Monday, May 2, 2011

masih kah kau ingat?? sempena hari ibu nnti...


ingatkah kau ketika di alunkn azan oleh seorang yg bernama ayah??
kau dibelai dgn penuh kasih sayang..
tanpa disedari..si ayah menitiskn air mata tanda kegembiraan..


 ingatkah kau ketika di kucup dgn penuh kasih sayang oleh si ibu??
ketika hanya sekecil tapak tangan..
di dukung selembut sutera..ingat kah kau ketika saat ini..


senyuman kesyukuran dari seorang ayah ketika kamu dilahir kn..
di dodoi dgn penuh kelembutan oleh si ayah suatu ketika dahulu..

ingat kah kita di saat kita dilahir kn dibumi ini..
disambut oleh seseorang bernama ayah..
diiringi dgn alunan ayat ayat suci..
hanya tangisan didengari oleh si ibu..
yg sanggup bertarung nyawa inginkn kita dilahirkn..
huh..

sedihhhh tak???mmg pun haha
sayangilahhh ibubapa kitaa..
jgn lah menyakiti hati mereka..
walau sedikit pun..
=)korang ingat tauu..aku juga hehe

memandangkn kejap lagi hari ibu kn..

hadiah ape korang nk bagi??

tak kesah ar ape..
hari ibu jatuh pade 8 mei ni kn..
semua orang tau..

kalau aku..kitaorg adik beradik..
dah pike nk beli bunga kat ibu..
bunga hidup..tak kesah bunga ape..
jgn bunga tahi ayam sudah haha

sbb ibu aku suka sgt bunga..
hari hari ibu siram..sampai aku yg 
jadi mangsa menyiram pepagi hari..ciitttt haha

hadiah korang ape lak??cerita sikit boleyyy..

p/s pic amik kat irsyad  kawan rapat aku..tq der..haha



90 comments:

budak kampung said...

perghhh pandai ko bermadah yer...keh3...boleh jadi pelapis a samad said nih hahahaha....ko nak bagi bunge ae kat mak ko....ak nak bagi ape ae???urmmm kalau bagi bunge t aku yang kena siramkan...adesss....takde idea ar

kalau tak malas,boleh singgah,
10 sebab mat motor bawak laju
perempuan tipu lelaki dengan mekap??

Cik Su Life Cycle said...

memandangkan kejap lagi hari ibu?? hehe.. bile weh hari ibu.. hari ni ke?? esok?? aku tak tau bila nie.. ko bli bunga ape

Izyan Masri said...

TIBA2 HATI WA YANG KENTAL IBARAT BRADER2 JALANAN NI RASA NAK NANGIS PULAK BACA ENTRY NI T_T

Far8 budak baik said...

dk kg..beli je..jgn belikn katak hidup sudah...hahaha =p


su..8 mei ni..cepat beli adiah!!haha


izyan..dlm hati ade tmn kot brade =p

Anati Soki said...

mothers day dah tak lama!!! omg!!! nk beli hadiah pe. ekh

mykhalis said...

khalis terbayang khalis yang baru jadi bapa ni je.. baru tahu susahnya jaga budak baru lahir..

Far8 budak baik said...

anati..beli je kotak hadiah haha =p


khalis..tau ar psl..touching tak??haha

Cik TeN10 said...

kl bg jambangan bunga segar pn cntik !! then keringkan bleh letak dlm pasu buat hiasan dlm umah.. ^.^ tak perlu siram.. kih2

cik sakdi said...

aku xpernah beli ape2 dan aku xbeli dan tak beli dan mungkin xmembeli, malah tidak menyinggah ke kedai.. kirim peluk cium jela kat mak engko. HAHA

fadh leyanie said...

dulu time kecik2 takde duit nak beli hadiah mahal2,,kad ciptaan sndiri hari ibu jelah yg mampu bagi,,^^hadiah kali ni rase nak bagi..rahsia la

raihana said...

aah sedih..npe emo nie..sob3x..
=P
beli bunga kat ibu?
kindda sweet!
nak beli baju...

baju yang sedondon ngn abah..huhu..
^^

Far8 budak baik said...

cik ten..gud idea..x feel ar cam tu haha


sakdi..kreatif je menjawab HAHA =p


leyani..betul gak..sembur minyak wangi sikit..haha


hana..haha..sedondon satu keluarga ar..hepi je nmpk =)

ezzah said...

weh , ayak ko mmg selalu sedih sedih an . aku touching da ni . tapi hari2 adalah hari ibu :)

Fyqa said...

sedih klo ckp psl ibu :')

HonEyBuNNy said...

sob3...

sayu ja baca entry neh...

xbeli apa pun....saya sayang mama n abah sy.hehe...;_)

sherah said...

last sy bg mami saye kad yg buat sendiri.tahun ni tataw la nk bg ape ;P

Amoi said...

bila dah meningkat remaja ni. asyik nak cari pasal je aku dengan parents aku

berdosanya T_T

Cikbeyla Nabiella said...

cett, aku baru nak sedih2. sekali kau potong tnye hdiah. hahhah.
errk, tak pikir lg ni nak bg ape.
Bagi rumah banglo sebijik la. hahahha. *melampau nohh angn2. :p

Dayana AZ said...

apa ek dayana nk bagi :) .. hurmm.. dayana tade idea nih .. tolong weh :D haha, ape ek rsenye ?

humm... food kot .. hehe..

sobsob, mse kcik kte ta igt ppe pun kn.. klu kte igt cne agknye ek

cik azeya said...

saya sayang mummy saye. :')

hurm nak bg mummy ciuman 10000000kali. uhuk4

NOOR FATIN said...

hadiah yang paling bermakna adalah kejayaan kita :)

syg mama! hee

Anna King said...

masa kecik2 dulu x ingat pon... hehee... ni dah besar baru sedar.. betapa perit & siksanya ibu masa nak melahirkan kita dulu... sayangi & hargailah ibu bapa kita selagi hayat dikandung badan...

cikida said...

wuishhhhh...pandai upenyee bersyahdu-syahdu ni ye budakk kecik..hehe..tapi memang terasa la entry ni..tak taw nk bagi ape kat mak..emm,,bgi tudung n kasih sayang bolehkan ? huuhu,.sok da nak balik serdang,,sedih la camni..lagi tgok entry ni,,adehhh...=( sob2

GiveAsh said...

saya sayang ibu!!!

zati embong said...

hihi sweet.bunga plus kek O.o

adwafarahin said...

mase hr ibu tu xde kat rumah sedey lor

so dpt wish je kat mak :(

Miss Tira said...

Selamat hari ibu buat semua wanita yang bergelar ibu. :)

Diyana said...

selamat hari ibu

wei,arsenal menang malam tadi.Haha

apik pehe said...

aaa...memandang kan apik belom kerja lagi..apik akan bagi result yg bagus untuk sem nih

Cahaya Kehidupan said...

setiap hari adalah hari ibu,setiap hari juga saya cium pipi ibu saya..hehe =P

Far8 budak baik said...

ezah..hehe mmg sedih eh haha

fyqa..y??huh

hani..mmmg sayu hehe

sherah..bg ar kad lebih kesa lakk haha

amoi..ti minta maaf laa =)

nabila..haha potong betol lahh..haih

dayana..bagi je bunge haha

azeya..melampau..haha

nor fatin..yap yap stylahh

anna..kita same..=)

kak eda..hahaha..ngade!!=p

ash..=)

zati..pehh

farahin..waaa..sedih arrr

tira..tq!!hahaha

diyana..arsengal!!haha

apik..amin..

kak rindu..x pyh ar syg sgt =p

HAJAR hasan said...

dasar anak mak kan kau !!! miahahaha~

aku bagi kasih sayang je hari ibu ni. kalau nak dibandingkan dengan kasih sayang yang mak aku bagi memang tak ternilai. hurrrmm..

syrupmasin said...

adoii..sedeh ah pulak tgh2 malam nih..

Bella Bell said...

haishh....ni rasa nak balik rumah ni..hehehhe~

lawa la gambar2 ni..:)


^__^v

ghost writer said...

ouh nih kira sempena mothers day lar nih...

apapun hadiahnya ibu kamu pasti menghargainya..

doaku hanya untuk ibuku.

Cik Azizah said...

nurul farid anak mak!! hahaha

emm nak bagi hadiah ape yer...takde idea lagi..bunga?? bunga cepat mati la yunk...kena la siram hari2 pulak...

Far8 budak baik said...

hajar..hahaha..kau pun =p

syrup..x pyh la sedih sgt haha

bell..tq puji ahaha

ghost..yap yap aku amin kn =)

azizah..=p..bagi je bunga keladi haha

Freaky said...

aku jadi sayu lak bace ni. Aku x penah bg hadiah pape pon kat mak ayah aku.. adesss

azrinrahim said...

xterfikir lg nk bg ap kat umi. cuma yg pasti, suatu hari nty aku akan bhgiakan umi ak wlopn aku thu aku xakan dpt blas jasa beliau selama nie.. hargailah ibu kita ya selgi kita masih hidup nie..hehe bgus sh entry ko farid, trigt akan semua pegorbnan ibu aku..huhu

Aisya J said...

saya sayang mama saya! :'))

noorae said...

eleh, tanye org sedeh ke x..kut2 ko ngah kesat hingus time naip entry ni tak? sedeh punye pasal! haha =P

hantu said...

rindu ma ...huhu da 4 bulan kot tak balik.sob2,huhu

Anonymous said...

Bagaimana saya meminta Anda untuk rincian lebih lanjut? Great posting perlu tahu lebih banyak ...

deDetz said...

sob2x..
sy pun ter'feeling lah pula Far8..
haha
bah, jan lupa hari ibu ahh? =)

liyana said...

nice eeentry.ayat yg berkesan..hee..

~Nabilah~ said...

waaa.. bg bunga 2...bestnyer.....x tau nk bg ape la...hehehe

♥e'in♥ said...

sedeynye............ aq syg ibu aq!!!

ïêmå å¢klê§ said...

hargai la semua selagi ada...
sapa la yang sanggup lukakan hati ibu 2 xtau la nak cakap ape...

ika said...

ohh taching nih . sejahat-jahat manusie pn akan sygkan mak bapak diaorang kan ! heheh

*1st time dtg ni . cantik background blog ni . ngee :D

Nadia Mashuri said...

kite org adik breadik nak buat suprise party..

Puteri Iqa Izyan said...

nak jadi ibu jugak rasenye nih. haha

p/s: hai saing2. haha

cik teynteyn said...

kena hargai ibu supaya zaman haku jadi ibu nnt , anak haku akan buat benda yang sama.

hihi

nak kasik hadiah ape eh ???
bunga cepat layu.
hihi ,,

ezah eiza said...

tacing ny bace entry farid nih..;)
hii, salam farid.. baru jek follow blog farid nih, nice.. lh menitis kn air mata nih,, hahaha... follow my blog back kayh farid..:)

[sutera kasih] said...

syg ibu kita :)

Farhan Zulhusmi said...

ibu dan ayahlah yang menjadi pelengkap hidup kita...
emmm....
tapi kenapa ada anak yang tidak menghargai mereka???

akU GaDis said...

wahhh,, sedey,, nak balik kg :(

awEEN said...

feeling jap bace entry ni..syahdu jugak ko ni kan..hahaha..erm..aku nak mintak maap sangat2 mak aku ni..nak peluk kuat-kuat sebab dah lama tak jumpa mak aku..rindu lerrr....

d_LA said...

nasib baik baru je blk kg jumpe mak ayah..kalo x mahu nangis baca ni..

storyfromme said...

tersentap mak nak.papepon parents is everything.

Farhana Jafri said...

nasib baik kau wt entri sal hari ibu.. lpa aku bila hari ibu.. hahahaha aku ingat bday mak aku ja... kuang3..

jemput singgah ANASAURUS :)

Shamsuddin Amin said...

emak ak lak suke baju..
tapi pape pon die terima dgn senyuman...^^

KUREKURE COMEL said...

beb..mak mina dah takde...nnti ckp kat mak farid kurekure comel ucap slmt hari ibu tau...hihihi



mina blh bg hadiah alfatihah kat mak je skrg..hhmm...

habsahharun said...

aku masak sedap2 untuk mak aku..carre gak an?

Ameera.Alias said...

terasa sebak je mula2 baca...tp nak bagi ap eh kat umi...belom pikir lg...hehe

SiS NaD said...

SaLaM FaRiD...

SiS BaGi HaDiaH PaLiNG BeRHaRGa DaN iSTiMeWa... JaDi aNaK SoLeHaH... (^_____^)V

ezzah said...

ye la sedih . sayang mak la :P

RaraTan said...

humm, nak beli ape eh kt mak... kalau time zaman kanak2 ribena dulu bukan main byk idea nak kasi. hihi. :3

aniswany said...

hari2 hari ibu.slalu dh bg hadiah.kaseh syg yg x tehingga ^_- kau ade ? muahahah

Solihin Zubir said...

sedihhhhhhhhhhh...
bertambah sedih bila terkenang yg aku byk dosa dgn mak ayah aku...

kau kesah ke?? said...

ko saje je. aku dah lama tak balik ko tau..

cikcomot said...

tersentap aku doe bace entry ni.. T__T


mother's day ni insyaallah nak beli cupcake kot..

Heidi Shafiq said...

aku nk wat entry yg terbaik utk mama aku.. sbb mama aku bc blog aku.. :)

Ezay Hadry said...

cam terkena batang idung sendiri..hehe nice entry..
nanti nak ajak mak pergi kepsi..hehe

adan said...

nanti nak wish untuk mak aku..

czueka zulaikha said...

wahh sweet gitu :)
huhu ta prepare hadiah ape lagy..kasi morning kiss je la :)

nano said...

rindu nk jmpe mak esok,,yahoo,,nano balik kmpg sok,,,mey la apit,,mai blog nano tgk pic,,heheh

nano said...

ops,,,maaf,,,salah nama nurul farid disini,,,,heheh

hamzah ian said...

terharu

nurkaloi said...

aku tak berape ingat
sebab waktu tu mate kaloi bukak sikit2 jerk
heheh

rara pinkmafia said...

sedih lak bc =( huaaaaaaaa.nk bg apa kt mak ni.

.m y z. said...

ibu dah takdeeeeee :'(

minah SENYUM said...

alia syg ibu alia ! ~ <3

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

walaupun berjauhan ngan mak tapi dekat di hati ;)

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

walaupun berjauhan ngan mak tapi dekat di hati ;)

Misz Muffin said...

T__T menyentuh hati dan prasaan betul.. :(

cik bahulu oren said...

xkn tiap2 thun ko bg bunga wey
hahahahaha

Suhami Ahmad said...

bagi atok, kasilah kasih sayang....cuma cakap kat ibu tu, sy sayang ibu...itu lebih berharga dari segala-galanya

Nurul Afifah said...

aku bagi buku..tgh merempit dpt idea bg buku..kalau bg bunga kat mak aku..dgn spesis adik2 aku yg xtaw dok diam tu apa..hancur lah bunga tu.. =='

nona hidayah said...

LOL..kata sayang dekat mak..nie baru kena siram pokok bunga pagi2 dah berkira ape cer..hahaha

BlueberrY CheesE said...

sedih...