Tuesday, September 6, 2011

selamat hari raya..dari kami..pelajar universiti of menchester..haha!

aku ngan blogger alim
Assalamualaikum dan hai korang.. aku tahu ar tak de orang pun nak rinduuuuu pun..tapi ak nk update gakkk..seyes raya tahun ni di perantauan je..sebak gile.. *lagu backdrop : dendang perantau* haha!

aku rindu gile pembebelan nenek di malam raya..pastu ktorg bising sangat..sampai dy keja kat atas rumah, nenek lari lembab gile..ktorg lagi suka kalau nenek marah..haha

tapi kat perantau ni..aku ngan kawan kanvoi beraya rumah kangkwan lain..ktorg beraya bukan nak makan sangat pun..tapi sebab nak jumpe korang je..x kesah pun kalau x masak..hidang air sirap jadi ar kn.. terubat gak rindu ni..haha!

kalau dulu ktorg kat sekolah masing-masing jual mahal..seyes nyampahhhh..macam x nak kawan sangat je.. tapi lepas dah berpisah.. baru ar terpike bila lahhh kita nak jumpe lagi kannnn...hihi

x payah ar sedih-sedih..nak cite sikit..dulu time beraya kat kampung di terengganu..malam raya tu ktorg main mercun berjemaah ar..haha!asyik-asyik amik mercun bakar api baling pastu meletop.. ape barang!!, puas main mercun camtu.. ak pun try ar cucuk mercun kat tahi lembu, then meletop, haaaa! seyes cantik corak dye. haha! hasil seni cam gini susah nk cari..sila cuba k..haha!

56 comments:

aimi adilah said...

ahahah..... gler senagl kje kau....ahahahahah

Terbang Bersamaku said...

slamat hari raya, maaf zahir batin..wah main mercun dekat tahi lembu...?itu betul2 seni...hehehe..

yuyueyuliana said...

selamat hari raya :)

syrupmasin said...

wuahahaha..cantek ke corak dy?? nk try la raye taon depan :D

[sutera kasih] said...

eeeeeee tak senonoh betol main mercun di tahi lembu !!! haha

..cik gugu.. said...

tinggal kumen sbb nk sruh kau dtg blog aq.. hahahaha pink semula~

ezzaty said...

selamat hari raya! :D

Mr.Thinker@Ali said...

hahaha. mercun dan tahi lembu itu aku tak pernah try lagi. kalau try skg, dah tak zaman sbb umur sudah meningkat. nanti kena nganjing dengan abg2 sedara yang lain. ah. aku tak nak kena troll dengan mereka lagi. :p

selamat hari raya. maaf dunia akhirat. :)

pic macam style. kalau aku kat tengah2, korang macam bodyguard aku. kekekeke. :p

Sarah Mohd Saleh said...

ecehh....ayat nak sadis jek.aku tgk muke kauuu muke hepi je xdgr bebelan nenek kau.huahhaha

Nurnajwa said...

Muka hbis cute la tu? ;D

Kesian dia tak dpt raya dgn fmily :)

Liyana Aziz said...

amboi amboi amboi... jambu tau semua... hahahahaha...

jangan sedih tau beraya di perantauan... heheheheeh

salam lebaran.. maaf zahir batin

Mya said...

weehee dah update!

Nur Farah Hani said...

ish ish ish tak senonoh upenya kau mase kecik ea.. wakakkaa... larikkkkkkkkkkk.. :P

Rtp Farra Arisha said...

errrrrrrrrrrrrrrkkkkkk..main mercun tapi ada sangkutan dgn tahi lembu..such a jerk one..hahaha..

rindu2an sesama kawan pasti terubat bila tiba hari raya kan? so, where've u been now?

Finaz Jaafar said...

ko tak beraya ngan aku pun..lalala

weyh, ko memang suka mandi taik lembu ke?camne la keadaan masa mercun tu meletussss..busuk la gila ! hahaha

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

main mercun berjemaah?? hahaha... xleh blah ayat.. haha

MamaEma said...

selamat hari raya

Etong said...

hahah sungguh menakjubkan idea anda untuk letak mercun d tahi lembu hahaha selamat hari raya ahh :)

sleeping_maniac90 said...

tak terpercik ke taik lembu tuh?? hahahahahaa..

Cik Eliza said...

w'slm...

rayaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

=_="

rindunya nenek syyyy!

zazaw said...

hero

selamat hari rayaa
meh dtg umah aku meh meh

kehkeh

Lea IsNaw! said...

apsal mulut ko muncung?
kecewa tuan rumah x hidang rebena ker?

hahahaha

visitme@FaTiN cOrNeR said...

memang jahat betol nie..memang engineus la..haha..

visitme@FaTiN cOrNeR said...

selamat hari raya aidilfitri..

ZaNa aDieyZa said...

selamat hari raya NF..

sila update lagi yer.. kasi hilang semua rindu peminat NF.. hihihi..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

selamat hari raya farid..

selama nih engko bukan kat mesia ker??? konpius dah akak nih *sambil keruk kepala

budakijaupendek said...

abg jambu pakai pink. wek2. haha
sumbat la skli dlm mulut buaya ke.
best!

yatie Awang said...

tak seronok ah main mercun, kita main lempar bom nak hahaha lagi meriah

~SaL IjOu~ said...

haha,kalo akak nek teksi..duet teksi akak mintak adik cover la ye..8 jam perjalanan..agak2 bapela kene charge tu ye~ ;p

skrg ni bulan last praktikal..mcm2 hal nak kene buat..sedikit busy nak mengupdate..huhu

mlm raya ritu sakan betul bebudak kg akak men mercun sampai berasap-asap halaman uma..

mcm menarik je g letupkan tahi lembu tu..haha..korang ni ade2 je~

yad'z said...

hahahahaa..... memang seni yang sangat2 cantikk dowhhh.. hahahhahaha....

Edy Fee said...

sempoi je muke dua2
mcm tak rela beraya.hikhik

shedameor said...

cube try taik cicak pulak :P

echaRierie said...

farid budak sengal..hahaha..
nak pink habis bha..hahaha

ekabukanmakcikkau. said...

baiklah hero farid , aku mengaku akulah yang tiap tiap hari datang belog kau semata mata nak tengok entri baru kau . hakhakehemm . nampak macam menipu kan? memang ponnn hehhe

saya cello191 said...

busuk la weh..main taik lembu plak..

merahitujambu said...

bju pink?jeles di situ ok..hahaha..selamat hari rya

Jue said...

Amboi kemain buat muka comel ye. Xpe2 bw bsabo. Nanti dah blk, bole la dgr bebelan =)

Biar betik cucuk kat tahi lembu dpt hasil yg lawa. Eden risau tahi lembu tu tpercik kona eden je Hahaha

Faidhatul Arfah said...

slmt hr raye :)

Lieyly ︱ Alia said...

hoii abg , awat ang loklaq sangat..ahaha ! ada pulak p kacau taik lembu tuh..ishh3..

sama lah adik pon , rindu kwan2..kt skolah keja gdoh meh hbis skolah..mulalah adegan rindu merindu neyh..ahaha !

Cik Asma BLuppy said...

hahaha.... aku kat terengganu. nk kim salam kat nenek ko x? lalalala~

Cik Asma BLuppy said...

hahaha.... aku kat terengganu. nk kim salam kat nenek ko x? lalalala~

meaw said...

payed sengal!hahahaha!tak buleh blah doh mercun tang tayik lemu,hahaha!

zati embong said...

selamat hari raya farid!

Bidadari Syurga said...

eeeeeeeeee... apa punya nakallah korang... tahi lembu wat landing mercun...? cet.... pengotor...

p/s: nenek.... lefeyuuuu

Ct Aja said...

selamat hari rayav Far8...tahun depan balik kg ye..hi3

Puteri said...

memang berseni..lelebih lagi kalau tertempek kat badan sendiri..wakakaka

*bila dah jauh dari keluarga..air sirap pon dikire 'food from heaven' sebab dapat minum ngan kengkawan yang dah dianggap cam keluarga..

.izzati liyana. said...

nenek lari lembap? siot jeh. haha. kalau saya tak balik kampung, mcm tak rasa raa kot.

Lawsonia said...

selamat hari raya dari emirates..heheh..tahi lembu??pergh2..

Hanie_Dew said...

mulut muncung tak dapt dit raya kan. kan.

man bukti hasil seni mercun taik lembu ko.

Mira R. said...

selamat hari raya jugak, derrr. maaf yer kalau ada salah silap :)

duit raya ai, pos okay?

:P

cik azeya said...

jambu ah hero. fewit. num fon pls.


hahah

zEri sAfEerA said...

hahahahaha mercun yg baling kat tahi lembu 2 org ngeri lain buat jugak ke eh? hehe :D

Wani said...

apesal kau macam chubby???
agagagagag

dayu_myself said...

waaahhh...
segak beb...
jauh sgt r U ko..hak44

bighagenjo said...

takde keja lain ke. hahaha

Cik TeN10 said...

mesti ko sempat merasa kan tahik lembu tu? sedap tak wehh? keh3