Monday, July 11, 2011

kalau abang dah KAWEN nnti..abg ingat lagi kat adik tak??


Assalamualaikum..dan hai hai..kalau korang ada adik bace ar..kalau xde adik pun boleh bace..ini perbualan aku dan adik ina yg masih kecik ini sebelum tidur malam tadi..dah ar gigi arnab..pastu byk cakap grrrrrrr =p

adik ina : "abg!!"

aku : "ye..nape ina buat muka monyok macam tu??"

adik ina : "urrmmm..kalau abg dah kawen nnti abg akan ingat kat ina lagi tak??"

aku : "huh..ina kecik lagi tahu..entah lah ingat kot haha"

adik ina : "abg ni..jawab ahh betui2."

aku : "abg mesti ingat kat ina punye bab ina kan adik abg" badjet cool

adik ina : "waaaaa..buat kn susu bolehhh??"

aku : "haha..cis nak susu rupanya budak ni..meh meh"

ya Allah..tersentuh gile lepas aku dengar ina cakap macam gitu..kalau korang ade adik..nnti korang dah kawin.. korang dah berumah tangga semua..korang mesti dah tak duduk serumah bersama adik beradik korang kn..aku pun..sumpah sedih kot!!..dalam hati ade taman woo..haha..jadi hargailah masa kita bersama adik beradik kita..k see yaaa

74 comments:

Marcella said...

ye ke ingat??hehe..

air dicincang tak kan putus...

zati embong said...

jat pernah terfkir,bla nnt semua ada family mcmana eh.sbb rasa cm xpuas lg gla2 dgn adik2.skjapnya masa..

lilypelangi said...

so , bila nak kawen ? eheehe




jangan lupa adik bradik da lar (:

Far8 budak baik said...

marcela..peribahasa siap =)


zati..sedih kot..grrr



lily..tu ar jgn lupe kn..=)

Cik Ezy said...

kehkehkeh..
comel betol ina..

~SaL IjOu~ said...

akak x rapat sgt ngn abg2 masa kecik2 dolu..tp lepas abg2 sume da kawen, kami jadi makin rapat..~ =)

Cik Fada said...

tp mostly bile adik bradik dah kwin dorg msti dah lain dgn adik2..lagi2 bile ade anak sndiri..sedihnye jadi anak bongsu...=(

Pyka Rahmat said...

saya takde adik. saya rasa keras disini.

Far8 budak baik said...

ezy..mestilh tgk abg dy =p


kak solju..waa hepi ending =)


fada..sape suroh jadi anak bogsu sgt..haha


pyka..akak abg pun boleh hihi

[sutera kasih] said...

comelnya adik awk..kecik2 dh tanya soklan cmtu.hehe

tieykah said...

abg nk kahwin ngan ape?


HHAHAHA

aanie said...

jawab la camni....mesti la abg ingat adik..abg kan budak baik....hehe...

nana said...

bila nak upload gmbr ina tu ??
heeee

tieykah said...

ko dok sabah ke weh?
ak ade kwn kt kuching,sbb tu pergi srwak.menghilang sekejap,kering idea plus susah nk online

atiqah~ said...

ecece..lam hati ada taman..haha :p

Qaseh dalia adelia said...

adik yang sygkan abg dia .. hehe msti lah sedih .. tapi insyaAllah .. kejauhan tu kdg menmbahkan lagi kerinduan

~SaL IjOu~ said...

Whehe..comey je kamu panggil akak "kak solju"..suka ^^..haha, kalo ada masa akak mesti dtg punya..kamu pun ada dtg blog akak..tq jugak~ =)

Ujie said...

wah..baiknya abg!
anyway, zaman dgn adik beradik masa semua belum kawin mmg paling best.

Amy Syaquena said...

ala sweetnya adik awak..

Syahirah Suhaili said...

alolo.. comel nye adek ina.. dia brapa tahun? hikhik.. tnya soalan sedih nak minta abg buatkan susu.. :D

ayie said...

haha.. touching2..pandai adik tu trick abg dia srh rajin wat keje..hehe

Queen F said...

eh eh adik kecik-kecik dah pandai dah.. :D

dalam hati ada taman, ewah ewah :D

Syaza Kelyza said...

sweetnyee :) tula . kalo lepas kite kawen nanti camne la rasanya kan nak berpisah dengan adek2 :')

YOUsoF said...

Manis la enty ko ni Fared.. semanis susu yang dibuat ikhlas.. ;D


tiba² teringat memory manis aku dengan adik aku masa kecik dulu...... hehe

Far8 budak baik said...

sutera..dy gedik sikit haha


tika..kwin ngan pinjaman lah =p


annie..perli lah tu


nana..kat fb haha


atiqa..mesti lahh...jambu haha


qesah..thanks..amin


kak solju..haha terharu lahh


ujie..tu ar bila entah nk kwin ni haha


amy..haha


syahirah..hahaha..tu ar pasal..pandai pancing..


ayie..haha hampeh lah kau =p


quen..ewah ewah..haha


syaza..tu ar mcm mane lah grr


yusof..haha flashback nmpk..takpe2 mesti ada plan B..haha

Emma Akhma said...

so sweeeeetttttt ! haha

dayu_myself said...

waaa...dlm hti ade tmn woo...aku rse msti sdih gila kot,aku ni pon mcm x rela nak tengok akk aku khwin,tpi ape kan daya...aku pun nak khwin gak nnti...muaahahahahahaha

tiefazatie said...

comel la...hihi

adan said...

sweet ar ko ni bro.. meh sini aku nak tium sikit.. ahahaha..

serius ar.. ayat adek ko tu buat aku tacink gak.. wat masa ni aku mmg dah berjauhan ngan adek2 aku yg lain..

ABU said...

bijak sunggu adek awak..comel jak..
:D

Mya said...

muka legend, ati kiut! =p

uwaaa sedih tu -_-

zOeY zAu YaH said...

adk kenekan abg haha..buat susu lah dey! haha

ghab van hal said...

hahaha...cumel jek.kecik2 dah pandai da...kekeke...

sumaiyah mokhtar said...

wahhhhhhh nice lahhhhh pandai nye die amik hati, hehehe

epaa chenta said...

haha, bagus nyee adik diaaaaaa :P

Fathiah Hamim said...

alarhhh kenapa kau sweet sangattt. :D

cik Dil said...

alahaii sweetnyaa adik awk..^^

nub said...

kemsalam adik hang. eheh

Far8 budak baik said...

emma..haha


dayu..tu ar..jom ah kawen awal..haha


tiefazati..haha


adan..kau x pyh nk tium sgt lah..hahahaha


abu..ofkos lah bha haha


mya..tu jambu =p


zau yah..tahu takpe..grrr


ghab van..tu ar..haha


sumaiyah..tu ar pasal..grrr


epa..bagus lah sangat haha


fathiah..ina lah sweet..haha


cik dil..ofkos lah haha


ye nub..pukui hang nnti =p

meaw said...

alololo,tomeinya adik kita kalau macam tu, tapi adik meaw keje nak gaduh ngn meaw je,huwarr

syrupmasin said...

perghh..aku nangis nih doe..10 baldi dah nih :D

Cik Azizah said...

comel la adik tu..ni adik yg takut nak g tandas malam2 tu kan..hee umonya berapa??

Amoi MiyaSya said...

aku takde adik . camno tuhh ? hahaha

shafmechy said...

xkn lupa punya kt adik2..=)

liyana said...

wah..kire caring r abg ..
smpai adik tnye cmtu.haha
hmm..btul gkkn..

btw..dh update..
cer komen..pastikan komen anda komen terpnjg..haha

liyana said...

wah..kire caring r abg ..
smpai adik tnye cmtu.haha
hmm..btul gkkn..

btw..dh update..
cer komen..pastikan komen anda komen terpnjg..haha

fyna said...

waaaaaa...
betul2.
:)
tacink.
hehehe..

cucu umie said...

serius tersentuh...haishhhh nasib baik adik ayie tak ckap mcm gitu..tapikan kita kne ingt satu... air yg cincng memang tidak akan putus...

psssstttttttttt, sebnarnye umpan hang nak suh btkn susu...

tomato said...

sob sob gua tacing T_T

apik pehe said...

tersentuh ati jugak kalo adik tanyer gitu..huhu

syErAh said...

terharu..sob3

abang kesayangan la katekan~

hehehe...

Aisyah Aina said...

sedih gila kalau berpisah nanti...aku bawa je la adik aku duduk serumah kalau camtu..haha

cikida said...

wuwuuw..sob3...sedih nye...=p

YOUsoF said...

hahha

flashback jela aku mampu.. sebab impossible lah nak flash foward.. ;D

MamaEma said...

sayang sangat abang kat adik ni kan..

yatie Awang said...

betul tu...tapi kakak tak ada adik...

d_LA said...

aku x pnh tnya abg2 aku...nak hrpkan adik2 aku tanya jgn harap sbb aku xde adik..haha..

aDieyZa said...

lps kahwin, masa agak terhad utk adik brdk tp gunakan telefon or e-mail sbgai alat penghubung..

tia @ Ini Kisah Tia said...

ololorhhh ina :)

EZAN IDMA said...

sedih la plak -_-

CNK said...

comel gile adek ko farid...

adek aku susah nak berterus-terang.. aku suka yang jenis terus terang n manje2 gini... ;)

CNK first time kat sini, n follow u... :)

SoLy SoLicious said...

timw sblum kahwin ni lah nk bmnja2 nan adik bradik... dah kawin nnt ade komitmen sndiri lak~

Suhami Ahmad said...

alolooooo...tomey si ina tu kan...usha baekkk punya

ïêmå å¢klê§ said...

taman ape?? taman ular..
haha...

Cahaya Kelembutan said...

t0uching gak laa...
aku ni da ah kakak sulung...klu kwen awl, t adik2 ada yg skulah lg...haihh..sdey nk bepisah ngan d0rang suma...

Bidadari Syurga said...

sebelum abg kawin ina reging dulu ya...? sure abg ingat sampai bebila... weeeeeeeeeeeee

czueka zulaikha said...

heee.. mmg klu da kawen tnggal adik hehe :)

i am S!L4H.. said...

sy x de adik.
matlamat : nak crik adik ipar. muahahahaha

Mra Mastura said...

comel gle adek ckp mcm tu XD

jadilah abg yg baik, okey

Hanim Mahali said...

abang mestilah kena sentiasa ingat kat adik... tanggungjawab kat adik tetap ada even selepas kawen... kakak lain la... Hee

.m y z. said...

sentap kot kalau adik tanya macam tu. betul jugak kan, nanti dah kawen semua duduk asing2. huhu.

Izzaty Ishak said...

Er, aku tade adik-beradik. So cuma sentap nak tinggalkan mama dan abah bila dah kawen.

Uwaaaaaaaaaaaa

zEri sAfEerA said...

ouwh,,, bila sudah dewasa. bnda2 mcm ni la kena pk. uhuk3

nona hidayah said...

WOW!! Terharunyer aku kalau dapat adik macam nie..


nota:
walaupon kdg2 rase x dihiraukan oleh adik, tp aku tau sebenonyer adik aku syg dekat aku..keh3