Friday, June 17, 2011

hero curi-curi masuk asrama perempuan..haha!!


assalamualaikum..dah lame x berblog..bab jaga isteri..ramai sangat..haha..minta maaf kalau ade salah..hehe..nk cite sikit..selepas kitaorg dah abis exam midterm hari tu..kitaorg tak tahu nk buat ape..jadi malam tu kitaorg pun wat satu projek..curi-curi masuk asrama perempuan....kreatif tak kitaorg??haha..pukul 11.50 pm..kitaorg sempat berbual..bace ar..jgn kutok dulu..haha

aku ali abu berlari ibarat dikejar hantu..redah semak, masuk gaung, lompat pagar, terjun kolam....setelah letih berlari, sambil memandang kanan dan kiri, kitaorg pun berhenti..

abu : " letih lah..berhenti lahh kejap.."

aku : " muka hensem hensem panjat pagar..jatuh saham gua beb.."

ali   :  " -- , -- " (buat muka begitu-gitu)

abu : "ali!! asal wat muka mcm tu?? -- , --?? "

ali   : "terharu ar..first time kot masuk asrama pempuan ikut pagar mcm ni.."

aku : "x pyh nk terharu sgt lah..mak gat mane nk bagi masuk kat budak lelaki tgh mlm gini..grrrr"

tiba-tiba ali menjerit..
ali   : "uwaaaaaaa!!..awek mana nak mandi tgh tgh maLam gini??" (nada pasrah)

aku : "laaa..kita dtg sini bukan nk ngendap skodeng bagai..x baik lahhh..dose woo..kau tu dah ar x  
         cukup umur!"
ali   : "cakap baik sikit..aku x cukup tinggi je bukan tak cukup umur!..haih"

abu : "eleh aku..kau cakap je lebih...yg kau ngendap cikgu hot kita mandi hari tu hape?? grrr"

aku : "abu..kan mlm ni kita nk surprise birthday awek kau..jadi kita ngendap dy jelahh..senang cite.."

abu : "haha..aku lempang kau karang!!..grrrrr"

ali   : "weh kek dalam kotak ni aku rasa dah tertonggeng tonggeng dah bab kita lari tadi"

abu : "takpe2..kek x penting..yg penting hati.."

aku : "haha,,membebel je..cepat lahh..nk pukul 12.00 dah..telur tepung semua dah siap!!."

abu : "weh!!baling telur tu lembut2 sikit ehh..awek aku tuu..."

aku : "yelah yelah..sayang sangat awek dy uh, baling kek jelahh..haha"

seee..dasyat tak cinta si abu? sungguh mendalam kn..pehh..kalau ada lelaki yg masuk asrama korang..x pyh lah pike org jahat..tgk kitaorg..sopan je..niat suci murni je..haha..jangan pukul dulu..tanya ar dulu..kepada adik-adik, jgn ikut abg-abg korang ni..sumpah tak betol..haha..satu lagi..niat aku berblog sebab di hari tua kita nnti..aku akan bace balik ape aku tulis..ketika itulah aku senyum keseorangan tanpa gigi..kn??haha..k see ya


102 comments:

adwafarahin said...

chenta mati nie..bravo2!

niat suci?
*erk?

cikida said...

senget nye adik niii..grrr...sampai begitu-begitu ye punyer lah baik tulus suci punyer niat die..ahaha...xleh blah !=p

Cik Azizah said...

mak ai..niat suci ke mcm tu..grrrrr!! kesalahan ttp kesalahan..hahaha

syrupmasin said...

haha..bagusss :D

cucu umie said...

hahaha..bgus yer cinta abu,..wakak tpy masuk tympt gurl salah dok.. kalo tmpt aku dulu memang xad asrama perempuan semua lelaki..hohoh

Izyan Masri said...

MALU LAAA NAK BACA BLOG SENDIRI BILA DAH TUA NANTI.KAHKAH XD

Cik TeN10 said...

haha.. oo ini keje korg mlm2 ekk.. haha nt anak ko bce msti mengucap pnjg je dia.. then dia bermonolog sndrian.. " tak hairan la kl aku pn dua kali lima je.." kih3 gurau je k ^^

HonEyBuNNy said...

hai hero idaman melaya.....haha...

adehh...baca blog bila tua nanti....maloo lak nak baca apa y d tulis time muda2...hahahha

Lieyly ︱ Alia said...

HAHA , memang aku mcm nak lempang kau lah abg...abg aku hero ^^

HAHA , xcukup tinggi ka ali tuh ??

gilaa bet0ii..gagah p terjun kolam noh..

Nadia Mashuri said...

ada ke org yang sanggup buat mcm tu?
hehee..
=)

FizaFizz said...

wahhh..kau, gigih masuk asrama pmpuan..kim salam ali ea..hahaha *tibe2

syErAh said...

dahsyat ar penangan cinta tuh!haha

erh...dah tua nanti kot2 lupe password or name blog...hee

Si DauN CeRi said...

tehehe.. ade ek dak laki ceroboh asrama pompuan dgn niat baik? tak pernah pulak dengar.. hahaha



syg betul abu kat makwe die eh.. sweet jugak. hee

Cik Tie Berbicare said...

siyyes ke korang ? haha ke rekaan nie ? LOL btw, best :P

ïêmå å¢klê§ said...

terharu aku niat suci korng2 ni..
bertuah awek die :P

tia @ Ini Kisah Tia said...

mak aih , lame bebenao tak hupdate . hehe . huishhh , cinto sejati lettew . bhahaha! jangan amalkan oke . kang tak pepasal , awek lain lak terjumpa ..

Simpan Kecantikkan Hanya Untuk Suami

~~Ticer Wann~~ said...

heh sejatinya cinta tu..hihi

jemput ke blog

Teringat zaman kanak-kanak

Pandai-pandai la jaga diri dan iman

Andrik McVean said...

hi there i have just followed your blog and i hope you can follow me back..i like your blog...i will be waiting you in my blog..cheers

alyaclumsy said...

fuyooooooooo~ bestnyaaa awek deaa :D hahaha. rasa mcm nak tau je endingnya, ekeke. tak kantoi ke weh? aha. nk ngorat abu boleh? wakakakakka

liyana said...

citer btulke?
brani btul..

d_LA said...

aku suke style cinta cam abu tu..nakal tp suwittt..hahaha..

ABU said...

sayang sngt la si abu tu hahaha..
abu? hahaha

adan said...

ahahaha.... yang penting NIAT..! kah kah kah... cinta sampai mati kot abu ni..

Asyila Zainuddin said...

haha.. ade ke org wat camtu? berani mati gile..

IMANSHAH said...

apa ada kat hostel pempuan yek?

kiwi said...

sweetnya bf dia..klau kantoi ngn warden tu..hbs la..hihi ^^

iekasub said...

macam sweet la pulak.hahaha :p

nawal addina said...

senget jeah ! -.- hahaha

Rtp Farra Arisha said...

omgg pengsan -,- hha.

YOUsoF said...

Hahha. tapi kalau kantoi ngan mak gad sah² dia ingat korang nak skodeng pompuan dalam tu. Tak layan ko alasan korang walau sesuci mana.. ;D



Kalau aku masih ingat password, teringin jugak aku baca blog sendiri nanti hehhe... Harap² panjang umur...

J.Syazwana said...

Fuh lama betol hero menyepi nih. hahaha. hoi tak payah nak murni sangat niat tuh. tuh kire menceroboh jugak. huahuahua !

J.Syazwana said...

Fuh lama betol hero menyepi nih. hahaha. hoi tak payah nak murni sangat niat tuh. tuh kire menceroboh jugak. huahuahua !

syud said...

hahahaha..tapi knapa nak sambut mlm? iang kan ada? abu..abu..(sambil geleng2 kepala) hehe

Mawar Berduri said...

abu..abu.. nah alamat rumah saya.. krg besday.. wat surprise mcm nie gak okay.. hee..

safiyyah osman said...

hahahahahaahaha.....sekali update..pecah perut akak bca.

sibuk sgt ka farid smp jarang bebeno update blog.

take care okeh.


p/s :: akak org kedah:)

schaze zainn said...

beraninya curi masuk asrama perempuan.

tp sweet gak, wat surprise kat gelpren..hihi

Shamsuddin Amin said...

brani tahap gaban...
haha
naseb la ak x pernah panjat pagar...
date kat pagar je... LoL

Cik Aish said...

ni kalau sok da tua nnt, baca balik kompem gelak.. hihi..adesss

yatie Awang said...

apa2 pun tak baik tahu...hehe

Alynna said...

haha..
sweet kot kalo dpt bf mcm nih...

Miecyber said...

Fuyoo.....

Cipan liar

ghab van hal said...

kool..

fadh leyanie said...

so romantic that ABU...
kna tangkap ngn mak guard lagi...romantik...haha

syAzAnA said...

kalau ada lah kan laki macm ni, terharu plus geramm. hhaha. ngeng.

syAzAnA said...

eh, pakcik, aku follow kauu. wee~

M Fizan said...

haha..sweeet gitu..tahniah2 :)

♥e'in♥ said...

cinta matiku laa nie.. wakakakaka..

Nurnajwa said...

Hahhahaha, igt nk tgk ank org mndi XD

Sweetnye la hai si abu tu~

[sutera kasih] said...

crita betul ka x ni??konfiusss hehehehe kalo betul pun, sweet la jgk tp salah tetap salah masuk kwsn dilarang haha

.m y z. said...

HAHAHAH sumpah lawak gila! tapi ni kisah benar ke? kalau betul2 hang buat lagu ni, ish tak pasal2 kena tangkap nanti, naye je. haha

buDAK keCIK said...

pergh, mmg haru la kalu ak dpt kwn spesies cam korang ni sbb ak ni spesies suka mndi tgh mlm..

xpe2, lps ni tobat dh x nk mndi mlm. haha

Fyqa said...

errr

ade lgi ke org mcm ni?

;)

~SaL IjOu~ said...

mmg best bila baca balik blog@diary yg ditulis 10 tahun yg lepas..tp kalo tunggu tua lagik best kot..senyum keseorangan tanpa gigi..haha..bunyinye mmg mcm best =p

HAZWAN17 said...

memang terlebih kreatif kau bro...
klu nak masuk dengan senang kene menyamar dulu..pakai bajukurung ke

Bella Bell said...

ok.. sangat sweet la korang ni.. niat suci murni je kan? heheheh!!~

kek tak penting... yang penting hati.. ^^

nona hidayah said...

ooemmmgeeee!!

gatalnyer korang..ish3x..seb baek x kena panah petir ms tgh skodeng tu..hahaha

ini aku? said...

ini betol kah? beraninye ko.

Aisya J said...

entah entah awek abu tu mak guard tu ennn. tu yang lepas elok jee :p

BlueberrY CheesE said...

hahaha!sabo je lahhh. kalo nak wat suprise pon, itu dah menyalahi undang2 tu. kalo terkantoi kan susah. hahaha

RaraTan said...

ish3. taleh tgu besok pagi ke itu mudak? hahaha!

deDetz said...

adoyaiii..
pasal itu jak punnn..ngahaha
mana2 sejalah kamuu~
yang penting bahagia~ =P

HEROICzero said...

dulu masa @ asrama, pernah masuk.

tapi itulah.


nak skodeng sebenar nya. keh3x

Sufy said...

hehehh...bagus, yg pnting niat tu kena betul..:)

Wani said...

kahkah .
sanggup siot , wawawa

ain revival said...

muahahha..mmg la romantik tp romantik x kena tmpat..kalau lpas dek warden n student len ok laa.tp kalau kantoi naya laa~haha

teyn teyn said...

000000oooo... kaki skodeng ???

hahahaha

niat suci eh ? siot je..

SoLy SoLicious said...

hahaha....wallaaaweehhh~

ibnubaba_04 said...

haha..jahat giler ko ngn kwn2..
seb baik asrama aku dulu, x penah cmpor ngn pompuan

azalia hjsalleh said...

ingatkan nak buat apalah td
so sweet ;)

apa sambungan dia? menjadi ke prank tuh?

THE LEKAT LEKIT STORY said...

tetap salah walau niat baik.. kekekeke

meaw said...

niat suci tapi macam-macam nohhh.hehe... cinta sungguh ni,kekekkee!

cik azeya said...

aiceh! weh, haram tau masuk sesuka hati walaupun niat murni. aku repot kat mak gat. :p

Scya Lollita said...

KO nk taw x.
ak tringat kes budak laki msuk aspuri .
lepas tu trus ade kes org mnyak -.-
dah la mse uh trial pmr .


tp sbb bnde tu la ak stay up malam2 study mse sentri ;D

Scya Lollita said...

KO nk taw x.
ak tringat kes budak laki msuk aspuri .
lepas tu trus ade kes org mnyak -.-
dah la mse uh trial pmr .


tp sbb bnde tu la ak stay up malam2 study mse sentri ;D

TiKa LEh said...

hahah..dh tua nt mesti malu kenapa aku mcm tu dulu..kehkehkeh

chemay said...

terbaek laaa..
masuk asrama pempuan
hahaha

Raden said...

rumantisnye abu...meh la skodeng saye..

L Y N said...

"Aku x ckup tinggi jer, bkn x ckup umur" hahahhaha lawak weh.
suweeet nyee abu tuh :D

Sronok kan blogging? nanti dah kahwin, g tgk dgn anak bini smua zaman ayah nakal2 dlu. mst gelak x igt dunia.

apik pehe said...

hahaha..kalau dah curi2 masok asrama ppuan tu..memang takder langsung nk tanyer dulu..kena terus belasah..hahahah

waeda alias said...

haha. sanggup.. neway jgn kne tangkap ngn guard sudah lah. hehehe

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

kalau kena tangkap pastu kena gantung berhati sucilah korang kan ~heee

munna said...

peminat cerita korea ke farid...byk gambar drama korea je ni...

Raji and Yeen said...

niat dia ada banyak tu..
tak dpt nk detect mana satu sebab utama.. hahaha

iniialahaku said...

sucinya cinta yg dilemparkan...hahaha...

kang silap2 mandi wajib nak mnyucikan diri ni ha....errr...dah abaikan...

naem glizzy said...

oh camtu rupenye cinta suci. ahahah! niat ceroboh asrama pon suci jelaa konon ahahah gilerr :P

KinosKoko said...

wow..x kena tangkap lak korg kan..hehehe

zazaw said...

mak haiii
gile berani lah heh
cayaalahhh

Liyana Zahim said...

Ooo.. Ni kije ko ye? Aku repot kat pak gad plg garang kt UIA tu.. Ko knl x? Hahahaha.. Aku dlu anti pak guard! Sbb tu aku bangga kuar UIA bawak bpuluh2 saman.. Oit.. AKu senior.. Ko kne pgl aku kakak,.. Hahahah~

CintaZulaikha said...

suci murni pon klu dah kena tangkap..mendapat la jawabnyaa....kiki

nurkaloi said...

hahah terbaik !!!!
kalau kaloi tak smpat nak tnye
terus kasi belasah jerk korang ni sume
hahahahaha

ayie said...

hahahhaha.. apa punye pakwe kenekan makwe sendiri..hehe.. dah la buat reramai..

Miscellaneous Smiles said...

mengapa muka abg aku ada sini erk..~~

za said...

hahahha... vavvavavvavaa

vampire's lovex said...

pehhh sayang gila abu kat makwe dia..pehhh pehhh...terbaik !!


sayang,tapi x kisah lak awek bau telor nnti hahahaha

Hanim Mahali said...

niat suci tapi cara salah... tak boleh!!!! rasa cam nak lempang pukul segala bagai lah... boleh??? hikhikhik

FARAH IZWANI RAMLI said...

haha.
niat suci.
tapi cara tak suci. kehkeh

shekyn chipsmore said...

ko nie gila cita korea ka??semua gmbaq penuh owg korea ja..hahahhahh

dalam haty da taman doe!!wakaakkakak

klo pakwe ak buat ce gini ak sekeh pala dia..esok2 pown bole bg cake uh!!x terharu pown..lalalallalla

Amoi MiyaSya said...

again ! merepek je kau nih . seb bek aku tak stdy kat uia XD

deeya said...

abu ngan kau orang mmg buang tebiat kan ?? eh ! kem salam ali yg ta cukup tinggi tu eh . keh keh keh !

Cahaya Kehidupan said...

ye atuk farid yang banyak cakap..banyak betul idea before exam kan (mata kat atas tangan kat dada...) =P

i am S!L4H.. said...

ni mcm bercampur baur je motif. hahahaha

eyjalukman said...

nat suci lah sngt kan ? haha;D

papepun , suka baca ayat last , senyum tanpa gigi . hehhe ;P