Thursday, August 25, 2011

besor gajoh pun nok duit rayo..berat nanang! haha


Assalamualaikum dan hai korang..seyes bz lagi..quick update!

tengok tajuk entry wa..hebak ork ambe kecek ganu loni, 5 stars! haha..koya ork??..hihi

maroh sungguh ambe..hok besor gajoh pun nok lagi pitih raya..guanne nok buat neh? klo mg budak kecik lagi dop per ar nok duit raya pung.. <-------------- rosak bahasa ganu ole wa..

sape x nk duit raya kn..wa pun nak..kalau dulu..belum habis lagi solat raya..wa ngan geng dah sakan beraya tiap-tiap rumah ktorg behenti kot..x dijemput pun..main masuk je!!haha..

pastu..macam biasa lahh bukan nk makan sangat pun..tunggu tuan rumah bagi duit raya je! klo nmpk anak dara je dalam rumah tu..sorang-sorang jadi ulat bulu..huh

so..perghh matsaleh sikit..hihi kita kene ar kutip duit banyak-banyak..raya kali ni..wa nk bawa adik-adik wa beraya rumah membe..adik-adik wa nnti mesti dapat duit raya kn..wa rembat jelahh duit raya tu..kejam sikit..haha! k see yaa

68 comments:

..cik gugu.. said...

hahah weyh kad rye aq mana??

[sutera kasih] said...

nnti bawala adek2mu ke rumah raya nanti okey?tau suda alamat tu kan?haha

Lea IsNaw! said...

tu dia taktik sorg abang

wah hebot mung leni speaking ganu

aimi adilah said...

nsb wa xd adek.. kalo wa ade adek.. wa dh join skali rombongn lu :P

yuyueyuliana said...

haha. ni orang ganu mai cek bahase ganu. hok laen betol doh, tapi bukang loni, leni lah . orang klatang sebut loni. haha. sila belajor lagi. keh keh

Memey Baharom said...

haha . upin ipin. bak kate die . BETOL2 ! heheheh

syrupmasin said...

kau mmg abang yg bagus :D

Sarah Mohd Saleh said...

aku giwe knk2 mst nk kaut sume duet rye

cucu umie said...

untunglh gunakan adik dapatkan wet raya... hehe btw, aku still dpt wet raya ah..hohoh kecik molek kan..hahah

izfanora said...

ckp t'ganu pening kpla org yg xterror lah.. hihi..

kejam sungguh kamu nie. baru jer beramal ibadah selama sebulan.. :P

miss epa said...

ak pun da lama xdapat duit raya.rasanya pasni da xley pakai heel da.haha. -.-

shera haifa said...

koho besar koho bnyk bulih duit raya,, caya x?

miss epa said...

ak pun da lama xdapat duit raya.rasanya pasni da xley pakai heel da.haha. -.-

tieykah said...

sebagai adik,duit rya kat akk jgn lupa

nuruhuda_329 said...

nak wet aye lalalallaa :)

Saiazuan said...

btl btl btl~

Umie Artoqiemie said...

se’eh perut ambo..
ohh, hai abg kejam suke rembat duit adik2..

aiman fanboy k-pop said...

ehhh..tak baik amik kesempatan kat bebudak ye.....dah sah2 dalam hati nak duit raya jugak....cuma malu je nak mintak kn?heehee...^^

Daktechic said...

muka upin ipin tu xleh kerek lg ke???

hahaha,.:P

bunbun said...

otokoi! ganu ni bha!

BAHAHH. hmmm laki memang tak malu sikit bab bab g beraya wlopun dah besar panjang ni lalalalala

shedameor said...

aiyaaa. itu macam pon ada ka ? HAHA

♥ MRS ZACKS ♥ said...

hahaha eeee xmlu tol ! dah besor2 pun nak wet raye ag :P eeeeeee :P

Yayan said...

hahahahaha .. ulat bulu betol ! style family ak , selagi kau status pelajar dan masih belajar tanpa gaji , kau akan diberi duit raye .. makin meningkat umur kau , makin banyak ah kau dpt .. tp kalau dh 40 tahun pn sengaja gagalkan diri kt university tu , penyepak dapat .. hahaha .. selamat ari raya .. :)

ikatankasihku said...

pergghh kejam kejam...hehehe
mane leh main rembat2 jer duit raya org, kalau nak, kene salam adik2 cium tgn diaorg, baru dpt duit raya dr adik2 sendiri..hehehe

Miz Novexx said...

mung perli sape ni hero weh???
kot kot mengata diri sendiri, kahkahkah!!!
bolehlah, bahasa ganung mung makin pro sekarang
(^__^)V

YNA said...

alaa sweetnya cakap tganu..
akak pandai gak cakap tganu, ramai kwn ngn org tganu, ahaha


ayat ex akak selalu sebut dulu "berat nanang"... hihihi


salam kenal ye? dan selamat hari raya..

Ct Aja said...

uittt dah desar xleh duit raya...hahahahha, kejamnye abg die....

Puteri said...

iissshhh..iiissshhhh..menggunakan adik?? kejam sungguh..

*tapi kalau boleh..sebenarnya..saya pon nak gak duit raya walaupun dah besar..barula namanya raya..

saya cello191 said...

ko memang abg yg kejam..

aku mintak duit raya dgn abg and akak aku ja..^^

ezzah said...

memang kejam pun kau . berat nanang! haha :D

schaze zainn said...

OMG. wa nak bawa adik wa pi raya uma lu leh?

nnt bagi duit raya kat adik aku k?haha xP

sleeping_maniac90 said...

amik msa gak ak nk fhm pe y ko tls dlm bhsa trganu tuh haha.
da la ak pyh nk fhm loghat tuh..

meaw said...

hok aloh,besa gajoh pong nok pitih g,berat nanang ngoti la mu ni... bia v ko budok doh la,huhu...

syazu said...

kejahatan terserlah..selmat hari raye!

lilypelangi said...

aku nak duet raya dari mu! hehe

Afikah Aziz said...

perghhh mmg kejam nk rembat duit raya adik sendiri hehe

Finaz Jaafar said...

ko mmg tak pernah tak kejam kut..hahaha

mu nok wit raye byk nk wt mnde?
mu wi aku ah wit raya lalu nih~

WAHIDA ALIAS said...

kejam siot..penat adek ko kumpol..hahha

zati embong said...

sape kata beso gajoh xmboh duit raya da?

org2 keje suma pakat tnggu duit raya dr bos tau.malangnya dpt bos kedekut je ni.haha

Eady Minn said...

rosok bahase ganu aku...maroh nim, maroh...

Aisyah Aina said...

aku beraya sebab nak makan je...tak nak duit pung..hahaha

ABU said...

wah terer la mu blh kecek ganu..hahaha

Lieyly ︱ Alia said...

hahaaa budak2 , mmg kejam pon abg tuh..

Elie Lily said...

sumpah kau kejam rembat duit adik2! hahha..btw, selamat hari raya broo! :)

budakijaupendek said...

hello dh besar duit raya lg nak BESAR la pak cik! muahaha

Encik Psychopath said...

mu memang berat nanang.

Rtp Farra Arisha said...

assalamualaikum!
arisha dtg nak mintak duit raya ni :P
hahahahaha..
ish, menjadi ya farid cakap trg ;)

Bidadari Syurga said...

alaaaaaaaa... akak dah lama tak dpt duit raya... tpi tahun nie auntie akak kata nak bgi akak... pasal... special kes... weeeeeeeeeeeeeeeee... harus byk

cIk PikA said...

haahaha.. tektik baru yer.. :p ko x pat.. pau adik plk.. ak pon da kne bg wet rye.. :'( oooohh.. sedey betol.. huhuhu

Cik Bell said...

jap2.berat nanang nie over kan? mcm lebih2.
btOl tak?
Aku refresh balik kamus ganu aku nie.haha

Aemy Shamy said...

sy da umur 21 thn tp maish dpt duit rya...tu pun dr parents, pakcik2 & makcik2 ja la..hehehe....

Asyila Zainuddin said...

hahahaha.. tak malu.. dh besar2 pun nk duet raye jugak ye.. ngee..

.........cP~ said...

haha.. masa umur saya 19- masih dapat duit raya sebab masih belajar. rasanya perempuan je gitu, lelaki kalau dah besar sikit tak dapat dah..pow adik je la..

firdaus zaman said...

pergh...terbaek la bro ko ckp teganu...ekekeke...

Wanie said...

nanang tu ape?haha

elok la tu, gunekan adik2 ko tu..
sume duit diorang dapat rembat kat ko la ye..haha

Shamsuddin Amin said...

ak x pernh nak g minta duet raye... hahah
segan der...
tiap tahun dpt dari parents jer...
alhamdulillah.... ^^

fiq. said...

ko pon pitih graye?hurm,lagi berat nanag arg..haha

kalau aku, dakpe arg

bighagenjo said...

haha.
keji.

arghh!
aku pon dah kategori tak dapat wet raya.
revolusi ini satu penyiksaan
haha

Nur Farah Hani said...

bukan kejam sikit tapi banyak giler.. n memang rosak la bahase terengganu tu weyh.. emnangis orang tengganu dengar ko cakap berbelit camni.. wahahaha.. :P

ira-yoshida said...

apa punya abg daa wat mcm tu..

Said Arsyad said...

waduh, saya gak bisa baca arikelnya. gak mudeng basa malaysia om..

farah hanim said...

aku still knk2
so abg farid
nak duet raya ^^
(smbil bt muka yg dah memg comel)
hahhaa

MamaEma said...

hok kijo pun dapat deh

.izzati liyana. said...

peh. abg yg kejam. tak paham kot bahasa ganu tu.guanne?

wa nk gk duit raye. tapi konpem2 ah wa xdpt sgt sbb da besar. belum habis solat da mnyemak kat rumah org tu yg xleh bla. haha.

**::CIKNUURUL::** said...

kijam mmg,..kalo g umah akk,.xde sape pon sudi nk bg awk duit rye dek,.huhu,.berat nanang!,.hahaha

YOUsoF said...

Hahaha tapi tempat aku ada 1 kes ni mamat ni memang betul dah besor gajah ikut budak² beraya. Nak duit punya pasal (sebab dia penanam anggur).. Malu gila siot kalau jadi adik dia.. ;D

Ezad Skytech said...

haha...teknik terbaru nak dapat duit raya bila da besar ni..bawa adik2 g beraya..kita beratur sekali..ye tak? haha~

zEri sAfEerA said...

berat nanang x berat nanang. sape xmboh duit ry weh. hahahaha :))