Saturday, July 30, 2011

kalau duit topup dari dulu aku simpan..sure boleh kawen dah skrg..haha!!


Assalamualaikum dan hai hai..NF nk minta maaf kalau ade blogger yg mai blog NF ni..pastu tak dilayan..kadang2 NF terlepas pandang kat shoutmix tu..kalau korang komen..mmg NF nmpk..haha =p


ketika sedang berjalan ngan ina yg kuat membebel grrr..

adik ina : " abg!! nape asyik mcj je keje?"

aku       : " sibuk jelah ina..jeles lah tu"

adik ina : "uweekkk!! asyik-asyik topup je..baik belanje ina aiskrim! grrr"

aku       : "fine! fine!..popet popet je budak rendang ni..grrr"

adik ina : "biar lah..kalau abg simpan duit topup dari dulu lagi kn..dah boleh kawen dah skrg..haha 
                =p"

aku       : "OMG! OMG! pandai gile ina..sengal je haha!"


kn kn??korang pun penah tepike gini punye ah...nmpk sgt nk kawin cepat..kalau lahh aku simpan duit topup dari darjah 5 lagi..mmg sekarang cukup dah nak kawin..tunggu emak mertua bagi lampu hijau je..terus heret isteri pi hanemun..haha!..NF nk minta maaf..byk gile kn salah aku kat korang..maaf..dan selamat berpuasa yer nnti k see ya


56 comments:

Miss SheiLa said...

dah2 la tuh msg aq...segan lak rse..HAHAHAH~

tieykah said...

Kalau simpan duit topup,

1st year aritu da boleh kawin da

HAHAHA

Lieyly ︱ Alia said...

HAHAH , mcm adk lah kena belanja aiskrim selalu...
tau xpa..dari topup baik simpan kan..xpyh abg p ngaji dah..kwen ja teros..kahh3 !

selamat berpuasa jgk ;)jgn lupa duit raya :D

Cahaya Kehidupan said...

bawa habis belajar dulu ye baru ingat nak kawen....*gatal..=P

note : akak tak kisah la,entry pendek pun da ok..

p/s : NF minta maaf kalo akak ada salah silap...=]

adan said...

ahahaha.. adek ko dah bagi green light bro..

Asyila Zainuddin said...

hahahaha.. betul jugak tu.. ngee.. kalo kate la seminggu 10.. sebulan dh 40.. setahun dh 480.. kalo 5 tahun dh 2400.. haha.. kaye2..

cik sakdi said...

hah, memang pon kalau la leh undur balik mase, xnak aku ade hp, haha

Fathiah Hamim said...

aku tak pakai topup, so kalo aku simpan duet bayar bil kan dah boleh kawen! =P

syErAh said...

ko mcg2 smpai abaikan adik ko..

tu yang dye kcik ati.hehe

ko gubah je la kad2 topup tu wat hantaran..haha

jimatt~

tia @ Ini Kisah Tia said...

hahaa . mesti tak terkira banyaknya kannn kalau dikumpul .. hahaaa

cIk PikA said...

haha.. comey gilerr adik ko sound direct.. cm adik ak.. geram je.. :p

M Fizan said...

haha..setuju2..sedar tak sedar kejap jer rm200 hbis utk SMS.. :D

Nurulee said...

semangat nak kawen sungguh naa~ haha xD

Fyqa said...

ah kau. nk kawen aje..




;P

i am S!L4H.. said...

btol tuh. btol btol btol.


*pergi lah kawin kau tu. dah mcm kempunan sgt dah ak tgok. hahahah

sabella mohamad said...

baek kau blanje aku eskrem

muehehe

akoo pae said...

haha tau xpe..banyak gle kite berabes kat topup kann..

tp..kawen??hhaaha awal lagi lah.


maap juge..=)
hepi puase~hee

fathiahRAIHANA said...

haha , betul pun .
jangan kata kawen , simpan untuk beli kereta pun lepas =D

Cik Azizah said...

haha betol gak tu....tu la membzir gan topup je...ngehngeh *mengata orang sendiri pon sama*

Aisyah Aina said...

haha....memang banyak gila kot duit dah habis....rugi2....kesian lelaki...simpan la duit banyak2 ye...kahkahkah :D

syrupmasin said...

haah kan..aku pon baru terpikir :D

zEri sAfEerA said...

hahahaha :)) 2 la. tngok kad topup yg tggi trsusun kmas 2, tbe2 rs nk nanges. har har har :))

deeya said...

eh ye ker ? tapi akak RM30 leh tahan 2 bulan . xcepat abes pun .. oh lupe ! adik kan ade awek(s) ..! muehehehe ~

yatie Awang said...

kakak pun sama, kut2 ada kesalahan, selama berkawan kat alam maya ni,

selamat berpuasa juga ye,

p/s: jangan boros, nanti tak dapat kawin hihi

misz molecule said...

hahah..bukan setakat kawen..


mesti ko org plg kaye kt dunia skan.*ok mmg tipu

Bigdaddyz said...

biasalah tu mana nak perasan sangat...sehari baru rm5 jer...hehe

HAJAR hasan said...

ceh ceh ceh!!! bagus! mgkn ko bole mulakn misi ko skrg jgk. nk tgk brp lme ko bley thn x topup. hurrmm.... ekekekeke~ :)

SYAFIQAHSALEH said...

selamat berpuasa gak :D

THE LEKAT LEKIT STORY said...

maknanya jgn membazir dgn topup.. :D

ILA HonEyBuNNy said...

hahhaha...betul kata adik tu..

ngaji cpt2 bagu habis terus tawin..ehheh

UNA budak BAEQ said...

bersyukur sekarang dah tak topup sgt . guna line je T______T

serious kn kalao duit topup2 dulu kumpul2 mesti dh dpt swift sebijik. waaaaa

♥NuR SyAFiQah♥ said...

aku tertnya2 dari dulu..semua perbualan ni betul2 ke or ko reka sendiri??hehe

Farah Shamsudin said...

betul tu.. kalau dikumpul2 tu memang dah bole kawin dah pn!so, jangan membazir dgn topup lps ni ekk..

alexa yussida said...

amboi..simpan dr darjah 5?kemainnn darjah 5 dah bertopup2 keke...

Rtp Farra Arisha said...

she's just straight to the point. cool laah ;))

Puteri.Alesha said...

Lelaki lah kena,perempuan xpayah..hahaha

czueka zulaikha said...

kalo cm tu rela ta msg, asalkan kawen cpt haha :P

.::anna pEncoRet hARi::. said...

hee..faris2..ada2 je ko nie la.. :)

syAzAnA said...

aku dah bau nasik minyak ni wei. ape cerrr? haha

Lea IsNaw! said...

betul3...
kalo simpan topup neh
mahu boleh beli keta sebijik..

nona hidayah said...

hahaha..taw xpe..pasni xyah msg2 dah..bole simpan duit buat kawen..cpt cket kawennyer..xdela jadi bute *bujang terlajak*..keh3


eh, ape nie kawenw nie?? kamu tu kecik lg..belajo dulu.. (:

Diyana said...

budak kecik sekarang genius

eh,btw umur dia berapa ?

salam ramadhan

Bidadari Syurga said...

adoi.. adik ina yg bijak... amboi... amboi.... dpt makan eskrim pun marah lagi? huhuhuhuhu

nadia fatihah said...

dari drjah lima? wahh aku form1 baru stat guna fon :P

cik azeya said...

ok. mulai sekarang aku tak nak topup simcard aku lagi.

dayu_myself said...

kawin la farid oi..
hahaha
jangan lpa jmput aku sudaaa....
ngehehehehehe

duit nak topup pun aku takda,
camna nak kawin??haila...

Faraa Eiman's said...

haha , kawen 4 pon boley kan xD

cikcomot said...

hahah..adik kau berfikiran maju tau tak...



:D

nabila faryzza said...

a'ah kan. fikir2 balik, ada betul gak kata NF tu. kalau kumpul duit topup, AKU KAYO dah skang. :D

ïêmå å¢klê§ said...

ape kata ko belanja aku ice cream sekali..hihi

chemay said...

kalau aku simpan duit topup tuhh.
kompem aku dah boleh hantar parents aku gi second hanimun kat greenland dahh.
-.-

**::CIKNUURUL::** said...

dah la dik,.msg tu xkemane,..xmsuk dlm pekse pon,.hehehhe,..

lilypelangi said...

time bercinta memang duet nyk abes kat topup . hoho

[sutera kasih] said...

cuba dgr kata adik tu cket hehe

ratu zuleyqha said...

haha.. xpela,, mnyesal skrg xbguna kn ?? kumpul la wet nuffnang tuh plak.. hikhik >_<
neway.. SALAM RAMADHAN (:

Nurnajwa said...

Wasehhh, btol jgak ek.

Nk smpan ahhh mcm ni, tp bkn laki ke yg kne smpan? Agaga, padan muka :P