Monday, August 22, 2011

anak gadis skrg badjet je wat kuih raya..grrrrr

aku suka yg ni!! post laju kat rumah aku boleyy huh
Assalamualaikum dan hai korang..quick update!! kelam kabut je aku wat entry kali ni..auto publish je..skrg penulis blog ini tengah tgk bola..hihi

blogger pempuan di nasihat kn jangan bace!..huh 

skrg kat facebook..perghhh kecoh lahh budak-budak pempuan ni..pasal kuih raya..air tangan sediri lah..kuih dah siap lahh..lagi-lagi blogger pempuan..kecoh je wat kuih sendiri konon..

heleehhhhh..korang cakap je..padahal xde pun buat kuih sangat pun..setakat tolong emak masukkn kuih dalam oven je..nk gak kecoh kecoh air tangan sendiri..boleh belahh ar!! aku pun leh buat klo camtu..mengade sungguh..

pastu siap tunjuk lagi picture kuih raya yang dah siap..perghhhh..kuih yg dah rentung tu tak nak tunjuk pulakk!!grrrr , pastu mula lahh gedik..bangga sangat..kuih raya je pun!!

sape suroh bace kn..muka sorang-sorang muncung habis!!haha..aku nak ingat kan korang..x payah lahh beli kuih tunjuk..kang semua rumah kuih sejibik je..aku tahu anak gadis skrg semua pandai sangat wat kuih raya kn.. --,--''

tahun ni emak bz sikit..anak gadis rumah ni pun semua malas gile nk wat kuih.. tadi ktorg beli kuih raya kat GIANT..jadi korang semua jangan beli kuih raya kat GIANT ah..carilah kuih raya kat tmpt lain..MYDIN ke SOGO ke hahahaha!..k see yaaaa..

93 comments:

aimi adilah said...

ahhaha.. baik je ek kau kaw2 kn bdl pompuan ni... x baik taw.... :P

saya cello191 said...

hampeh ja ko..
mematahkan semangat anak2 dara nk buat kuih raya..=.="

NaEl said...

haha eeee sengal nye. jahat!

..cik gugu.. said...

aq bli kuih rye kt angsana.. hah yg len jgn bli kt angsana jb ye (-.-')

syrupmasin said...

haha..kesian doe dyorg..nk tunjuk skill jugak buat kueh raye..

Cik Azizah said...

hahaha soit je..nape tak leh g giant? nnt sepesen dgn farid eh..ngee~~ akak pon malas nak buat kuih raya. semua tunjuk je..bz keje la yunk. hohoho

SoLy SoLicious said...

cornflakes madu, malam td baru kite buat tau..nak jemput la dtg umah...heeeee

tieykah said...

dik,ko jangan nak kutuk pompuan wat biskut.akk ni master biskut raya

mocha~ said...

MYDIN??

hahha,semata-mata tak nak kuih sepesen ea? XD

Nur Farah Hani said...

woittttttttt aper nih.. publish hri lain.. huwa2.. entry nih macam nak lawan entry ak jerk.. ekekeke.. :P

♥ MRS ZACKS ♥ said...

hahaha ko jeles ckp jelaa jeless :P biarlaa dorang nak tunjuk kuih raya pun. kih3


umah aku lagi hebat. xdek kuih pun. hahaha :D

syazu said...

aku tade pon kecoh2 wat kueh raye pastu post kat blog..aku bloggr prempuan..aku tak sentap pon gn entry neh..lek je..eh,tadi aku g mydin..beli kueh raye kai situ..kueh ape ntah..

syAzAnA said...

sengal. sekian.

echa takashimaya said...

tak marah pon! sebab memang selalu pon beli jer =)

myhatiku said...

haha..sabo je lah..skurang-kurang nye tau jugak wat kuih raye..tau tolong..hak3

rentung tuh belakang cerita da..:D

lilypelangi said...

tahun nie mak aku dan aku mlas nak buad jueh raya cam tahun sudaa.. lalala


lau buat pon , buad satu jenis je , conflake madu !! fav aku tuh~

Farhana Jafri said...

aku xmrah pun... sbb aku xblik umah lg.. jmaat ni bru blik.. hahahahahaha.. tp aku xkn kacau bab kuih sbb aku kna siapkan baju rya aku.. damn!

Ezay Hadry said...

aha nak suh anak teruna jugak buat kueh raye :D

Lieyly ︱ Alia said...

HAHAHAH , adik ngaku siap mmg kuih tunjuk...kahh3 !

xpenah wat mcm tuh..tunjuk2 pic..sbb mmg xpenah buat..

Miscellaneous Smiles said...

woihh ak tak reti buat kuih raya larhh

Miz Novexx said...

aku beli je kuih raya,
takde masa nak buat sendiri
hahah... ok, aku kan rajin
tunggu lah bila lepas raya baru buat sendiri sebab boleh rasa terus!
errr...tu pun kalau aku rajin laa
(^__^)V

t e m b u m e said...

aku tak marah. aku gelak. sebab aku bukan dalam golongan menunjuk-buat-kueh-raya!
muahahaha!

Queen F said...

HAHA dah kalau gadis-gadis malas buat kuih raya apa kata jejaka-jejaka pulak buat kueh raya.. nak jugak kami merasa mana tahu boleh jumpa calon suami solehah.. kehkehkeh :D

Elie Lily said...

aku rajin je wat kuih kat umah..kau nak cakap apa?hahhahah

Tasha said...

hah! x terasa..kah3

sape tipu yelah...:P

sizuka[Izzati] said...

aku tak baca.so aku tak tau nak komen apa.HAHAHAHA.

miss epa said...

tension ak baca entri ko ni.sbb ak btol btol buat biskut raya.da berbalang kat umah.aish.haha. :)

amni azmira said...

da terbaca entry nih..huhu

Wanie said...

oit3..ko kutuk pompuan eh..aku pompuan gak..ni nak ngamuk ni..haha

grr p beli kuih kat giant?adoila..baik beli online..keke

Diana @ bilakukatacinta said...

akak jual kuih raye..heeh..tp kuih org lah..bkn sendiri yg buat..

Mira said...

hahah, bapak marah en mad org tunjuk2 kuih raya yg dorg buat. :P
alahh, buat ape lah nk ssh kan diri buat kuih bebanyak. beli sudah. senang and cepat and direct boleh makan.
hahah :D

fiq. said...

weh,,aku wat kuih,eh biskut raya sendiri dr A-Z taw,,,,kuih Ros/goyang pon hadeeeee.............


xnak pos la, benci kau
haha

Farah Shamsudin said...

wah wah!! Adikkk! marah tau anak2 gadis ni..

Tapi kan akak memang xpandai buat kuih raya.. semuanya buat pakai duit je..:)( mengaku ni tau )

tomatokering :) said...

hahahahahhaah ko jeles letewwwwwwww ;p

fa-in said...

tak start buat kuih raya pun lagi, jd tak terasa sangat lah.
haha..

budakijaupendek said...

ele ko jeles ni mak ko tak buat kuih raya.
hahahaha

ir yien 9897 said...

hahhaha..
mujur tak terasa..
sebab yien mmg tak pandai buat kuih..

lalallala

echaRierie said...

hahahaha..mengong pnye farid...
nasib baik x terasa..
ok2 nt nk cari kuih kat GIANT la jgk..miahahahahaha :)

Mira R. said...

baru plan nak buat biskut ni.
this is my feveret.

saya tak bajet ok. hahahahahaha :)

zEri sAfEerA said...

hahahaha kejam :P

ezzaty said...

HAHAHAHAHA..sentap :D

lilypelangi said...

ouh ye! aku naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak coklat dengan kad raya ! taw taw taw

shedameor said...

ciss. menyesal aku baca. sakit hati bhai :P

MamaEma said...

nasib baik akak tak buat biskut raya..hehe

Sarah Mohd Saleh said...

nsb aku xwat kueh rye.so xtrase hape2 pon.lallala

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

akak tunjuk juga tp bkn kat Giant..jd kompom x sama ngn kuih umah ko..

Scya Lollita said...

ak mmg buat kuih raya !
tp ak x kecoh pun haha

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

hok olooo... baiknyer punya ko ngutuk bdak pompuan yerkk... hamboi..hamboi.. xhingat lgsung...

HAZWAN17 said...

adik aku kat umah ni br nk blaja buat kuih..ntah jadi ntah tak haha

apik pehe said...

hahaha..ader yg reti wat..ader gak yg tak reti..hehehe

schaze zainn said...

ala baru je aku nak cerita aku buat kuih raya..haha xP


cornflakes madu mmg sedap ! xP

sleeping_maniac90 said...

owh ak x terasa ngn entry ko nih..
ak xpna wt entry psl kueh rya wakakaka..

meaw said...

aku rajin sungguh,aku bukan jenih hat masukkan kuih kan oven je,aku masukkan terus kat dalam balang kuih,gagagagaa... kembang hidung aku baca entri ko payedddd (nama baru ko,haha)

Lea IsNaw! said...

hahahaha. aku tak terasa weh entri ko ni
sebab aku xwat kuih raya gak...

Aemy Shamy said...

sy x kisah baca, sbb belum buat kuih raya lg..hehe...mungkin xkn buat kot, tahun ni beli je...malas la mau buat..leceh..hahahaha :p

Syahirah Suhaili said...

haha..nak beli kuih raya kat GIANT jugak lah..haha..biar sama..haha..deyy,adiela taon nie xbyk buat kuih raya pon..beli kuih tunjuk je..haha..raya taun nie mcm xbrasa sgt je..deyy~

p/s:pandai farid ckp bhasa sarawak kat entry adiela..sampai adiela pon kene buka kamus bhsa sarawak tau..haha :P

ZaNa aDieyZa said...

thn ni akk x sempat buat kuih.. nasib akk x beli kuih kat giant, kalau x, sama la pulak kuih rumah kita NF.. hahahaha.. raya jemput dtg rumah akk.. akk bg duit raya nnti.. hihihi

Finaz Jaafar said...

hahaha..aku mls la nk tnjuk yg konon2 aq pndy wt kuih tp mmg akn buat kuih sndri thn ni akibat dipaksa ok..jnji aq buat..yg lain bli kt kmpung baru..wee

.izzati liyana. said...

hahaha.sengah lah lu farid. tahun ni mmg kuih tunjuk jelah. tapi belum tunjuk lagi. takpon tak payah ade kuih. boleh tak mcm tu? ingat nak buat sendiri. ni serius punye sendiri, bukan tlg2 punya. tapi mixer tinggal dekat rumah lagi satu dan ade pelbagai alasan lagi. so my mum said, tak payah la.lain kali. haha.

Asyila Zainuddin said...

hamboi.. sedap je die mengate ye.. ish3.. tak baik bersangke buruk ni tau.. :pp

Afikah Aziz said...

ok ika xterasa sbb xbuat muahahaha (gelak jaat) bluerkkk :P

i am S!L4H.. said...

bhahahahaha
makan dalam siotttt.

sape la tewwwww.

buDAK keCIK said...

walaweys, hero tgh naik angin la. wahaha

erk, ak pun mls nk buat biskut thn ni. lg best buat biskut tunjuk2 je. ekeke

tp ak ngaku. ak pun ada share resipi triffle kt fb ak. tp seriously ak cuma niat nk share ngn kwn2 ak psl resipi triffle tu. yg ak tag pun juz kwn2 yg rapat ngn ak. xde la plk rasa nk menunjuk-nunjuk kt dunia ni yg ak pandai masak. hoho. ko nk rasa x triffle tu? buat la sendiri. senang je. kalu ko nak resipi dia, ak bley share ngn ko gak. hehe

oit, biskut kegemaran ko yg cornflake madu tu bnda plg senang utk dibuat. pergh untung gila bakal bini ko. sbb tiap2 thn buat biskut tu je la. senang n mudah. tehee

Ct Aja said...

pengakuan jujur: saya tak tahu buat & tak pernah buat,hahahhaaha, yg pasti balik kg nanti pasti ma dah beli biskut tunjuk...wakakakkaaka

aishhh biala ank dara skang belajar buat kueh raya, kang 20 thn akan dtg kalau anak dara skang tak pndai sape yang nak jual esok2... toing!! kene atas btg idung sndiri sbb x pandai..hahahhaa

sifu im said...

haha aku setuju sngt..bajet je lbih..kecoh sana cni..buatnye..ciput ke pon..haha

zati embong said...

eh2..sape kata..jat x bt pn bskut raya tau.hoho.rasanya last buat 10 tahun yg lepas.hihi.

sbbnya setiap tahun akan dpt hmper bskut raya pelbagai.smpai xtahu mana nk hdang.hihi

Jue said...

hahaha jahat ko kan! ngegada ckp anak gadis x gheti buat biskut..msih terselit beb yg reti

yg pastinye, aku x terselit

aku suke beli biskut tunjuk @ dlm erti kata lain..aku tunjuk sini tunjuk sana pastu hulur duit hahahaha

senang! mcm ho ho ho horlick! **pe kaitan** hahaha

deDetz said...

waduii..
kecoh pasal ni la pula..
haha..
len kali nak dengar lelaki pula kecoh pasal kuih yea?? hahaha

Aisya J said...

jeles la tuu. orang reti buat kuih raya. HAHA

Faraa Eiman's said...

cancel anto kueh raya yg ko nak tuh , huh

~SaL IjOu~ said...

akak buat kat kedai je deq~ huhu

cahayakehidupan said...

wah,ini cari gaduh namanya ni....dush2...kuih yang gambar atas tu sis ada buat tapi versi cornflake bersalut coklat la,nak ke?tak payah,sapa suruh kutuk tadi..=P

Princess Nusy said...

hehe..sabar jela..nsib baik xde post lg..tp kan,xkire! nnti nk post jgk..mmg duk uli tepung sndri..smpai comot tgn nyh..(baru btul air tgn sndri kn)..hehe.. =P

fathiahRAIHANA said...

ok la aku sopan
pandai buat tapi tanak menunjuk ye
jadi diam2 aje
hahaha ~

yatie Awang said...

kakak tak apa beli kat Gaint kan, sebab kita tak sama negeri hehe

Shamsuddin Amin said...

ok2... ak x beli mne2 pun...
buat sendiri... hahaha
ko dtg sini bantu ak... =P

[sutera kasih] said...

tiba-tiba ku rasa mau cili mulutmu dekkk hahaha..

Daktechic said...

fuuhhh,.mkn dlm,.haha

tp xkesah,.kueh rya ttp dibuat,.haha

*jgn pasnie kec0h bdk lelaki men mercun ptus jari sudeyy :P

Bidadari Syurga said...

sambutan hangat dari aweks atas nie hah... terkejut akak....

p/s: akak memang tak buat kuih raya dik... baba akak suruh beli aja... sah2 sedap.... hahahahahaha.... sampaikan mak akakpun selalunya beli aja... sempoi gila... heeeeeeeeeeeeee....

cucu umie said...

tahun nie rumah gua bnyk kek ah.. biskut mak aku xbt..hauhaua

Liyana Zahim said...

Wakakakakakak.. A'aa kan.. Sapelah pompuan2 tu? Akk mmg diakui wat kuih ley baling kat dinding pahtu dinding tu yg pecah bukan kuih tu.. Ahaks.. So kuih tunjuk sudeh~

bighagenjo said...

ahahaha! yg ko tak puas ati ni kenapa?

apa la,
ko dah puas kutuk, nanti diorang majuk tanak wat kuih sendiri dah.

pastu sruh dorang jangan beli lak. Macam mana tu??
hahahahahaha!

Cik Asma BLuppy said...

haha... mmg da jelas ko jeles sape yg reti buat kuih kan.... ahahha

yad'z said...

woiiii.. tembakkk kangg... aku wat kuih tukus lumus tahu... siap jual lagi.. hahhaa.. nak tempah?? kehkehkeh..

L Y N said...

tak payah nak bahan budak pompuan sgt lah kan. nanti jadi bini kau gak. hahaha

dayu_myself said...

ok...aku jujur aku buat kuih raya..
dan kuehnya sgt sedap...


sila jgn percaya!!!!

**::CIKNUURUL::** said...

sengalnyee la hero akk sorg ni,.nk kene ni,.ggrr,.

ezzah said...

biasa la . nanti mana tau one of them bakal jadi bini kau . sedap ohh dapat makan :P

visitme@FaTiN cOrNeR said...

hahaha..sarkastik gila..sib baik ak tak buat lg entry pasal kuih ry buatan sendiri sbb taun nie aku kuih tunjuk je kot...haha..

izfanora said...

mmg xpndai sgt pun.. laki pulak pandai mkn dan cakap jer.. :P

Puteri said...

perrgghhhhhh..hancur luluh..musnah segala impian bila baca entry ni..

ira-yoshida said...

amboi2.. sedapnye mangata..

aku ngn adik aku mmg wat kuih sndri okey!

wek!

haha..

dtg umah klw tak caya sbb ko takkan jumpa kuih kitorang kat umah lain..

liyana said...

baru jer nk wat cornflake madu tu mlm ni...