Thursday, July 21, 2011

cool ah pempuan yg tahan ngan asap rokok..perghhhh


Assalamualaikum dan hai hai..aku bz gile lagi..seyes..maaf x pi dulu kat blog korang dulu..mmg takde  mood nk berblog..grrrrr..tapi yg dtg blog ni..farid akan balas nye..nak cite sikit..hihi


ketika makan ngan adik fadhla di kedai mamak..

adik fadhla : "abg!cer tgk suami isteri tu"

aku            : "nape??adik hal rumah tangge org jgn masuk campur..ketuk pale karang"

adik fadhla : "tak lahh..tgk ar suami dy tu..isap rokok je keje..tapi isteri dy cool je duk sebelah dy"

aku            : "haaaaa..tu lahh sayang namanye..hihi"

adik fadhla : "perghh..eh..sampai x kesah pun pasal asap rokok tu"

aku            : "dah sayang kn..asap rokok pun bau kasturi..hihi"

perghhhh..cam tu sekali kn..x kesah pun laki dy mokok..aku tahu pempuan mmg tak akan suka bau rokok tu..tapi dah hobi laki dy..ape ley buat..kene gak tahan..syg nye pasal..tapi aku nyampah ah tgk laki mokok ni..badjet cool ah tu..aku selalu lepak ngan kangkwn aku..mmg mokok ar keje dyorg..ingt cool ah tu..dah tua nnti baru ar rasa sakit tu..skrg mmg ar..muda lagikn..kuat lagi kn..huh..bye!!haha

kawan aku penah cakap.."dah masuk ijazah nnti gua nak berhenti mokok bai" dy amir acap haha =p ye ye je dy ni.. 


48 comments:

izzad b* said...

saye pon x thn dgn bau, tapi dah bese dgn ayah dah xksah dah :)

singgah n rock the vote!!
http://izzadbaharuddin.blogspot.com/2011/07/rock-vote.html

Lieyly ︱ Alia said...

cisss , kalau org merokok awai2 lg larik...boleh dia tahan..
nsib abah adik dah hnti rokok , rumah pon aman ja tanpa asap ...kehh !

*merokok membayakan kesihatan , tapi rmai yg xhiraukan kesihatan depa tuh..

Bidadari Syurga said...

semua busuk. bau badan busuk. habis minyak wanginya aura.... huhhhhhhhhh

~SaL IjOu~ said...

Ayah akak x mokok tp sume anak laki dia mokok..menyedihkan..sob*

dayu_myself said...

waaa...cool la ko,x mrokok...^__^

...aku pling pntng la asp rokok, rasa macam smput ttbe tu, nak suh aku mati cpat ape..huh..

kalau aq dpt suami mrokok, awl2 khwin je aq dah cri brbu2 cra nak brhntikan dia..nantikan..hahaha..(gelak jahat)..

eva said...

alahai.. kesian isteri nak jaga hati suami kot.. tp suami kene jaga kesihatan hati isteri die.. hehe

aDieyZa said...

dlm kes ni, isteri kena mainkan peranan sbgai penasihat, pendorong & penguat semangat suami utk bhnti merokok..

ramai member akk yg suami diaorg merokok, bila isteri buat check up doktor bgtau tahap asap rokok kat dlm badan dh nak sama dgn org yg merokok..

kalau sygkan isteri, better suami stop merokok.. mmg susah utk buat, tp x mustahil blh buat..

cik sakdi said...

adoii.ckp pasal merokok, semua abg aku n bpk aku perokok. aku yang comel ni tahan ajelah idong. hehe

yatie Awang said...

kakak memang tak suka orang merokok, apatah lagi bau asapnya...jangan kata asap rokok kakak tak boleh bau, asap ubat nyamuk pun kakak dah bising...sekarangkan sengan ubat nyamuk pakai elektrik, tak ada bau...

misz molecule said...

hahaha..cool ke amek hati??

Hanim Mahali said...

Tak sanggup eden nak jadi perempuan yang cool tahan bau asap rokok tu. Bahaya untuk kesihatan. Orang menghidu asap lebih mudah dapat penyakit dari yang merokok.

Izzaty Ishak said...

Oh, oh rumah zaty tade sape yg hisap rokok. Yeaayyy! XD

syErAh said...

grr...xbape suke orang merokok..tapi ak cool je ngn member2 laki yang merokok

klu dah namemye sayang..camtu lah...haihh..

ko xmerokok? gudboy =p

cucu umie said...

grrrrr...alhamdulilah ayie bukan seorng perokok..hehe btw, harap2 mber hang tu betol2 lh nk berubh bila masuk ijazah nty ye..


jgn hanya manis kata2 shje..

♥NuR SyAFiQah♥ said...

hahaha aku xsuke weh org merokok -,-

syrupmasin said...

haha..kau nk bg tao dekat org kau ta isap rokok lah nih?? haha..bagus2..jgn isp rokok :D

deeya said...

lelaki perokok bajet macho . padahal diowang ta namkpak ensem pun di mata aku . huhu ~

Umie Artoqiemie said...

aku x suka lelaki merokok. pfttt.

sebab aku sesak nafas bila hidu asap rokok.

YOUsoF said...

Kalau sempat tunggu tua baru tau merokok tu cool tak cool kira bertuah la tu... yang muda² lagi dah jalan sebab rokok camne pulak? ;D



akak aku kalau bapak aku isap rokok jauh² pun hidung dia boleh bau siot.. tapi bagus jugak cepat² bapak aku isap kat luar, kami dapat bernafas dengan leganya.. heheh

YOUsoF said...

Farid! Mak jah dah bagi jawapan teka pantun haritu! Jom tengok! ;D

zati embong said...

jat mmg respect habes dgn suami yg sanggup korban x hsap rokok after kahwin.my dad.tabik spring!

= d = said...

kau x isap rokok ke??
bgus2..
:)

adwafarahin said...

aku terpaksa tahan sbb abah aku merokok gak -___-

HEROICzero said...

heheheh cool kot !

=)

ïêmå å¢klê§ said...

klau betul2 niat xpela...
xpe besenya bila dah dpt ijazah dah lupa semua janji,
huhu

ïêmå å¢klê§ said...

klau betul2 niat xpela...
xpe besenya bila dah dpt ijazah dah lupa semua janji,
huhu

Asyila Zainuddin said...

tak kisah org nk merokok.. tu diorg punye pasal kn.. tapi kalo nk merokok depan saye, sila la merokok dlm beg plastik.. hehe.. saye tak nak mati awal gara-gara asap2 rokok tu.. :P

ILA HonEyBuNNy said...

eeee xsuka la bau rokok..

bucoook...haha...ada ka patut bau macam kasturi..ehhehe

M Fizan said...

haha..satu jer aku nak cakap tau... merokok bukan saja tak cool malah nampak sangat kebodohan :)

aniswany said...

SAPA X SYG LAKI OIII

*BAJETT COOL AH AKU JWB GINI,PADAHAL MELUATT -.-

qellissa said...

I pun x tahan bau rokok, and luckily org sekeliling xde yang isap rokok..Bini dia tu agaknya menyumpah dalam hati , sapa yg tahu..ye tak?hihihi

Faraa Eiman's said...

perghh* kalu aku mmg lari jaoh2 ouh
cyes tak tahan ! haha

awEEN said...

aduiii..daku memang tak tahan la bau rokok ni..kena lak duk serumah dengan orang yg merokok n tak reti nak merokok kat luar umah..rase bukan rokok die je terbakar, hati daku pon terbakar beb! hahahaha

Anif Abdullah| AA said...

wooo.. sebenarnya,'second hand'smoker lagi teruk dapat kesannye.. adeh,sama ade si isteri takut suami @suami tak perasan si isteri kat situ..muahahaha

Fathiah Hamim said...

bagus! anda memang budak baek kerana tidak merokok. =D

ILA HonEyBuNNy said...

result dah kuaq...amacam??ok x?hehe...

alhamdulillah...;-)

Miscellaneous Smiles said...

erhh
busukk~

Pyka Rahmat said...

taik je sayang asap tu membunuh takkan tak reti? haha emo pula aku.

lilypelangi said...

kalau aku dah pengsan dgn asap rokok . grr

Nurnajwa said...

Tak suka gila asap rokok --'

Cik TeN10 said...

ohh aku mmg xleh tahan.. aku da bg warning awl2 lagi aku mmg xtahan bau asap rokok.. sakit kepala.. huhu

cikida said...

akk pon x suke asap rokok ngn tuan2 yg kuakan asap 2 skali...grr..cm nk lempang lju2 je laa..haishhh

Ezad Skytech said...

nasib baik rumah aq bebas dari asap rokok..

p/s : aq sendiri tak tahan bau asap rokok..inikan lagi nak hisap rokok..
lagi la...haha~

i am S!L4H.. said...

oh tidakkkk.

nona hidayah said...

bagus kalau kau tak merokok..

meaw said...

laki(kawan) isap rokok depan aku memang kena lah,aku tambah dua kotak suruh dia abihkan dalam masa sejam... boleh?haha

zEri sAfEerA said...

nsb baek la sy x dikelilingi dgn org mrokok. hee :D

nabila faryzza said...

nak taknak, terpaksa gak ngadap. laki aku tuuu. hahaha :D