Tuesday, June 21, 2011

tengok awek cun punye pasal sampai langgar pokok!!grrr


Assalamualaikum..maaf sebab tak selalu pi blog korang..blog aku ni pun semakin dilupakn..grr..haa haaa..nk cite sikit...

ketika ktorg sedang menunggang motor..aku dan ali..otw balik dari mc'D..
abu takde sebab tidur kat bilik ketika ini..haha

vroom vroom..bunyi moto..dasyat bunyi nye..padahal EX5 je..haha

ali : "aku aku..laju tak laju tak? "
aku : " laju ape nye..bawa motor macam pondan je!! "
ali : "yelah..nak laju lah ni..grrr" , "siaplah kau aku!!haih"(dalam hati marah)

vrommmmmm vrooommmm vrooommmmmmmmmm

aku : " aliiiiiiiiiiii !!! agak-agak sikit..aku belum kawen lagi tahu tak..huh "
ali : "haaa..cuak! cuak! macam ner..laju tak?"
aku : "ye ye..slow lah..lampu merah kat depan tu.."

ketika menunggu lampu hijau..seperti biasa lah..mesti ade awek cun2 yg berhenti kat sebelah kn..ketika itu lahh ali naik gatal..ngorat siap..aku sopan je..haha=p

lampu hijau..

ali : "cool jugak ek tgk pempuan bawa moto..kejap kiri kejap kanan..grrrr"
aku : "itu tak betol name nye..haha"


tibe-tibe ada awek cun tergelek-gelek terkedek-kedek berjalan dari arah bertentangan..

aku : "ali..slow sikit awek kat depan tuu..se sloww yg bolehh lah org kate."
ali : "ye ye..wahhhhh!! lawa gile!!"
aku : "haah lahh...waaaa bidadari dari gunung mane entah"

aku dan ali pun menatap mata si gadis itu habis-habisan..tanpa menghirau kan pokok menunggu dihadapan..haha..tibe-tibe..

aku : "ali!!pokok tu pokokkkkk!!!"
ali : "aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!huh huh..nasib baik sempat elak.."
aku : "huh  huh..lain kali..x pyh nk gatal sangat lah kn huh"
ali : "aku gatal kau ulat bulu!!haha"
aku : "aku sepak kau karang..haha" 

kitaorg pun selamat sampai dibilik...abu pulak setia menanti kepulangan kami berdua dan menanti kepulangan big mac yang di ngidam kan nye..haha..macam org mengandung je abu ni ek??..haha k see yaa..

p/s..budak blog ni nak exam final dah..doakan aku yer..wish me luck..tq! =)

151 comments:

Si DauN CeRi said...

tu nasib baik tu tak langgar pokok.. kalau tak, memang waalaikumussalam la jawabnya..hahaha


gudluck xm, time xm jgn pulak dok sebuk usha awek.. :P gurau je.. heh2

adwafarahin said...

sebaik langgar pokok klu langgar lari camne? haaa sape nk jawab?

far8 gudluck exm! :)

cucu umie said...

hahaha..untung langgarpokok kalo langgar tebing tadi mcm mane lh..aku pon tak thu.kuikuik

Lieyly ︱ Alia said...

ciss , gatai betoii ang neyh abg...xjadi hero lah mcm neyh...

HAHA , xsah kalau xdak abu dgn ali...

cuba tmbah satu watak lg , alia :D HAHA !

all the best yaw for exam :)

Cik Tie Berbicare said...

haha , gatal gatal :P All the best exam ^^

diana said...

langgar pokok tak masuk longkang tak pe lagi..
kalau masuk longkang jenuh kena samak la korang..
heheheh

syErAh said...

cool ah klu laki langgar pokok...haha

*gudluck exam! dpat pointer tinggi ak belanja aikrim..haha

Suhami Ahmad said...

kalau tak amek exam kat spital kan...

Shamsuddin Amin said...

lain kali
mata tu keep on the road...
hahaha

papepon..
gud luck bha tuk exam ko...

tomato said...

hahahahaha ! gatal lagi ... ;p

Raji and Yeen said...

weh camner kau elak pokok tu pakai motor? hahaha

atiqah~ said...

haha..
naseb baek sempat elak..
kalau tak..kesian budak mengidam u..
haha

ghab van hal said...

lol..amalkan selalu..:D
aku pon selalu buat camni jugak dulu...kekeke...

Cik Aish said...

nasib bek langgar pokok..klu langgar aku td? rasa2 apa patut aku buat? hahahaha..

ecah mashuri said...

perghh...kenangan ko langgar pokok ni patut dibukukan weh.haha

RedVixen said...

ish3... kesiaannn pokok tu... dah duduk tepi jalan pon kena langgar lagi... hahahaha

echaRierie said...

hahahaha..lain kali jgn nk gtl sgt kat jln raya..padah nt..hahaha

ok2..all the best in ur exam ok ! :D

nawal addina said...

haha , tu baru lnggar pkok ! kalau lngar anak org cane ? ;)

gud luck ! :)

syud said...

hahhaha..kantoi ! far8 gatal..
wekkk =p

keje nak ngusha anak org jerr ..ish3..
hahahha


btw..

gud luck exam... :-)

yatie Awang said...

kalau nak gatai pun tak apa, tp biar orang belakang sudahlah...yg depan consentrik dengan pemanduan...haha

daylachan said...

padan muke!*akulah orang yg diganggu tuh*

Izyan Masri said...

KAHKAH.LAIN KALI JGN LANGGAR POKOK JE.LANGGAR SEKALI YG LAIN XD

Syahirah Suhaili said...

nasib baek xeksiden..haha..lau x,susah la nak final exam..haha..awek cun punya pasal.. :P

teyn teyn said...

ewahhh ewaahhh...

menatap indah smpai pokok pon ta nmpk ..

psst.. ntah2 abu mmg mgandong kot. hihi

buDAK keCIK said...

ye ke tu manusia? entah2 betul kot bidadari. bhaha..

ko ni btul2 langgar pokok ke x? kompius ak. tetiba slmt sampai blk bwk bic mac lg. kui3

Cik Bidadari said...

bagus gak si abu tu minta beli big mac... dapat jumpa awek cun atas jalankan,...? heeee...

selamat menjawab paperlah ya....

Nadia Mashuri said...

hehee..
nasib baik lah..
=)
gud luck yaa..

ghost writer said...

kalau ye pun nak exam kat spital jangan tunggang macam tuh..bagi cecah lutut lar beb..leh gak kita tambah rencah dalam sup gear box korang..haha

Miscellaneous Smiles said...

kakak aku tuuuuuuuuuuuuuu..~~

SoLy SoLicious said...

nasib la xcium pkok 2,,xpasal nnti dpt kiss free..haha

najihah sahami said...

hahhaaa...sy la tu..:P

aLya maNip said...

isshhhh..seb baek smpat elak..hihi..

btw, gud luck exam :)

cik ayin said...

pempuan bawak moto syok...bajet gila..huahaha..


gud luck ye :P

Pojiekyra said...

hahaha selamat kamu n kwn kamu xcium pokok kt depan tue..free3 jew g klas mulot bengkak :D..papew pown ati2 taw bw motor lainkli :)

thanks for visiting my bloggy..
salam perkenalan ya :)

YOUsoF said...

Aku pun suka tengok pompuan bawak moto ke kiri ke kanan.. comel lagi bergaya! hahaha.

Aku pernah moto bas ikut kiri, tiba2 kat depan ada dahan patah. Bertuah sungguh aku sebab tak sempat mengelak..


Yang terbaik Farid!

Kaoshi said...

good luck for exam
Sila lawat: Kaoshilogy

zazaw said...

kalau lah big mac tu kau bg aku
alangkah indahnyaaaa
aku lama tak makan mekdi
ahahahah

gud luck :)

ku-cit said...

pompuan plak ske tgk aku bawak motor..ahaha

ku-cit said...

pompuan plak ske tgk aku bawak motor..ahaha

Rtp Farra Arisha said...

sampai camtuh sekali ehh?
haha.

ps: best of luck from me!

aniswany said...

kesimpulanya kt cni ,far8 mata keranjang.hahaha

IMANSHAH said...

good luck bro

syAzAnA said...

ishh, kau ni. dah lah nak exam tuh, hati2 sket wei. ^^

wish u all the best!

**::CIKNUURUL::** said...

siannye farid,.hehe,..nsib xde pape,.isshh,korg ni,.baye tau x,.jge pndgn mate tu,.ekekek

syira slyfix (: said...

gud luck 4 ur final exam . (:

ABU said...

hahaha nsib baik..

abu mcm orng mengandung..hahaha

ini aku? said...

pokok tu cantek jugak ka? adoii korang ni hahaha.

lella lala walaa said...

alaa ,, dah name pon ulat bulu kan ? mmg xdpt elak laa ... hahaaa

vampire's lovex said...

hahaha..tah pape..atas motor pon sempat kecoh2 lagi..kahkahkah...

lawak...

Asyila Zainuddin said...

haha.. nasib tak langgar pokok tu.. kalo x, naya je.. ngee..

HonEyBuNNy said...

perempuan bawa mmg cm tu...

berayu2 la konon...haha..tapi akak xmcm tu k..remmmpit...uhuhu

yeahhh..nak exam nak cuti...huwawaw...all the best..ingat...naikkn pointer sem neh.ehheh

Bella Bell said...

hhahahahaha... ok.. amat kelakar......


nasib baik selamat tau... :)


good luck weh.. buat betul2 utk exam nanti...


^^

emieysandra said...

cantiknyer awekk..berbaloi la lnggar pokok pun ;p

iekasub said...

nasib baik tak langgar pokok. kalau tak, xdpt nk jawap exam.haha. good luck! :)

czueka zulaikha said...

haha bru aku taw knp laki slalu lnggr pokok :P

anyway all the best fer exam yea :)

czueka zulaikha said...

haha bru aku taw knp laki slalu lnggr pokok :P

anyway all the best fer exam yea :)

czueka zulaikha said...

haha bru aku taw knp laki slalu lnggr pokok :P

anyway all the best fer exam yea :)

J.Syazwana said...

mane ko taw entah2 abu memang pregnant. kah kah kah !!

oi gud luck lah hero. study2.
jangan merayap jek :P

alyaclumsy said...

wahaha, suka buat gimik kn. ingtkn dah betul2 kena langgar pokok. i penah langgar tiang woo. kt kepala lagi tu, hahahaha. -___-
gudluck for your exxam ya :D

nurfatiha blacky said...

hahaha. kenapa tak langgar terus. kl tak boleh skip exam. hehe. btw. good luck exam :)

~SaL IjOu~ said...

Hehe..nakal betul kamu2 sekalian ye ;p..best of luck exam! =)

HEROICzero said...

hahahahaha celake. kau jek rajin update blog kannnnn??

gud luck !

L Y N said...

Nasib baik laa x langgar itu pokok ah.. hahahaha. GUD LUCK for final :)

M Fizan said...

har23...teruk sangat tu sampai nak langgar pokok...usha, usha jugak..rumput di bumi, tengok2..hihi..gudluck untuk exam..all the best~

Liyana Zahim said...

Sengal!!! Hahahahahaha.. Mujor pkok lau lori indah water cane? Muahahahahahah~

bunga said...

hhahahhaha..sumbakkk..haha..

Mrs.Yie said...

hahaha..kalau masuk longkang memang habislah satu badan kena samak bagai..nasib baik langgar pokok je..kesian kat pokok tu mesti sakit..hikhik

nona hidayah said...

OOo gatal eh korang...padan muka! ahahaha..tu yg sampai langgar pokok tu..haha..

eh, gud luck 4 ur final exam budak!! gambate!!

Hanim Mahali said...

kelakau la korang ni... tu la gatai sangat... sib baik tak bercium dengan pokok tu... hikhikhik

miwwa J said...

sengal je :P
hhhaaha

btw goodluck =)

TQ VERY MUCH for visiting .

Hanis Azla said...

lain kali kena extra carefull.. kalau tak naya aje.. All the best utk final exam tu yer.. semoga dpt result gempak nnt..

ima said...

ishhh2. sampai cmtue skali. gud luck exam!

liyana said...

amboi..
tu la pdhnya tgk pmpuan..haha

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

hahaha..tula tgk awek lg..x simpati pon kat korang yg langgar pokok nih..errr x baik betull

Marcella said...

gud luck..

kalau langgar pokok,patah riuk la jawabnya..tu la,lain kali mata tu fokus..hehehe..=)

Heidi Shafiq said...

semoga toyol ko x kantoi mase exam.. hehe.. :)

shekyn chipsmore said...

ahahahha..lumrah alam bila laki agak teruja bila melihat pom lawa..ce tgk klo nenek tgh lalu dpan smbil terbongkok2 haram nak berenty tlong nenek uh!!!
lalaallala.....

Solihin Zubir said...

balasan zina mata kot.. hahaha..

Mawar Berduri said...

aku suka watak pokok di entri ini.. wakaka..

Fyqa said...

aku pna nmpak org lnggar tiang akibat usha awek !

haha


wehh gud luck ! ;)

munna said...

ooooo... tu lah penyebab banyak budak2 eksiden motor ye...mata kalut dok mandang awek je rupanya...

good luck in exam ye far8

Pyka Rahmat said...

gudluck exam :)

langgar pokok takdelah teruk mana. haha

Izzaty Ishak said...

Tudiaaaaaa, nampak pompuan je sampai dah nak terlanggar pokok haaa. Haha

Bro, good luck final exam ye! :D

ain revival said...

aku naek moto xde orang ngorat pun..selalunya aku y ngorat orang..

HAHAHA..

THE LEKAT LEKIT STORY said...

kenapa lelaki & memandu laju tak dpt di pisah??

Mya said...

ewahhh... hehe nsb baek xeksiden kn. nex time time bwk moto igtlah org yg tesyg bru awek cun syg. hehehe =p

gudluk xm =)

Hans said...

tudiaaaaaaaaa
nasib selamat lagi
kalau tak mau patah hidung langgar pokok
hahhahaha

5 Sebab Kenapa Aku Suka Wordless Wednesday

sumaiyah mokhtar said...

nice ;D

cik sakdi said...

nasib baik depan tu pokok..kalau depan tu lori trailer mcm ne? memang tah kemane la kau. bawak lain kali baik2. peh da macam mak dah. haha

tieykah said...

hahaha!gudluck!jwb elok2:)

zati embong said...

hihi,ni da exam ke belum ni?sorry sis baru bukak blog tau.lama x jenguk blog.hihi

good luck tau exam.bwak motor 2 pandang depan,jgn pandang awek je.haha

tia @ Ini Kisah Tia said...

hahaa . gilos sadis entri nih .. sempoi ahh . haish , cubalah kalau selalu update . mesti best ni ;)

MR. SYAH said...

hahaha.. aku pun terselalu gak berlaku..

cikida said...

adikkkkk,,,pelawok2....ahaahaa..maluu je laa ..haishh.xyah gatal sangat la pasni ehh...sengallnyee..grrr=p

TiKa LEh said...

good luck exam..kalo exam ada awek cun duduk dpn, agak makin boleh jwb ke sangkut tak dapat jwb?heheh

Miss Tira said...

Bahaya jugak jadi awek cun bawak motor di atas jalan raya ni.. Boleh menyumbang kepada kemalangan buat kaum lelaki sebab dorang berangan masa bawak motor.. Hahaha..

chemay said...

tuh laaa
nak mengorat sangat,
heheh
btw gudluck farid
:)

.m y z. said...

haha apesal tak langgar je pokok tu terus? amboi, pantang tengok awek cun! hahaha :P

iKhRam said...

dari motor, ke gadis.. kemudia ke pokok.. kemudian ke exam..

gud luck k? hahaha

Miecyber said...

Kelakornye....boleh di filemkan citer nie...

SMS provokasi
Fenomena langit merah

[sutera kasih] said...

kalau ada gmbr doodle dgn aksi yg dceritakan msti lg gempak hehe

ayie said...

good luck exam yoo

Amoi MiyaSya said...

ngok la kauu ! mesti kau buat kann bnde ni ? kalau tak , kau reka cerita :P

dyea irdina said...

akak rasa akak la awek kat tepik light tu..hahahahhaha sungguh prasan

a little less conversation said...

apa barang bro nak langgar pokok..lain kali ko langgar je awek2 tu..pura2 jatuh siap peluk sikit..pastu tolong la..haha

apik pehe said...

hahaha..naseb bek betol

Ibnushukran said...

haha.. awek pnye pasal , xpsal2 hmpir nk msuk wad..

Tan Tin Ton said...

hahahaha. comel gila yoon eun hye. ko minat dia erk? hahaha

Nurnajwa said...

Good luck for your final exam :]

HAZWAN17 said...

ku pernah ushar awek time naek moto jap agi tibe2 kete depan berhenti..gua pun brek ermegency... so gua pun insaf..nak ushar awek gua naek bas je tak naek moto dah

Wani said...

haha . saya suka bawak motor kejap kiri kejap kanan . haha

Bella Bell said...

pak cik.. update la blog... huhuu~~~

nina suhaina said...

gudluck exam. dah dah la blogwalking tu. baca buku cepat. haha..

cikcomot said...

hishh.. gatal nye.. nasib baik tak langgar pokok..


hahah..


anyway... good luck !!!


:D

d_LA said...

hehe..naseb bek x langgar pokok..
gud luck on ur xm..aja2 fighting^^
dgn pertanyaan, ko mmg minat kat yoon eun hye ke??

Encik Psychopath said...

ala. asal tak langgo je.

~kuyam~ said...

nama aku...hahaha,jd knfius..smpai lggar pokok..xberbaloi :P

♥e'in♥ said...

gatal sgt kn.. pdn muke ko dik.. hahaha.. btw, good luck exam! do ur best....

deDetz said...

gudluck exam final kw ahh..
ada masa, blanja big Mac juga wahaha

syazana.not.single said...

weh, lama aku x tengok blog ko. hik3.
gud luck final exam.

iniialahaku said...

dialog tambahan...watak pokok..

pokok: pergh nasib baik, kalau tak calar aku...market jatuh nak ngorat awek tu...

Muhamad Zaki Zafir said...

nasib x sebat pokok.haha.kete blh citer lagi.motor? mak aih.

BlueberrY CheesE said...

hahaha!apelahhhh. nway, good luck final ya!

Arief Arf said...

lain kali baik langgar je awek tu daripada langgar pokok. dapat gak anta dia pergi hospital.
whahahaha

kay_are said...

lain kali tunggang ngan cermay.. ingatlah orang yang tersayang.. gud luck exam!

adan said...

ahahah.. tu ar korang gatal sgt... sama jak kita tu.. ahahaha...

gud luck exam bro..

ayie said...

adakah mcd dia tu selamat dimakan?

amna said...

huhu.. jgn mata tu. nasib lnggar pokok je ;D

cik helena said...

nampak nau gatalnya disitu,hahaha seb baik tak langgar tahu..

Raden said...

sian pokok gak yg jd mangse kegatalan itu

MamaEma said...

tulah..buat jahat lagi...nasib baik sempat elak..

Hans said...

bila nak update entry baru nih bro
:-)

nurkaloi said...

hhahahah...sabor jer laaa
dah name pun lelaki
pntang nampk pmpuan grrrr

AIMAN said...

xpelah berbaloi la langgar pokok pon. haha

salwaismail said...

salwa buat GA. jemput tuan blog tengok hadiah. kalau nak jadi sponsor, bagitau okay?
:)

http://salwaismail.blogspot.com

deeya said...

aku pun suke usyar balak time naek motor ngan adek .. tp bile sensorang , aku jadi sangat malu . huhu ~

gud luck exam eh budak !

ïêmå å¢klê§ said...

wish u luck....
gambate.....

Cahaya Kehidupan said...

tak kira2.....budak exam mana leh update blog....grrrrr (kekonon majuk sebab tak buat entry untuk beliau)

cik azeya said...

cis. aku yang lalu situ hari tu kalau kau nak tahu. hahaha

ibnubaba_04 said...

haha..len kali jngn skodeng org tym bwk moto..

fadh leyanie said...

waktu bawak motor..fokus2..jgn usha tempat lain..boleh bawak maut tu..gud luck exam !

kiwi said...

hihi..ye ke sopan...???final dh hbes lom?? ^^

Aisya J said...

tgk prempuan sampai nak langgar pokok! *gelenggeleng* haishh. HAHA

i am S!L4H.. said...

x pe lg langgar pokok. kalo pokok langgar org? haha
*pitam bace ayt sendiri*

gud luck far8!! =]

HonEyBuNNy said...

hero melaya...

ko encem kan?haha

meh join 1st giveaway akak n sifu...ko kena join jugak..lau x,majook 267 taun..hahahh

azalia hjsalleh said...

pergh sampai cm tuh sekali. melting melting

Kiera Qaira said...

haha oi budak hensem...
asl ko ta langgar je pokok uh hahaha
-.-''

niena shopping2u said...

hehehhe.. len kali pandu berhati2.. takmo ngintai2 org tau

niena shopping2u said...

hehehhe.. len kali pandu berhati2.. takmo ngintai2 org tau

EZAN IDMA said...

hahahaha pdn muke.. goodluck :)

meaw said...

waduhhhh! nak boleh beli big mac pon macam2 ye...nak laju la,nak ngorat la,mboihhh,cepuk kanGGGGGGGGG!haha