Sunday, May 8, 2011

aku ingat duit PTPTN nnti nak simpan wat KAWEN ahh huh


di malam yg gelap gelita..ketika ak ngan roommate gigih berBLOGWALKING..tetiba datang kawan sorang ni ajak apply pinjaman PTPTN..aku sempat rakam kot perbualan ktorg..hehe..bace ehh :


abu : "wehhh..korang ni asyik BW je..pastu..dah kentut kat shoutmix org, belah macam tu je.."

aku : "kang aku kentut kat sini kau marahh lakkkk.."

ali :   "entah..kang pengsan lak kau nnti!!huh..dah ar ak x pandai CPR ni"

abu : "haha..bangang!!wehh ak nk aply pinjaman PTPTN ni...nk ikot tak??"

aku : "kau nk watpe ngan pinjaman PTPTipu tuu??" nada perli

abu : "yelahh..aku ingat nak simpan duit PTPTN tu..nak KAWEN nnti senang.."

ali :   "pehh abu..kreatif gile kau..x pernah di buat org.."

aku : "entah!..bodoh tu simpan sikit..=p" 

abu : "hampeh ar korang..ak main2 je..aku aply sorang ar cam ni.."

aku : "HAHAHA (gelak guling guling)..yelahh kitaorg pun main2 je..jom lahh.."


bongok tak kawan-kawan aku ni..mmg pun..aku suka duk sebilik ngan dyorg ni..prinsip ktorg pegang "study biar lepak result biar gempak" hak3..macam macam karenah bergurau..penat aku layan..haha..seee..ingt apply PTPTN nk tangguug yuran belajar..rupanya nk simpan untuk kawin lakk..kelaka..haha

p/s selamat hari ibu untuk ibu ibu dan bakal-bakal ibu =)pung pung pung(bunyi bunga api)
     


160 comments:

Miss dorayAki said...

hutang nak kwen buatpe. t esok2 kne nanggung byar nye pulek. hahah~

Lieyly ︱ Alia said...

HAHA , xpenah dgr ag duit ptptn nk wt kawen , sbl0m2 neyh yg guna tuk benda laen ada ah , neyh ada pulak kwen ~

Pijahh' de-Arr said...

ehh muka kakak abag aku lahhh

gumihoo tuu..~~


hehheehe

Cik Azizah said...

hahah penjimat jugak si abu tu... nak simpan untuk kawen..bagus tu! ade perancangan..muahhaa

selamat hari ibu untuk ibu farid ya..:)

Far8 budak baik said...

doremon..tu ar pasal..haha


alia..dah tu..nk kwen cepat kot hak3


pija..pandai2 best ah cite ni


aziza..tu ar psl..tq..seperti seorang ibu lak ak mlm ni hak3

Bella Bell said...

hahaha..ni rasa nak kawen ngn farid ni..boleh?? huahuaaa~~


ehhh..kim salam kat kawan2 tu..jangan lupa suruh dorang BW kat belog saya..tQ!


^__^V

cik sakdi said...

hoi farid, bernas btol idea kwn ko tu,tp mkn megi jela spnjg sem.. hehe

InaAchik said...

sah korang sengal!!!

A'IM said...

xsempat nak kahwin duit dah habis..macam mana :)

Far8 budak baik said...

bell..orait2 no hal lahh haha =)


sakdi..sanggup je hahaha


ina..tahu takpe hak3


aim..korek ar yg mane boleh haha

syrupmasin said...

haha..larat ke nak simpan sampai kawen..nih baru dapat ta sampai semiggu dah nak habis :D

fiq. said...

ko tak de ptptn, ade pinjaman apa?

siot je kawan ko tu, kene bayaq balik kot ptptn tu, kalau boleh nak jauhkan..hehe

munna said...

amboi tersimpang jauh niat kawan far8 tu... tapi dulu kawan2 kak munna dpt je duit ptptn ada yg beli motor, handphone baru bagai

Ini Kisah Tia said...

haha . amboi , dah ada niat nak kahwin awal ke ? hehe ~ far8 , belog far8 ringan lahh . maybe sebab Tia pakai wireless kut . hahaa

Cikbeyla Nabiella said...

hahah.
cdngn yg mnrik!
nak buat gk arhh.
hakhakhakhaktuiii. :p

cucu umie said...

ehehe... pky ptptn kot..aku pon terpaksa pky ptptn gak sebb UPSI xad biasiswa pon..huhu tpy kalo maintain pointer 3.70 keatas jer, xperlu bayar balik wet ptptn tu..hahah, so skrng aku ad ah simpan sikit wet ptptn tu, boleh ah nty gne untuk nikah..wakak (benggong),,

apik pehe said...

haha..nanti kalo dah dapat duit tu jangan joli lak

cikmudatoxin said...

buat kawen pastu nak bayar balik , ternganga :O hehe

awEEN said...

la..tak terpikir lak duet ptptn tu nak simpan wat duet kawen..hehehe..tau2 abis je dijoli sakan..=)

cik teyn teyn said...

hahaha ..

oke jugak ah kalau die btol2 simpan utk kawen drpd die pegi beli psp ps2 bagai ..

hehe

haku suke part ,
bodoh tu simpan sikit.

haha . ok bai.

Cahaya Kehidupan said...

amboi2,belajar pun lum habis lagi,sibuk nak fikir pasal kawen ek...dah gatai ni...=P

Puteri Iqa Izyan said...

heh. tadek koje. ^_^

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

skrip kt atas mengader je ahahaha ;D

thanx utk ucapan tu dik..

ghost writer said...

lebih dari cukup tuh duit ptptn kalau nak simpan untuk kawen..leh rembat keta lagi satu..

nanti takde keje pon masih leh guna duit tuh untuk kawen aper...hihi

EZAN IDMA said...

tak sempat kot simpan wat kawen. haha

dayang said...

pinjam bank kan dapat. hehehe..GA tu orang yg bagi gift. klu nak gift tu kena join la buat entry.. huhu~

zati embong said...

hahaha.dulu time jat punya pt nk byar yuran pn xlepas tau.xdptlah nk smpan buat kahwin O.o

liyana said...

bestkan ade rumet gila2..teringt kt rumet plak,\..sob2

Fyqa said...

jgnlah guna duit PTPTN wat kawen. huhi. naseb gurau

Izyan Masri said...

KIHKIH.JAUH BETUL PERANCANGAN MASA DEPAN KAU.XD

ïêmå å¢klê§ said...

aku rasa xsempat kawen awek ko dah lari dgn duit ptptn ko 2..
hahah...

Mrs.Yie said...

jgn salahgunakan duit ptptn..hahaha :)

syazana.not.single said...

aku kena report dkat pegawai brkaitan nih.
salah gunakan duit ptptn.
hik3. =)

Cik ira said...

hahaha.. duet ptptipu nk wat kawen.. cukup ke bhai..

gambar gumiho 2... nomu nomu nomu chuayo

i am S!L4H.. said...

haha senang la gituuuuu

yatie Awang said...

bleh kut apply untuk kawin...haha

cik azeya said...

duit pt aku dah habis dah. tak sempat nak simpan buat kahwin derr.

eh. kem salam kat abu. (:

nano said...

oit,,,,,p pnjm ptptn tuh,,nti ley kawin dgn putri raja

angkasa said...

ptptn cmna nk apply tah.hoho

fadh leyanie said...

PTPTN okie lagi la daripada mminjam ngn AH LONG tak pon pura2 kena culik semata2 nak dapatkan duit untuk kahwin..T_T

Aisya J said...

hahaha comel je nak pinjam duit nak kawin! boleh la tu niat baik hihi :p

qlah said...

erk ? pulak dah . haha .

*moga ko berbahagis disamping ibu tercinta ;)

budak kampung said...

hahaha aku nak apply ptptn nak beli kereta boleh tak hahahaa

budak kampung said...

hahaha aku nak apply ptptn nak beli kereta boleh tak??keh3...pastu ko bayorkan ptptn aku tu hehehehe

kalau malas,jangan singgah sini
kisah sebelom & selepas kahwen
dunia facebook vs realiti

nur said...

haha.. memang lepakle camni.. semoga cepat2 le kawen bila dah duit banyak tu..

SYAFIQAHSALEH said...

alala..suka suki je nak gne duit kerajaan bagi :D

Ibnushukran said...

haaha.. good planning .. p nk simpan cmne ,tiap kali dapt ptptn kt hujung sem mesti da kering.. haha

Lulu Rahman said...

wah kreatifnye dak engineering ni . masa depan BAPOKKK cerah ni . HAHA

Far8 budak baik said...

syurp..tu ar..takut x sempat

fiq..ade je hahaha

kak muna..boleh ar beli bagai kn hehe

tia..niat yg baik x ley dilengahkn haha

nabila..jom jom hahaha

umie..tu ar pasal..mcm sengal je hak3

apik..hahaha..jom join

tosik..hahaha..nnti masuk lalat haha

aweenn..bila lagi nk joli =p

ameraaa...kene beli bagai pun hahaha k k..

kak caya..eleh ckp jelah jeless =p

iqa..tu ar

pink mama..hahaha..gatai sikit

ghost..tu ar psl...kreatif sgt hak3

ezan..tu ar

dayang..pinjaman siap hak3

zati..hahaha tu ar..

fyqa..hahaha

izyan..kau mmg =p

iema..tu kreatif sikit..

yie..hahaha peh peh

syazana...repot ar hak3

ira..waa tgk gak dy gumiho tu..

silah..senang cite

yati..haha

azeya..ok krim slm ti..

nano..kwin raja siap haha

angkasa..haha

fdhliyani...nnti kawen ngan anak along baru tahu hak3

aisyah..niat suci je kn cayalahh der

qlah..hahaha tu ar psl

dak kg..hahah dah dah..

nur..tu ar kn der..

syafika..sae suroh bagi hahaha

shukran..kering je..awl2 je poket londeh haha

lulu..bapok segala cerahh..
hahahaha

HEROICzero said...

nak cakap sikit.

boleh?

hehe.

gambar kartun mamat pakai spek misai janggut tu tutup tulisan entri. tak reti mcm mana nak tutup. boleh alih ke?

haslinda said...

x best la nk kawen guna duit hutang...nnt x pasl2 pas kawen,makan pasir je sbb duit hbs byr utang..better kawen guna duit titik peluh sendiri..^^

Si DauN CeRi said...

wooooo... berdosa dow guna duit ptptn buat kawen.. eh ke tak dosa ek? main sebut je nih. alamak berdosa la aku cmniii.. hahaha


*komen ape cmni.. kaaahhh!!*

Hayati Hamzah said...

utk diri sndiri pun xckup cane nk kawen pakai duit ptptn T__T

Cik Khairyyna :) said...

hahahaha...
idea ntahpape. lawak2.

Ery Farieha said...

hahahaha lorrr.
dah la ptptn tu hutang
hutang utk kawen?
hahaha so not cool ;P

Wani said...

eyhhh , macam kawan aku punya tag line . hidup biar gempak senang hati mak bapak . hahaha

Farhan Zulhusmi said...

amboi...pandai erk...
orang pinjam ptptn lagi xboleh kawen...sbbnya kena setelkan bayar cepat..

ezzah said...

haha . sengal pulak . nanti da kawen kena pikir bayar hutang balik yeeee :P

Miss Tira said...

Buat je pinjaman CIMB Express. Hahaha.

mayra aish♥ said...

sure ker dpt ptptn tu dpt simpan dwit tuk kawen?huhuhu ;p
x sampai hujung sem dwit ptptn dah abes :D hehehe

J.Syazwana said...

korang memang sengal. kentut busuk !
syuh. hahaha ! :P

~Nabilah~ said...

waa...prncangan msa dpn yg bgus...hahaha

mizzapple said...

duit PTPTN tuh org guna tuk study.
ni plan nk smpn tuk kawen plak!


lom sempat kawen duit da abs.
cm sengal jerk! huk3

naem glizzy said...

xpelaa.. niat suci tu nak kawennnn!! hahah!

czueka zulaikha said...

haha senget der korang..
oke jugak tu :P
yup study biar lepak result biar gempak! tehehe

Naddia said...

jpa laaa masyyukkk..leh wat kawen!

Hazwan said...

boleh jerk kalau nak kawen....
kumpul 2-3 sem..kongsi dua orang
save sket.....hehehe

p/s: aku ade last paper esok bro..hbs paper aku update ok...jgn rindu aku pulak

mcm ni lah said...

i follow you

mykhalis said...

ini mesti result gempak gile nie..hehe

KUREKURE COMEL said...

beb kawen pun nak berhutang...hehehe...


dah de duit depan mata.kompem dah lupa niat murni ni..hahaha...

cikcomot said...

hahahah.. kawen gune duit PTPTN.. mmg mabeles kreatif fantastik la idea korang.. aku nk wat jgk arr camnie.. hahah

Fatma Diyana MB. said...

haha. apa laa korg ni :DD

aiex sepet said...

layan GUMIHO gak eh?? haha

d_LA said...

naseb bek time dla dulu xde ipod ke ipad ke belekberi ke kalo x sah2 duit ptptn jd mangsa...tang kawen tu xlah..heheh

zOeY zAu YaH said...

bila dlt duit ptptn mesti pakat2 kelabu mata kan hahaha...adatlah

Ezay Hadry said...

ptptipu?? haha kawan ezay pn panggil cmtu...uia dapat ptptn pun tapi yuran mahal...cam tk cukup..tp nasib baik cafe jual murah...sem ni tak tau la camne..

Miss Shikio said...

saya simpan duit ptptn tu untuk bayar balik ptptn nnt

hahahahha~

Cik TeN10 said...

ntah2 tuan punya blog pn buat gitu tak?? kih3 O.o

cantekk said...

kawen pon nk pakai loan ke,,
wat yg wajib je lau bajet2,,
jgn smpai brhutang nk kawen, nti da bercucu pon tak leh bayar..

adan said...

ahaha... ada juga orang terpikir macam tu kan... ahahaha...

smart ar prinsip korang.. study biar lepak.. result biar gempak..! terbaik wooo..

aNiss :):) said...

perhhh... prinsip terbaek wok!! hehehe...

pissst : jauh nyer perancangan mase depan... hihihi =)

alexa yussida said...

mestilah ingat..eh ko tuka url ke?or tuka blog?rasa mcm dah foloe kut dlu :D

perghh..bagus gak idea smpan duit ptptn wat kawen,pastu dah kawen seksa jiwa nak bayar ptptipu tuh ekk:D

Solihin Zubir said...

kawen pkai duit ptptn.. rsanya rmai yg buat kot.. heheh..

Ain Zulaikha said...

hahahhaa kenapa mesti ptptn? mara lagi banyak dapat.. boleh kawin 2.. T_T

soffya cik bulan said...

haha, tu bukan bongok. tu kretif namanya. hu

Adeela Oh Lala said...

ehh kau memang suke hupdate blog cenggini kan? buat cerita lak..
mmg trbaik lahhh !
woi singgah la belog aku plak.. huhu..

Bigdaddyz said...

kah3 mmg sempoi habis....


salam:)

ini aku? said...

adoii ko ni. duit tuk belajar. buan suh kawen.

Jue said...

bleh plak camtu.. keje la dulu, pastu kawen guna duit sendiri, lagi berkat *wah.. pandai akak bg nasihat, akak sendiri kat kawen lagik.. wakakaka

Amoi said...

duit PTPTN tu mampu beli rumah kot!

Anati Soki said...

super kreatif!!! ehhehehee.. pakai duit ptptn buat blnja kawin!! terbaiklah!!

KUREKURE COMEL said...

beb...lobak pun kyg...hahaha...

nulhazwany abdul malik said...

lepas ni ptptn kena tukar nama.
bukan tabung pendidikan dah, jadi tabung kawen. ^^ hee

MR. SYAH said...

hahha.. aku pinjam ptptpu nipun xcukup nak buat belanja.. apatah lg nak kahwin.. keh3..

**::CIKNUURUL::** said...

uiii,.andainyee mmg ditkdirkn duit ptptn tu untuk kwen,dn xprlu nk byr2 hutang,algkah bhgianya hdup,.hahaha,.adoii,.

combi said...

hahahaha..nape letak sin tuh utk dialog cam2...haha..

azalia hjsalleh said...

haha lawak~
t lepas kawin kena byr gk duit ptptn tuh.

Adibah Ishak said...

eh tak baik tu salah guna kemudahan yg digunakan..hoho!

cikida said...

whoaa..ko ni..kentut2 plak.hehe..adik,,adik dah ade calon ke nak kawin nih..haaa.jgn lupe jemput ye...kui3..=p
apply la pitipitipu tu,gerenti masyukkk..kuang3..

| gad1s s0ypans | said...

hebat kan minda2 engineer masa depan......

dpt ptptn wat kawen......
dpt gaji bayar ptptn.....
hikhik....

recyle blik annn.....????
gempak....!!!
c(:

majukan student engineering untk masa depan......
(=
ahakzxxx,

apik pehe said...

join?hahhaa..abeh doh duit ptptn

nurkaloi said...

hahah
kaloi simpan wit pnjaman beli peti ais kat rumah
hahaha

♥e'in♥ said...

wah!!!!!! teruk taw ko nie.. wet ptptn nk wat gune kawen.. kakaka..

CintaZulaikha said...

hamboi matlamat...tak bleh blah~~LOL

Suhami Ahmad said...

erk!...nak kawen pun berhutang?

deeya said...

PTPTN tu hape ?? duit eh ?? haaaa kowang pinjam la , pinjam benbanyak ..

kang da keje pergghhh ! siket punye senang nak bayar balik taw .. huhu ~

ABU said...

happy mother's day.. :)

Hanis Azla said...

asalkan boleh bayar balik ikut waktu yg ditetapkan.. nak buat apa pun dgn duit tu terserahlah kan.. tp klu tak perlu rasanya tak payahlah memohon.. bagi peluang utk org2 yg memerlukan..

ABU said...

blh kalau pandai bejimat..hahaha

sarah mohamad said...

duit ptpk pun tak nyempat nak rasa dah habes. kuang3

Nurul Afifah said...

agagaga..lawak2..ptptn simpan buat kawen..haha..best ar membe mcm tu.!

*luv Syahnia* said...

dik, byk bank kat luar sane
leh wat pnjaman..
jgn riso,haha


p/s: kasihnya ibu hingga ke syurga
*amat terharu dgn dentuman bnga api tu..cam tepuk tangan je..kihkih*

Shamsuddin Amin said...

tuk kawen...???
x boleh wei... hahaha
tuk kawen biar la yg bukan hutang ye..
bru berkat...^^

slamt hri ibu...

Arief Arf said...

kahwin pakai duit ptptn?
hahahaha
ramai yang dah nak beranak pinak dah tapi hutang ptptn tak settle lagi.
hahaha

deDetz said...

kau seja lah macam tu Far8..hahahaha =DD

m!3yr4h_LolLy said...

tak penah dibuat org. hee. eh, tapi mieyrah pnh dgr 1 cite, ade pelajar guna duit PTPTN to buat hantaran kawin.. kikiki

YOUsoF said...

Prinsip korang memang superb!!!



Niat kawan ko lagi la teramat 'suci'.. ;D




Wanita : Selamat hari ibu, sayang insan yang bergelar ibu tu tiap detik ye nak.. pung² pung (bunyi periuk dapur diketuk oleh adik ibu)

SiS NaD said...

SalaM...

MaSiH LuM LuNaSKan LaGi PTPTN Tu.. HuHu!~

apik pehe said...

bohh..update2

Raihana Izzati said...

PTPTipuN.

raihana said...

ouh.sy tak dapat ptptn dapat mara..
haih mcm mnbe nie?
huhu
mmg kreatif gle nk smpn duet ptptn tok kawen..
agak bile lah bole kawen tu..
hihi

nona hidayah said...

hahaha..kretip2 betol budak2 zaman skrg..ngeh3x..kenapa la dulu aku tak penah nak pk mcm korg..haha..

x abes sem lagi duet ptptn da abes..hehe

nub said...

kawen jgn tak kawen

iniialahaku said...

nak kawen xpyahla brhutang...nnti dah kawen lgi truk tgggjwab...

eh2...ckap cam dah brpngalaman...hahaha

Nadia Mashuri said...

hehee..
rindu lah dgn ragam kwn2 yang sengal2 ni..
=)

l a l a , S h a h e i l a said...

bek kawin pinjam pa&ma je.. ^^

Amirrah Zawani said...

duit ptptn tak sampai akhir sem pun dah habis.. nak buat kawen mmg tak dapat la =_=

mie said...

fuh!!
bagus la..
guna peluang yang ada..
oh duit ptptn

Diyana said...

duit ptptn tu untuk apa sebenarnya ?

haha,guna je lah tuk kahwin

Scya Lollita said...

ko tengah lamar aku ke ? muahaha

MamaEma said...

terima kasih dtg ke blog saya..

Amoi MiyaSya said...

giler la weyh ! hahaha .
lepas kawen tak pasal je kne byar hutang :D

Cik Tie Berbicare said...

wahh nak buat jugak lah:P
well well, saye pon tak lama lagi masuk UIA :P HAHA

Encik Psychopath said...

yg melaburkan ptptn dalam makmal pemprosesan ganja pun ade.

siap kene tangkap lg.

chemay said...

yeahhh!!
simpan buad kahwin
haha :P

gigiAriEma said...

hahaha..bole lepas wat blnja jadi ar.. :P

ezah eiza said...

cehhh,, mmg nk kawen sgt laa kn gune wit ptptn tuh,, t berjangut nk bayar blik...=p hhahaha, weyh2,, aq xslh blog taw, (jd xyah hntuk kpala) hahha,, dh laa, pngil aq gg arnab,, heee

ENCIK TIKUS said...

pes time dengar, tapi kalau apply untuk beli kereta evo sedap jugak

aiman rashidd said...

thanks wehhhhhh , sorry lately tak main blog , sibuk kerja , baru dapat terjah :) nalas komen !! have a nce day !!

~kuyam~ said...

hahaha!kelakar la pic tu...xkan guna duit ptpn wt khawin?kreatif2 :p

Dea Zuelaiyka said...

Wahai lelaki sekalian,Kawin biar ikhlas jangan berhutang :)

zaty luvlianncezzz said...

haha.sempat ke tgu smpai tyme kawen

=P

Mari menghayati di cni
new hope

ika said...

omo ! buat kawen ???! terokkk !

syairahmohdanuar said...

haha.terbaik ah simpan ptptn untuk kawen >.<

fatien ! said...

hahaha, memang kretif.

kay_are said...

boleh ke? baik wat loan je.. lagi senang kot.. ahakz!

kiwi said...

haha..aishh..duit pt gune wat belajar la..nti kerja duri sendiri bwt kawen bru masyukk =D

aniswany said...

SANGAT KREATIF PKIR CMTUH.THUMBS UP

YOUsoF said...

Hahaha farid budak baik sudah tidak rajin nak balas komen² kami.... ;DD

cik bahulu oren said...

xbest la wey kwen guna wet pt
nnt tiap2 bln kena byr ansur2
hahahaha

ira-yoshida said...

nk tanggung anak dara org guna tunai lah.. hoho

:: noremy bte rahmat :: said...

heheheheh..ada ke wat ker?


p/s:BW & folo..meh la jenguk sini!salam kenal.. (^_^)

Anna King said...

hehe... ada ke duit ptptn nak guna untuk kahwin... dia ingat macam pinjaman bank gamaknya...

Mawar Berduri said...

itu bukan nak senangkan kawen tu.. myusahkan lagi lepas kawen adalah.. hee..

.m y z. said...

haha kalau apply ptptn alamatnya kita hidup utk bayar hutang lah T__T

BlueberrY CheesE said...

hahaha. kawen guna duit ptptn samalah dengan buat loan atau pinjam ah long =p hihihi. kena bayar balik pastu. hehe

CikPuan Fara said...

hahahaha sabar je lar. xkan kawen pn hutang bro. x cool lar heheh

Hanim Mahali said...

kreatif sangat member dia... LOL

shekyn chipsmore said...

gila heebbaatt rncngan dia!!!ak respect dia..tapi ak kcian at mak bapak dia kena tggung dia lak..ada kew mcm nie??lol!!haahaha

fara ain said...

x ckup oit guna wit ptptn utk kwen hahahaha,...
nk mkn pon seksa guna wit pt ni..