Wednesday, May 4, 2011

ada ke lelaki yg sangup berhenti DOTA sebab pempuan??..ada ke pempuan yg sangup berhenti lyn KOREA sebab lelaki??



ASSALAMUALAIKUM semua..n hai hai haha


kali ni tajuk entry agak agak panjang...
isi pendik je kot..bz memasak!!suri rumah sikit..haha
bace eh..

karenah 1 :

aku : "weh asal kau ajak aku keluar hari ni?..laki kau mane??"

kawan pempuan : "dy tgh main DOTA..mmg x kn bls mcj aku nye..haih" nada mengeluh


see..macam mane ar kau jaga awek kau sorang ni..kesian dy..
dah ar mak ayah dy jauh..per ahh..kang silap hari bulan..melekat kat aku lakk haha

"ade apa lah sgt DOTA ni"
karenah 2:

aku : "asal kau jalan sorang sorang hari ni?"

kawan lelaki : "awek ak x bls mcj pun..watpe entah.."

aku : "semalam dy minta cerita korea kat aku.."

kawan lelaki : "patut ah x bls mcj dr semlm..tgk cite korea ah tu.."

awek aku : "name pun pempuan..haha" gelak gedik

aku : "awek!!jgn wat mcm tu eh..bls je mcj kosong pun..HAHA" gelak jahat

"ape yg best sgt cite ni!!"haha

see..mcm mane kau jaga laki kau sorang ni..tgk sgt cerita korea sampai 
mata lebam cam panda..=p..silap hari bulan terjun bangunan lak dy nnti..hahaha..


p/s ak nk ingat kn korang je..ak pun..hahahaha..
     korang pun ade cite kn..ce cite ce cite..




118 comments:

HAZWAN17 said...

bukan dota Dunia ORang Takde Awek haha...nasib baek aku tak main dota... so aku tak mengabaikan awek-awek la..tapi awek-awek selalu mengabaikan aku sebab dorang minat korea..
tapi kenapa awek-awek?macam ramai je hahaha

♥e'in♥ said...

wey.. sib bek bf aq xgile game n sib bek aq xgile cite korea.. hehehe..

KUREKURE COMEL said...

hahaha....tu namanya privasi...laki mana blh kacau....



kalau msg sokmo, boring pulak...
baik layan korea dulu...agak2 rindu.
baru msg..kihkihkih

Far8 budak baik said...

hazwan..haha perlu ke awek awek..
ramai sgt keliling pinggang tu..
kah3



ein..x feel ar x tgk cite korea hak3

Far8 budak baik said...

kure2 comel..haha agak agak sikit..
gigit idung kau nnti..haha

| cik azeya | said...

eh aku tak layan korea, aku layan dota. rilek je. -_-'

ezah eiza said...

korea besttt..:)fair laa tuh, laki lh men dota, ppn pown lh laa lyn korea smpai ke pg,, hp pown, xd mkne nye nk pandang ag... heee..;)

rara pinkmafia said...

hahahahaahhahahaha mst takde kan.hobi masing2.give n take lah kan.

Far8 budak baik said...

azeya..cayalah lahh ti lwn aku eh hihi


ezah..x ley mcm tu..laki ni kurang kasih syg sikit..hahaha


rara..give jelah hak3

liyana said...

ak x mnt cerita korea..semua kwn2 ak plik.yg ak taw lg korea lagu sorrysory tu jerla..lgu tu dh lame kot..tp ak bru thn lpas...
i x lyn korea k..haha

gigiAriEma said...

hahahah..sememangnya tidak bole dibuang hobi laki dan prempuan zmn skrg kan..yippi.!

RaraTan said...

tak brape nak layan citer korea. hahah. layan anime lagi best. ho3~

fifianggun said...

hahahahhaha..suka entry ni,,nasib baik aku xgila korea,,hahahaha,,,,tapi gila blog,kkekeke,,,,,,jum mkn beras..ekekke
eh..lagu jb kat blog ko ni tajuk dia apa?

hantu said...

haha..betol da sal entri ni.hehe dota lagi penting kot.heehe nak join competition,haaha

Far8 budak baik said...

liyana..lagu sorisori tu je tahu haha =)

ariema..tu ar..nyampah hahaha


rara..anime mesti on piece,naruto kn haha


fifi..bahaye ar gile blog =p
down to the earth..

Far8 budak baik said...

hantu..okey set..tapi ak x pandai sgt pun..haha

Dayana AZ said...

haahaaa dayana ta minat korea , tp dia ada la gak main dota, tp kejap2 ble main mmg tak reply nye.. :P, tapi tak kesa pun, sbb ble dayana wat bnde dayana minat pun die ta kesa.. :)

hehe..

Liyana Zahim said...

Aku pelik smpai tersampok memikir pompuan2 yg ske korea smpai ase nk meroyan tarok pic at blog, fb bagai.. Berdarah idong aku pk wei.. Hahaha.. DOTA: Dunia Org Tadek Awek.. Muahahah~

Nonie said...

laki kalu mmg da minat die...usah nk dikacau.hehehe,

ïêmå å¢klê§ said...

laki memang xleh lepas dota..
tapi aku relax je layan cite smbil ym ngn mmbr aku.....

Far8 budak baik said...

yana..ceh..ayat tak ley belahh =p haha


liyana..dunia dota awek bersepah je haha


noni..tu ar..lupe abis..


iema..waa..dasat..ingt ternganga tgk cite tu..haha

HonEyBuNNy said...

ngeh3...selamat xminat sangat cerita korea...

best friend minat sangat korea...kadang2 sampai kena paksa layan cita korea dengan dia..urghhhhh...buat2 layan la..heheh

erysweetie said...

mase mule2 kapel ngn ex-bf...dia dah master dota..jd dia tak spend banyak masa kat dota...kehkeh..aku pun dah melepasi zaman layan korea time tu =p

Izyan Masri said...

SENANG CERITA,LAKI MACAM KAU JANGAN CARI PEREMPUAN SUKA KOREA,PEREMPUAN MACAM AKU JANGAN CARI LAKI SUKA DOTA.SENANG KEJE.KAHKAH :D

minah SENYUM said...

suka cita k0rea ~ <3

jeely jelly said...

cite tu ! boys over flower.. sumpah best ! :p
*1st time dtg sini :)

Far8 budak baik said...

hani..tu ar..nganga mulot siap tgk cite tu haha

ery..x feel ar gitu tak tgk haha
ti ak nk lwn bf kau hehe

izyan..sumpah x sokong!!haha

mina..love tu boleh buat kat fb je kot haha

jely..tahu xpe..sangup x mandi tgk haha

grOundnUt said...

DOTA is DOTA...Awek is awek..tak gitu?^^'

hanaahmad said...

aku layan cte korea pun xdela smpai lupa kat bf. hahaha. laki kalau layan bola yg lupa kat aweks kot? hehe

eRza farEeha said...

huhh...nsb ak xmnt giler korea..klu mnt pon ak xkn tingglkn..ahaha

Puteri Iqa Izyan said...

best la korea

best la korea

best la korea

best la korea

best la korea

heee.. gu jun pyo!! saranghae. huhu :P

cik teynteyn said...

sebab haku bkn minah korea sgt , jadi haku boleh la stop lyn cerita tu.


hahaha

amacam , mithali tak ?

cakap cepat!

Shamsuddin Amin said...

ade la kot...
klo dah tersgt sayg...haha

tapi x pon x pe kan...
yg penting pandai la bg mase...LoL

*thanks doakan dpt keje...
x jeles pon 19+- ko tu... haha
muda lagi, isi sebaeknye...^^

[sutera kasih] said...

sy tak ekstrim korea hehe

cikcomot said...

pesal laki suke sgt main dota tuu hah? aku tak paham betol la.. hahah..


kadang2 sakit hati gak.. :D

fadh leyanie said...

DOTA,,dunia orang tiada awek..ppuan suka tengok korea pasal pelakonnya
jambu2.

awEEN said...

nasib baik eden tak minat cerita korea ni..kalau tengok mesti terpikir oleh daku bila nak abis ni..lambatnye cerita ni..hahahah

iszieylyanziy said...

haha,,xsanggup,,,ngee

Cik Azizah said...

xsuke pon tgk dua-duanya..hahaha :P

ika said...

ala , kot ye pun suke sesatu bende tu , x yah r nak lebih-lebih . kan ? jgn suke sgt sampai lupe org sekeliling . :p

sarah mohamad said...

tak boleh! haha. pakwe aku pun dah ketagih dengan citer korea. haha

syazana.not.single said...

aku x minat korea.
aku minat justin bieber.
hik3. =)

cikshahida said...

uishh,ak pn suke korea gk..tp xde la smpai lebam mata n terabai bagai..hek3

p/s::1st time cni..cane la ko bule smpai belog ak yg sengket tuh..adehh

Cahaya Kehidupan said...

hoi.biarlah,suka ati la nak ngk citer korea,best apa..hero nya jambu..haha

jap nak tanya DOTA tu apa?tak pernah dengar pun...keh3..

*bluekkk kat budak banyak cakap ni..=P

tomato said...

haha ! nasibek ceq tak minat korea.. pakwe pon tak minat dota.. ehhh :P

~hAKim ZaiLAn~ said...

eh,skarang ni ade je laki tak main DOTA tapi layan korea..member aku ada..hahhah...boleh jadi gak xlayan awek sebab korea..haha

HEROICzero said...

HAHAHAHAHAHAHA.

ramai yang break up semata2 sebab DOTA/drama korea.

come on.

we do need our own time jugak kan. =)

♕ Mr.IX ♂ said...

nk lyn tu blh..jgn over do..

suha said...

haha seb bek sy bukn kaki korea =)
n sy berharap xjumpe kaki dota =p

.m y z. said...

hahahahh .tak sume pompuan camtu! :PP

apik pehe said...

haha..kesian la kat apik yang x main dota nih(erk??)

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

dota mmg penting bg kaum laki. tp korea x penting bg aku. haha. aku lg ralit main game kat fb ade la. haha

raihana said...

huhuhu.....
sampai mcm tu skali ke?
nsb bek mnt korea cikit2 je...
=D

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

hahaa nasib lyeah tak layan dua2 tu. tapi kalau lyeah tengah online, memang tak laa nak balas msg. hahaa.

Suhami Ahmad said...

haish...nasib baik atok hidup alone...xda masalah at all

Far8 budak baik said...

nut..angguk angguk =)

hanaaah..bola 90 minit je..haha =p

erza..jiwang!!haha

put..x pyh ar saranghe sgt =p

ten..x nmpk mithali pun haha

sham..x de hal lah hihi

sutera..=)

comot..tau ar psl

yanie..sape cakap..haha

ween..kita same ah..

izy..=)

azizah..=)

iqa..tu ar huh haha

sarah..sekeh je bf kau tu

syazana..Jb??..OMG haha

shahida..BW ar haha

kakak cahaya..bluek pun syg gak kat ak kn haha =p

tomato =)

hakim..boleh jadi gak kn..

heroz..totally agree lahh hehe

ix..hehe

suha..tu ar

myz..kah3..

apik..tu ar psl hehe

zama..x pyh ar game fb sgt haha

hana..sikit ke haha

iyma..tu ar..tgn didada..mata ke atas haha

suhami..bila nk berdua der haha

Bella Bell said...

sentap! hahahaaha....

cik sakdi said...

tak minat keempat2. lelaki,dota,korea dan pompuan. HAHA

Duniawi. Lalalala

Nadia Mashuri said...

alah layan korea sekali sekali jer..

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

hubby sis giler kete je ahaks ;p
so far masih leh control lagi huhu..

Noorae said...

haha. sape soh cri awek n pkwe cm gtu..naseb la kah3

safiyyah osman said...

hahahahah...mmg btoi la..pmpn gila korea..laki gila dota.so pmpn kawen gn korea..laki kawen la dgn dota..hihihihih

Cikbeyla Nabiella said...

ni lawak. hahhahahah.
korea je punn, aku tak lyn. =="
DOTA bestt! oyeahh! kahkahkah.

adwafarahin said...

sori x layan korea

czueka zulaikha said...

haha sempoi a entry ni..
memang pun..adil la kan /
due2 busy huhu :p

NasZ said...

haha..terbaek!!!

KORANG RASA HANDSOME/CANTIK KE?

A'IM said...

antara dota dengan korea...aku pilih tido..lantak lah korang

shidee said...

hai.. nice blog.. beautiful picture.. i love it..

if you have time come to visit my blog http://shidee08.blogspot.com/
do not forget to follow me..

thank you..
hehee..=)

cucu umie said...

huhu..ak xsuka men dota bro.. n awex? xad sttkt nie cuma smone special tu adlh..huhu ak pon pemint cerita korea kot tpy xah menghabiskan mase satu hari tgok cerita korea..huhu

aNiss :):) said...

hahaha =) tapi best je layan citer korea!! hohoho~

Jue said...

akak minat gak tgk korea, tp movie je la, klu drama akak tak layan, pjg sgt, bosan.. huhu

Scya LollitA said...

si dia sy bukan fanatik dota . cik scya pun bukan fanatik dota . jd kami tiada kne mngena dgn entri ni kehkehkeh

cikida said...

hahaha...dota pon dota la..ade aku kesah ? ngeh2...
korea best whoww...=p ahaha

♥e'in♥ said...

wakaka.. ko minat ke korea2 nie sume?

| gad1s s0ypans | said...

hikhik......
ayat mmg the besh yar br0.....
c(:

xpe....
klaw laki bley ye lyn DOTA....
fair ler p0mpn lyn K0REA.....

kan....???

~~Ticer Wann~~ said...

hahaha... kalau lelaki bleh wat cam tu pompuan pun boleh ape....? ;)

soffya cik bulan said...

dulu, boyfrind sanggup tinggalkn bola sbb kite... muahahahaa

i am S!L4H.. said...

haha. nak kate....
lantakkkkkk je. bole?
=p

nik rosmawati said...

dua2 akak tak layan.dulu minat gak tgk cter korea.skarang mcm kureng dah.hehe

*luv Syahnia* said...

tak minat kot citer korea
tu yg manjang bls msj tunang

aissyyy tunang plak kaki bola
manjang je bola..
*rasa t kawen nak msk bola ari2*
kejam bkal wife die..kihkihhhh

miRa'e said...

naseb bf x maen dota tp sy suke korea..keh3 :P

zaty luvlianncezzz said...

haha. i hate korea..

Mari menghayati di cni
mentua vs menantu

nurkaloi said...

hahahah tak boleyh
tak boleyh benti layan korea

qlah said...

er.. er... no coment.. haha :P

mayra aish♥ said...

hehee..DOTA memang der pengubat nyew kowt :p

Arief Arf said...

dota adalah nyawa saya.
dota > gf

akU GaDis said...

ak xd bf!
ak x layan korea :P

senang citer.. kah3

Diyana said...

tapi kan kalau dah cinta,mcm2 boleh berlaku

Cahaya Kehidupan said...

weii,perasan je orang syg kat dia,mana ada,ase nak bagi penapo sebijik adalah,pastu nak stepler mulut dia kasi diam...keh3...=P

Amirrah Zawani said...

nasib baik saya tak minat citer korea.. tp bf selalu komplen kes selalu on9 blog je.. haha! =_=

acan ketot said...

aku sgup tgal kan ntok suami..
lau bf 2.. xyah hrp cgt lah..
haha

ezzah said...

ahaha . kalau aku tak sanggup boleh tak :D

Encik Psychopath said...

mujur aku tak main dota. dan awek aku tak layan korea. eh lupa aku memang takde awek.

Solihin Zubir said...

aku x layan dota.. haha...
satu2nya game yg aku layan, cuma PES.. :D

Amoi said...

korea?

boleh je kot. tapi kejap je lah berhenti. lepas tu mula balik.

mwahahahahaha

♥NuR SyAFiQah♥ said...

haha..aku minat citer korea tp xyah risau sebab aku takde balak..haha

single is better ;)

cik bahulu oren said...

naseb baek bf x main dota
hahahahaha

THE LEKAT LEKIT STORY said...

saya seorang perempuan yg tidak fanatik dgn cerita korea. harap maklum & suami sy juga seorang lelaki yg tak minat DOTA. kekekeke

nuralynZAKREE said...

cewahh , jadik suri rumah jab ekk ? huhuk~ jum p photoshoot jum . hahah

Cik Su Life Cycle said...

haha.. cian kat ko kan.. kalau aku lak buat kat pakwe aku cam tu bila ngah online.. dia pun benggang .. hahaha

d_LA said...

jgn r slh fhm, dla minat cite korea ni taw..cite korea okelah, byk bg semangat +lawak je..BF xde hal pun sbb dla xde pakwe pun lg..hahaha...baik lyn je cite korea dr lyn hati ni dok pk bile nk ada pakwe..hahaha..

mykhalis said...

dota..siapa sanggp lepas kan?tinggal lama nnt skill hilang ooo

MR. SYAH said...

aku xmain dota.. bolehlh ada awek2...

dayah SnoW Heuka said...

errr.. akak ta penah terjadi kejadian ini yer adik farid cecomel haha.... ape2 pon korea bes!! xD

balkieys said...

smestinye pmpuan tak akn tnggal citer korea demi seorang lelaki lahhhh...
cmtu gak mybe lah laki xakn tnggl DOTA..
haha..
klau pmpuan tuu mnat korea.. dn laki mnat dota.. cmne hah?

memel said...

dota jom.lai2. haha! GG~

adan said...

aku tak pernah tahu DOTA tu mainan macam mana.. ada macam counter strike ka?

Pijahh' de-Arr said...

jgn kata lagu tuu..kat org minat koreaa,..
huaaa

kjam~~

Miss Tira said...

Jangan taksub sangat. See, Malaysia pun sampai ada K-Pop Belacan keluaran Bumiputera sekarang ni. Sebab taksub sangat. Hahaha.

ayu aziz said...

kakakk...!!! hahah!

weyh cite tuh best oke..!
brani ko nak kate cite ni xbest...
aku sekeh tahu lah..!!

btw... aku rindu gak komen ko..!
lame xmenyinggah kan...
** sile jgn prasan jugakk..!

ferra said...

yes i sggup. i tak minat korea gak huhu

Nurul Afifah said...

ermm..ermm..aku layan drama CSI..CRIMINAL MINDS..BONES..WHITE COLLAR..xlayan korea..kira ok lah tu kan? kan?? =='

Ain Zulaikha said...

hahahahha no komen...

Raihana Izzati said...

Aku sanggup tinggal korea sebab aku tak minat.kui3

nona hidayah said...

kalau cerita tu best mane boleh tinggal..hahaha..korea always in my heart..oppaaaaa!! saranghae!! haha

.::: Princess MOMOY :::. said...

time student dulu
momoy gila main game tu
ceh...sampai sanggup tak tido
haha...

Korang pernah main game ni?"
Katak Puru boleh dimakan???"

ira-yoshida said...

my bf gila dota and korea.. so, apa kes? haha

hoNey peja said...

hahahaha betol sgt la tue..