pstt tapi kenapa aku tak pernah nak slow ek masa drive..rasa nak tekan minyak sampai ke lantai je =.="

cikida said...

kuang3....laki bawak terukkkk...pempuan bawak sopan santun ayu lemah lembut gemalai segala taw..hahah...

ha,,da dapat lesen tu,,bebawak la jalan ke serdang yek dik..ngeee

Diyana said...

mak saya bwk laju .=D

h A n Y S said...

stail aku drive xde nya mcm kura2, siap kena saman sbb bawak laju ada lah, masa tu bawak manual ok.. HA HA HA *gelak jahat*

then, bila ada mamat sbelah macam ada ura2 nak race, pantang aku beb kalau x join, ngiahahahaha~ (tapi sekerat jalan je lah, just nak dia tau yg not all pompuan ni bwk slowww)

heh heh =p

= d = said...

hmm..
but lelaki bawak kete cam da x nak hidup lagi..
what the fish too..!!
hahaha..
:)

nano said...

nano xsuke drive,,sbb?pendek!!!kaki xbpe nk smpai, tp lepas dpt lesen tnpa mslh,tp,,bab motor,,nano suke!!!weeeee,,,hahahha,

syazana.not.single said...

aiseh, sentap lah wei.
ak pon bwk slow, tp xdak la just gear 1 and 2 ja.
pastu klw time corner mmg ak break.
hak3.

Encik Psychopath said...

can't agree more.

Cik TeN10 said...

kl mcm tu i prefer naik kurekure je lah.. kih3

sherah said...

perghh i baru masuk kelas lesen kot hahaha sentap hati mak nak! XD

nelly said...

nelly tak ada lesen lagi ~

=='

Amoi said...

badan kecik makan banyak tapi badan tak besar besar.

menci tawwww

T_T wuuu

IMANSHAH said...

jemput join contest

http://www.abgshah.com/2011/05/contest-selamat-hari-guru-cikgu.html

.::: Princess MOMOY :::. said...

sumpah cute budak tu
aiseyyy...suka sgt gambar no. 1 & 3 tu
Dia kata saya cantik TAPI saya..."
Pembunuh anak kucing wanita mohon maaf kepada rakyat Malaysia"
ORI-KESHI | Kawaii Eraser Maker"

ira-yoshida said...

ye kerrrrr??????

hahaha...

Chegu Zubir said...

chomeynyer drive...hehehe

Salam new blogger...im new folower of u
teruskan menulis dalam dunia blog

jom lepak
Blog chegu zubir

storyfromme said...

tak baik tau kutuk perempuan.sentap hati mak nak.

[sutera kasih] said...

tersentuh jiwa ku huhu takpa, biarlah lambat, asalkan nyawa mak kt sebelah selamat :)

Syiela said...

wuaaa...HAHAHA. entry ko mmg bnyk mengutok kan??bgus2. haha.