Saturday, August 27, 2011

bila yayan dah bersuara..aku ikut je..haha!

pic dari ecadPhotograpyh..terjah ar kejap link tu..tq!

Assalamualaikum dan hai korang..tadi yayan tag aku..pantang awek hot tag..mmg ikut terus..cair habis..haha! soalan ni dari azmira yusof tak sabar raya.. seyes aku tak tahu motif azmira ni.. mesteri habis!! lantak ar..kot kot aku leh menang kete mercedis sejibik ke..ekeke

1. Baju raya untuk tahun ini bertemakan warna ?
   pink! emak paksa..aku ikut je..haha!

2. Lokasi pertama anda kunjungi untuk beraya ?
    rumah kawan emak..tahu ni raya di perantauan..sebak gile

3. Makanan kegemaran anda di pagi raya ?
    ambe nok nasi dagang ar..mende lagi hok paling sedap op..haha!

4. Lagu raya yang paling menyentuh hati ?
   air mata syawal kot..sape entah nyanyi..

5. Berapa rumah anda akan kunjung pada hari raya pertama ?
    entah lah..pintu rumah mana terbuka..aku main masuk je..haha!

6. Berapa pasang baju raya anda ?
    2 je yg biasa..1 baju melayu

7. Adakah anda seorang perantau ?
    orang semenanjung tapi tinggal skrg di sabah..kira perantau gak ar..oversea   
    hape..haha!

8. Di pagi raya , part mana anda paling sedih ?
    part org dtg rumah..mesti habis kuih raya yg aku suka..grrrr

9. Menu di pagi raya dirumah anda ?
    pape jelah yg bolehh di telan..huh

10. Kampung Ibu / Ayah anda Raya tahun ini akan anda balik ?
     tak balik kampung pun..

aku tengah siap kn kad raya..harap-harap sempat lahh sampai kat korang sebelum hari raya.. huh.. kalau kad ni sampai malam raya seyes feeling habis..haha! alasan je tu...maaf lambat post kat korang.. k see yaaa

p/s pic dari ecadPhotography.. terjah ar kejap k.. tq! hihi

70 comments:

syazu said...

nak juga kad raye..=(
lagu ayer mate syawal tu kakak aku nyanyi,siti nurhaliza..

Lea IsNaw! said...

air mata syawal, lea isnawi yg nyanyi
eh silap..siti nurhaliza la yg nyanyi :P

Urzain Hussain said...

nak kad raya..
keh keh keh..

cAhayA piLiHAn said...

hahaha....sadis btol jwapan2 ko....

Memey Baharom said...

macam bestt jee tgk die nie !!! jeles kite tawww !!! dengki wehhhh :)

izfanora said...

posmen pun nak cuti jugak tau.. sian dorg nak hntr kad raya time mlm raya dengan takbir lagi.. syahdu kot..

♥ MRS ZACKS ♥ said...

hahaha ahhhh kalau smpai lepas raya x feeling lah weyyy :P

mocha~ said...

alahai,lagu raya kat blog :')

syrupmasin said...

hai baju raye kale pink :D

visitme@FaTiN cOrNeR said...

klu suka kuih ry tu, buat mcm aku. xyh hidang kt tetamu..haha..

hehe..ak pn bdk uia jgk..tp dh 2nd year da..ngehehehe..

tia @ Ini Kisah Tia said...

tak menahan untuk jawapan nombor 8 .. hahaaa

Tasha said...

ooo,ingt ko mmg asal sabah ba....haha,tbah la di obersea tu..:P

FarhanahAdzlan said...

klau sya xdpat kad raya siap la..hahaha..:P

xbleyh blah betull sumer ayat hang ni..haha=)

..cik gugu.. said...

kad raya aku.................

sleeping_maniac90 said...

lorh.. ko ska nsi dagang???
ak xbrape ska sbb ad halia ngn bwang.. grrrrrr....

Ezad Skytech said...

hee..jawapan no 1,5 dan 8 tu tak boleh blah...no 5 la paling syok..haha...asal ada pintu rumah yg terbuka je ko masuk la ye..huhu~

bunbun said...

mesti utk aku tade kan? tanaklah kawan!

aimi adilah said...

ahahahah.... pink siot.... selamat hari raye :)

Wanie said...

air mata syawal siti nyanyi wei..kraya kat perantauan?bkn dah balik kampung ke?huhu..

kalau ko pos skang smpt ke smpi?hehe..xpela lepas raya pun..:)

Alia Ramley said...

warna pink? oh my.. haha.. slamat hr raya.. =)

lilypelangi said...

ouh~ kau bukan asal sabah ye. baru aku taw . hee .

kedekut kueh raya eh kau nie! huh.

fuhh2.. kad raya aku .. hee

~SaL IjOu~ said...

Samat ari raya dik..raya nnt jgn nakal2 tao..hehe~ ;p

Azmira Yusof said...

nak tergelak aku bace jawapan ko ney ,....


ape2 ney just segemen jee .. no gift ar bro , saje nk tau perkembangan nk rayee ney ..


selamat hari layaaa .. nnti aku dtg umh ko habiskan sume sumber makanan umh ko auwww

Fara E's said...

vehh , kat minat lagu air mata syawal tp ta tao sape nyanyi , haha

Ct Aja said...

aloh kecian raya di perantauan...hi3, raye gakkan, selamat hari raya...

fara aieda said...

alamak!...perantauan ke?...huhu..sabo yerk...^_^

**::CIKNUURUL::** said...

bg akk kad raye lepas raye tau!<.special edition punyerr,.walla,haha,..

selamat hari raye nurulfarid,..ampun maaf dipinta,gurau2 je tu,jgn nnti rindu plak,.ahaha

merahitujambu said...

hero mana??=p..salam syawal...

merahitujambu said...

pink??jambunya...wek..=p

shalina said...

ololo..sedihhhh ! selamat hari raya .
bila nak balik semenanjung ?

sifu im said...

hahha kad raya utk aku de tak??td dh smpai sepucuk dari mama ikin katenya nama..haha

missdora said...

weh ! kesian kau kan tak dpt balik, Air Mata Syawal Siti la yg nyanyi. haha..

Selamat Hari Raya tau, btw aku pernah rasa rasa di perantauan gak. dulu aku duduk Sarawak 3tahun sebab study, skrg dah ada kat Selangor.. ;)

Asyila Zainuddin said...

oohhh.. perantauan rupenye.. hehe.. baru tau.. kaler pink? hahaha.. mcm pelik..

Asyila Zainuddin said...

hahaha.. malas la nak pergi mencari lagu raye..

Cik Bell said...

kad raya aku ada tak?? siap ko klu xde..! grrr

EkaBukanMakcikKau said...

asal banyak kali giler bagitahu pasal ecadphotog tu ? hahhh tu web kau ehhh nak kencing kononn . hakhakhak

YOUsoF said...

Hahaha harap² tahun ni kau dapat terima kenyataan yang kuih feveret kau akan dihabiskan oleh orang ramai... ;D

Oh kau orang semenanjung merangkap orang Sabah rupanya.. hok ganu tu sapo pulok? gewe.. hehehe

saya cello191 said...

ko pehal pasang lagu sedih2 kat blog nie..=.="

siyes baju raya kaler pink?
jambu giler..hahahaha

.izzati liyana. said...

tahun ni org tu raye jadi mat jambu siket. huhu.

nasi dgg tak best ahh. nasi kerabu paling superb kot.

dtg rumah saya ah meh. tapi kena datang semenanjung ah.

Izzaty Ishak said...

Oh ingatkan orang Sabah. Rupanya orang semenanjung yang tinggal di Sabah.

Adoih sadis doe dengar lagu raya kat blog kau ni. Nak berhingus je aku dengar.

Btw Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir Batin. Makan ketupat tuh ingat2 lah kat aku ye ;)

Ezad Skytech said...

kalau aq mmg tak kena la pakai baju pink..erk...haha~

cik pha said...

hoho selamat ari raya =) makan semua makanan tu jangan lupa sebut nama aku..HAHAHAH mana tau aku dapat rasa kekenyangan y kau rasa HAHHA sharing is caring maa

Edy Fee said...

aik tak balik kampung kew?
style la pic atas tu
hurmm slmt hari raya bro!

Wani said...

tak boleh bayangkan kau pakai baju kaler pink. awwww awwww!~ ;p

echaRierie said...

fariddddddd..jg pinky boy la nt..hihihi..

Aisyah Aina said...

haha..sengal je no 8...aku pon sedih...

ღ αεn ツ said...

Wuuuu ;)

yad'z said...

PEHH LAGUUUUU... PEHHHHHHHHHH.... nak kad jugakkkkkkkkkkkkk

Syahirah Suhaili said...

farid! farid! farid!
ko tak anta kad raya ngan aku ke? aku pon nak jugak!! ini tidak adil! hahaha..

uit,baju raya kaler pink ke? sesuai kot :P

misya mialen said...

baju kita kaler sama..pink..hihhi..btw, rasa nngis dgr lagu ni;D

Wadi AR said...

pink cik farid? meriahh

Lieyly ︱ Alia said...

xguna punya abg..paling xleyh blah yg neyh..

8.Di pagi raya , part mana anda paling sedih ?

part org dtg rumah..mesti habis kuih raya yg aku suka..grrrr

ciss nmpk sngt kedekut ! HAHAHA !
kad raya kt adik xdak ka ? sobb3 ! :(

Cik TeN10 said...

air mata syawal lagu siti nurhaliza..! seyes aku nangis kalau dgr lagu tu.. nak2 kena beraya sorg2 kat sini.. huaa aku plan nk ponteng klas ari raya.. aci tak? haha

Rtp Farra Arisha said...

baju raya color pink? cool kan klo farid pakai :D
hehe..jawapan pun cool mcm tuannya jugak!!

nadia fatihah said...

perantau konon. hahahahahha :P

schaze zainn said...

wahwah. dlm hati ade taman rama2 uol..haha xP

weh aku pun sedeh org dtg makan kuih raya yg akuu paling suka..kehkeh

dasar kedekot kan..kehkeh

[sutera kasih] said...

ooooooooooooooo ingtkn org sabah tulen....hehe

liyana said...

wah..warne pink..aku warne hitam..
banggebye aku ade org rndu blog aku..haha
nthlKn..ko x jengah blog aku..akupun x jengah blog ko..
ish2.x menghilangpun..ade jer...

Liyana Aziz said...

hahahahha... pink! sama dengan aku!

part paling sedih masa raya sangat x boleh blah... siap la, kalau aku dtg umah ko, kuih fav ko aku setelkan dulu! bahhahahaha... kijam x kijam

~tyra ~ said...

fuyyoo ~ abang kite baju pink laaa . haha

sabella mohamad said...

heh pink baju kau ? -_-

weh kau org terengganu ke ??

si macho said...

lapaa :(

Saiazuan said...

haha bnyk soalan.. penat den

Jue said...

Hahaha pantang je eh kauwk hot yg tag haha

Smangat jwb tu yg thn nengok hihi

Jue said...

Hahaha pantang je eh kauwk hot yg tag haha

Smangat jwb tu yg thn nengok hihi

Finaz Jaafar said...

kesian si perantau nih..ko kne la nynyi lagu dendang perantau =)

Cik Asma BLuppy said...

hahaha... macam malas nk jawab je..

Hanie_Dew said...

aku orang sabah tinggal di semenanjung.

kite senasib beb tak dapt balik kampung pun raya ni.

zEri sAfEerA said...

hahahaha pink. kekekekeke ^^

bighagenjo said...

macam anat je kau jawab soklan kan.
huhu