Thursday, July 28, 2011

kecoh je pasal playboy..tgk aku cool je..haha!!


Assalamualaikum..dan hai hai..lama menghilang..bab parent dah pi smnjg..ade khusus..jadi aku ar digajikan menjaga adik-adik ibarat menatang minyak yg penuh..cewah..korang rindu aku tak?..sila rindu ah!!haha

ketika bergayut-gayut di taman permainan..

adik mira : "abg!!nape kawan ina cakap pakwe ina playboy?"

aku         : "oh..ina tahu ke playboy tu hape?"

adik mira : "playboy tu mcm abg ah kn..gatai je keje"

aku          : "haha..pakwe mira gatai lah tu =p"

adik mira : "mira dah terajang dah dy haritu"

aku         : "garang gile mira..mira x leh cinta-cinta monyet tahu kecik-kecik ni..pas dah keje 
                  nnti..kawin lah byk mane pun..haha"

so..kita sebagai abg atau kakak..mesti memberi contoh teladan yg baik..jgn jadi macam aku tahu..playboy ke boboi ke..x kesah pun..kawan biar berjuta, awek biar beribu , isteri biar satu..haha!! k see yaaaa..



41 comments:

cucu umie said...

hahaha..wey, len kali tunjuk perangai bek yer depan adik kamu..kahakah

Miscellaneous Smiles said...

elehh biar cukup empat
konfem nnati melompat

=D

Mr.StrawBerry said...

yg aku tau ko ada satu adik lelaki je farid....adek mira ni sape plak??? kah kah kah

Bidadari Syurga said...

adehhhhhhhh... tak sempat dah si mira tu dah tahu yg abgnya playboy gak... huhuhuhuhu...

p/s: nasihat tetap nasihatkan? go abg... go... huhuhuu jawab jgn tak jawab...

Minah Blur said...

awek biar beribu tu yg x tahan tu hahaha

tieykah said...

Abg playboy

HAHAHAHAHAHA

Asyila Zainuddin said...

hahahaha.. siyes contoh yg "terbaek" gile! wakakakaka..

PinKy MoMMa said...

awek biar beribu?? hahaha tak setujuuuu..sgt gatal namanya kan :P

yatie Awang said...

oooo...ia lah tu hihi

Cik Fada said...

uitt budak kecik..ape ni ajar adik bukan2..ade ke suh kwin bnyak2..haishhh..hahahah..

mykhalis said...

hmmm.. playboy jugak rupanya

mykhalis said...

hmmm.. playboy jugak rupanya

cikcomot said...

oooh... kau plaboy ya??

teruk betul abg si mira nih.. hahah..

:p

deeya said...

hahaha ! waklu ah . playboy malaya neyh . haish !

mira sayang umur brape tahun . meh nak kakak tolong terajang kan pakwe tu tak ??

Ain Atika Zailani said...

playboy tu kakai perempuan. yang berkawan je bukan play boy lahh!! ughhh!!! *ihihihi emo plak.

syrupmasin said...

haha..asal kau suruh adek pompuan kau kawin bnyak2 bile dah keje nih?? haha..adoii :D

Pyka Rahmat said...

awek biar beribu ya. nasiblah ucie aku tak mcm kau. hahaha

ikan said...

baek nyea nasihat adk tue ieye ..?

first time komen cnie :)

ayie said...

fulamak ganeh adek hang.. haha

GaRy™ said...

isteri biar empat.. XP

sifu im said...

xpe..org cakap, tym bujang ni bercinta biar ramai, tapi kwen kena satu..hahaha

M Fizan said...

haha..tak baik tau jadi playboy..nanti kena sumpah..sob sob

Nurnajwa said...

"Dh keje nnti khwin byk mne"?????

Ahaha, bertuah pnye abg la dia ni.

chemay said...

kau gatal farid?
wahahahaha
:))

Cik TeN10 said...

mmg padan lah adik kau ckp kau playboy.. awek banyak ghupanya.. kah3.. tapi kan adik kau ni kecik2 lagi dah ada pakwe ?? advance sgguh dak2 skrg nih.. >.<

~~Ticer Wann~~ said...

waa ganasnye adik kamu... haha... :D

blog-tips-kurus said...

Boboi boy!! :-)

Raji and Yeen said...

mmg x leh blah ar ko nyer pepatah tuh..muahahahah

Raji and Yeen said...

mmg x leh blah ar ko nyer pepatah tuh..muahahahah

ïêmå å¢klê§ said...

betul2...
awek o pakwe biar ramai..
senang nk pilih yang terbaek..
hihi

SoPHiEa ZaaRa said...

hahaha, ati2 memilih istri ya~

ILA HonEyBuNNy said...

apa??

awek biar beribu?hahhaha


awat lak xisteri biar berempat..ehheheh

Faraa Eiman's said...

hek olohhh , haha
kabot jep ! tumbuk kan !
#tiba2 , haha ;p

ko mmg die hard fans korea eyh ? =='

Ezad Skytech said...

pergghh..awek biar beribu ye..haha~
tak boleh blah punya statement..(^^,)

meaw said...

adik aku lak,aku dah tunjuk ajar jangan pegang fon manjang,tapi dia tu mengalahkan aku pegang fonnya,huhu...paham2 la ye kalau pegang fon tu nape,haha

stuck said...

ececcee...jd abg mithali ke?? hahahh~

cpahniza said...

hehe..guwau je lah beb :P

YOUsoF said...

... anak biar tak meniru. ;DD



Cinta monyet memang banyak membazir waktu. kan lebih elok kalau cinta manusia heheh

syErAh said...

adehh~

adek ko da ade pkwe?? superb advance ar! hehe

playboy la sangat~

tia @ Ini Kisah Tia said...

sengal .. awek beribu ??

ILA HonEyBuNNy said...

adik ooo adik..hahahha

sejak menjak neh asyik cakap hal kawin ja neh...

mai cne nak kawinkan n tlg msk ming..sapa?ckp cepat..ehheh