Tuesday, August 23, 2011

budak kecik suara cam doremon!! haha


Assalamualaikum dan hai korang..seyes bz gile..isteri ramai sangat..huh! quick update!..

lepas balik dari surau tadi..adik ina cakap nak makan satey..jadi, aku bawa ina ke anjung selera..bab satey kat situ sedap..tmpt ni gak port couple suka lepakingg..

aku ngan adik ina ibarat couple jugak..tapi ina seyes pendik gile..paras pinggan aku je hidung dy...ketot cam teletubbies! haha, nk badjet awek aku pun x lehh grrrrr...

ketika nk oder tu..akak waiter tu tanye ar nak makan ape..belum sempat aku jawab..ina dah nyampuk.."nak satey ayam 20 ringgit dengan dua air sirap ea"

aku angguk-angguk je..pastu akak tu cakap "nape suara adik sebijik macam doremon" haha! aku gelak gile-gile dah..klo budak kecik..mmg ar suara cam doremon..sengal betol lahh akak tu..

sambil ina memukul-mukul aku nye bahu, aku terus angkat ina duduk atas riba..bab takut dy nangis lakk..aku pun cakap ar "doremon x ley nangis tahu" haha!..

jadi sayangilahh adik-adik anda selagi mereka masih ada..tetibe..k see yaa..

84 comments:

syazu said...

kali kedua aku cakap neh '.nak abg mcam ko''!jadik abg aku!

aimi adilah said...

kau xtaw .. sbnr ny.. adek kau lh yg wt sure doremon tiap ary sbtu 2... :P

kau pon as abg backup r adek aku 2...

ckp cm gni.." dh ALLAH nk jd kn suare adek sy cm tu.." :)

meaw said...

HAHA! sengallll,nak pujuk dan lagi ngata balik tu,hahahhaa! quick update yeee bang,sampai ejaan pon tak betoi :P

..cik gugu.. said...

aq rasa point ko dlm n3 ni ko nk ckp ko g surau td... har har har!

adan said...

jadi kau la nobita kan.. nobita versi abang..

♥ MRS ZACKS ♥ said...

amboiiii penyayang nye lah kau kan. kik3 :P

miss epa said...

mcm best la plak bley makan satay kan.ngee.nnti ko belanja ak satay la lepas ni eh.haha.

Lea IsNaw! said...

suara aku pun selalu dikatakn suara doraemon
grrrrr

syrupmasin said...

haha..bapak jahat doe kau :D

[sutera kasih] said...

musykil ku dekk..berapa bah umurmu ni hehehe

lamanya x lepak di anjung selera tu bahh..

myhatiku said...

haha..comel ja story nie..bagus sgt lah tuh,adik ina doremon abang dye nobita..hak3

lilypelangi said...

bestnye ada abang pujuk... abg aku ? tak pernah pon nak agkat bagi aku duduk ats riba dia.. :(

Daktechic said...

owww,.sweet weyhh

xpe2,.nnt adk ina leh j0in upin ipin n the gang,.hihi

Queen F said...

hahaha tak menahan betul waiter tu boleh pulak tanya soalan cenggitu -.-' keee die test market nak usha lu bro? HAHA :D

zEri sAfEerA said...

sy dah besar pon suara mcm daisy duck. mcm mane 2? kekeke :P

t e m b u m e said...

bajet caring le tuuuuu?
hikhikhik

:p

Bidadari Syurga said...

adoi... sweetnya rednya entry.. abg misali...

cIk PikA said...

haha.. comel giler.. adik ko la.. hahaha

bunbun said...

ahaaa alaa comel gila. teringin nak jumpa ina XD seploh tahun lagi boleh la ko bajet tu awek ko hahahahaha



p/s: aku ade kawan sebaya aku yang mmg sore macam doremon XD

mocha~ said...

Best oo ada adik prempuan :D
adik lelaki memenatkan =="

kalau hari-hari mintak wrestling,

Cik Bell said...

HAHAHA..comellah pulak...bape tahun la tu umonyer..hik9

cucu umie said...

hahaha..perghhh sungguh nag jahat..kecian adik hang tu..hauhauah

Diana @ bilakukatacinta said...

alah..comeynya ina tu?...mcm doraemon lgi...malu ke marah bila dikata suara cam doraemon dik?

Farah Shamsudin said...

huh..tetiba bab satey plak.. dah la pepagi nii.. terus teringatkan satey ni.

fiq. said...

wah,,comelnye kau sebagai abang,,hahaha

mesti akak tu budjet ina tu awek kau,sebab tu dia peliks,,bhaha

echaRierie said...

hahahahahaha..lwk btl la akk tue..
alala..abg yg baik..hihi

Mr.Thinker@Ali said...

lucu. hahaha. baik giler ko. aku dgn adik aku x boleh macam tu. takut naik lemak. hahaha. aku pergunakan adik aku jaa. biar dia rajin nolong nti.

zati embong said...

haha.wah jat kuar ber2 dgn adik jat kan mmg lawak tau.

ada org2 sound,kalau akak kim salam eh,kalau awek xpela.

haha.sengal.

Hanis Azla said...

wah, abang yg baik ni.. bagus2.. comel apa suara doraemon tu kan.. he..he..

shalina said...

hahaa ! nak dengar suara adik..gile kentang ah akak tu ! sampai hati ehh..hua3

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

hahaha.. xleh blah btol laa waiter tu... suka2 jerkk ngutuk kata suara cam doremon..haha

Mira R. said...

hahaha. kesian kat inaaaa. sengal waiter tu . .

Fara E's said...

cam aku jep , muahaha

Syahirah Suhaili said...

ahaha..alolo..kesian ina..hehe..suara abang dia macam doremon gak x? kihkih.. kot2 diwarisi dr abang dia kan.. :D

.izzati liyana. said...

hahaha. siot je akak tu. ade pulak cakap kat budak kecik mcm tu. tp adik kite pon penah kena gak. dalam tepon ah tapi. ni peh, direct.

memang kena ah sayang adik. penting woh.

saya cello191 said...

kejam giler abg..gelak kat adik sendiri..=.="

merahitujambu said...

salam syawal..nk doodle free jom laa

sizuka[Izzati] said...

HAHAHAHA comel gila.

Miz Novexx said...

ECECECEH... kau nak
cakap kau penyayang la ni??
hahah, kesian gile kat ina tu...
lain kali jeling sikit
akak kat kedai sate tu

bighagenjo said...

haha! sweet habis! mesti suara dia kecik gile

zazaw said...

GILE SWEET
hahaha

kau citer pasal satey
tetibe aku pun mcm nak makan satey
haha

budakijaupendek said...

(gelak guling-guling)
bhahahahhahahahha!!

sleeping_maniac90 said...

lorh..
abng y pnyayg rupenya ko nih hahahaha..
tacink ak ad kwn blogger cm nih ahakz..

ZaNa aDieyZa said...

NF, budak office panggil akk doraemon gak tau!! so maknanya akk ni budak kecik ke?? hahahahaha..

Bidadari Syurga said...

aikkkkk.... yuhuuuuuuuuuuuuu

Asyila Zainuddin said...

alaa.. teringin nk tgk adik tu.. mesti comey kn..

shedameor said...

umur bape ina tuu ?

Lieyly ︱ Alia said...

HAHAHA , kejam punya abg p gelak kt ina...

tpi bgus ah..manjakan adik2..best ja..
jeles ah , abg kndung adik xpenah wat cam tuh..ahaha !

buDAK keCIK said...

alolo, manje nya dia dgn adik dia.

wahaha. lawak gila. kalu kena kt ak, mmg ak sakat adik ak sampai dia tarik muncung 14 dia. tehee. kejam x?
ko gak abg yg baik.
jgn jd cam ak, kakak yg kejam. keh3

misya mialen said...

hahahaa..sy pun tergelak baca entri ni.comel sungguh c ina yg tu;D

Aemy Shamy said...

hehehe..comel la..senyum2 pula sy baca entry ni.. ^^
kau ni abg yg sweet, tau x..kan best kalau abg sy mcm kau..haha :p

ps: jgn sebut2 teletubbies, i hate them. hahaha :p

Cik Asma BLuppy said...

kahkah.. ade ke patut akak tu ckp mcm tu.... haha..

Ct Aja said...

alahai mesranya.... sy dgn abg sndri pon tak prnah cm2...hi3

firdaus zaman said...

haha..love yr mesj so muchhhhh

HAZWAN17 said...

kah kah kah...
kesian adik kau...

yad'z said...

errr... adik ina umur bape tuh???

fathiahRAIHANA said...

eh akak tu jujo gile kann hahaha

adik2 aku besaq gedabak dah suma nak syg pun takleh nak angkat letak atas riba -.-

~SaL IjOu~ said...

sangat comey okey!~ ^^

dayu_myself said...

ina doraemon..
aku rse akk tu msti x smpai hati nak ckp ko nobitanye...
erkkk...
hahahahaha.....

Wanie said...

hahahahhahahahaa..bape umo adik ko wei?kalau samekan ngan doralin ok gak..doremon kan jantan..keke

Tasha said...

hehe,comel tu,suare budak2 kan...sdp la dgr,haha

Tasha said...

hehe,comel tu,suare budak2 kan...sdp la dgr,haha

EzayHadry said...

lol..entri paling comel ni
akak tu tak sporting betul...dush dush

MamaEma said...

lesernya mulut dia

**::CIKNUURUL::** said...

eeeeeeeeeeheheheheh,.mode ketawe mengilai on,.ahah,.

doremon doremon,abg hero yg awk duk ats riba die ni dh ade makwe belom?,.sizuka ke?,.ade?,.ehehe

sifu im said...

dia cm doremon..ko cm nobita..yes..sesuai..haha

d_LA said...

hahaha..cian ina dah merajuk..nsb bek x nangis..comey ape sore bebudak ni..kiyut je dengar

Afikah Aziz said...

hahaha comel je adik,dah tu pndai plak ckp nk satey 2o ringgit hehe


ayat last tu,motif nak bgtau die sgt penyayang la tu haha

yatie Awang said...

tak baik tau akak tu, cian Ina ek...nanti akak tu..

ezzah said...

hahah . agak agak la dah nagis gi tambah lg mengata adik kau . sweet couple betul dah duduk ats riba tu kan :D

visitme@FaTiN cOrNeR said...

hahaha..comel la adik ko weh..

nywy, bila balik uia nie?? ko dh masuk main campus eh?

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

hik hik..comel je ina..akak tu sj nk nyakat ina lah tu..baper umo ina nih..rsnya bnyk kali dah akak tny..tp maleh nak tgk balik jawapan kt komen ko sbb x ingt entri mana akak tny..

Hanie_Dew said...

comel gile adik ina tu.. kem salam asslamualaikum kat dia. cubit pipi dia sekali.kiss dia sekali. ok!

farah hanim said...

sgt kiutlah anda bersma adik ina tu :)
weee ^^

cahayakehidupan said...

haha sengal,doraemon tak boleh nangis tahu?kah2...gelak guling2 jap..=P

penyayang ke?yela untungla kan ramai awek kat blog ni kan...kan...

Wani said...

haha, doramon ea.
eyyy, nyampah aku part caring nyaring kau tuhhh ;p

cik pha said...

ahahha comel jerr doraemon xleh nangis tau haha

izfanora said...

hahaha.. ko yg selama nie dengan adik ko pun mesti xperasan suara dia cam doraemon kan..

Puteri said...

^_^ comel..comel..

*kejam ar akak waiter tu..hehehhe

schaze zainn said...

oke mcm terasa pulak =,="

suara aku pun org ckp mcm gitu..sobsob T_T

Finaz Jaafar said...

adik ko konpem cute gylerr..wee~

ira-yoshida said...

kalau aku ada abg macam ko kn best.. haha..

Alyma S'a Shepard said...

awk, x phm.. ina 2 sape?? adik ina 2 plak llaki or perempuan.. sory ler.. byk tnye.. huuhuhuhuhu...

hana sudradjat said...

suara saya cam doraemon.muka pun macam doraemon.walaupun umur 18 tahun.HAHAHAHAHAHAHA

Awet muda kan? :P

Setiap entri kamu mesti buat saya tergelak-gelak.KENAPA EK?